| Autor | Zprávy |
|---|
E = MC2
Datum registrace: 21 leden 2005 Příspěvky: 12
| 26.ledna 2005 16:30 amplitudová modulace | | |
|
| Mám dotaz týkající se amplitudová modulace. V AM vysílač signálu a nosné frekvence jsou násobeny mixer, jejichž výstup je dávkován do závěrečné fáze zesilovač, který je pak podkladem pro anténu. že jo???
frekvence dopravce je asi desetkrát frekvence signálu (i to někde četl). ale když jsou oba signály násobí výsledná amplituda modulovaný signál má frekvenci dopravce a tvarem připomíná signál předávají.
Chápu, že část výstupu směšovače se podobá signálu. i dont pochopit, jaký je důvod, proč je frekvence modulovaný signál rovný signál dopravce. doesnt násobení udělat cokoliv, aby frekvenci??
a moje druhá otázka je, jak se násobí dva analogové signály?
Vlastně jsem si kurz komunikace se v tomto pololetí a já chci vědět všechno o komunikaci od A do Z. tak nějaká kniha doporučení by se výrazně ocenil |
|
| Zpět na začátek | |
 |
delhezarnaud
| 26.ledna 2005 16:57 Re: amplitudová modulace | | |
|
| | E = MC2 napsal: | Mám dotaz týkající se amplitudová modulace. V AM vysílač signálu a nosné frekvence jsou násobeny mixer, jejichž výstup je dávkován do závěrečné fáze zesilovač, který je pak podkladem pro anténu. že jo???
frekvence dopravce je asi desetkrát frekvence signálu (i to někde četl). ale když jsou oba signály násobí výsledná amplituda modulovaný signál má frekvenci dopravce a tvarem připomíná signál předávají.
Chápu, že část výstupu směšovače se podobá signálu. i dont pochopit, jaký je důvod, proč je frekvence modulovaný signál rovný signál dopravce. doesnt násobení udělat cokoliv, aby frekvenci??
Vlastně jsem si kurz komunikace se v tomto pololetí a já chci vědět všechno o komunikaci od A do Z. tak nějaká kniha doporučení by se výrazně ocenil |
AM rovnice je něco jako [1 km (t)] cos (ωt) kde m (t) je signál. Takže teď už se na to jako kosinus vlny s různou dobu amplitde z [1 km (t)]. Předpokládejme, že m (t), byl také sinusoidy, pokud jste se množit, a rozšířit modulovaný signál, že výraz bude 3 různých frekvenčních komponent. Tak říká, že frekvence modulovaný signál je roven signál dopravce skutečně není pravda. Pokud jde o dobrou knihu komunikační systémy Simon Haykin by být dobrá volba. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
van_gift
Datum registrace: 11 leden 2005 Příspěvky: 26 Pomohl: 1
| 26.ledna 2005 17:29 amplitudová modulace | | |
|
| | Normálně Nosný kmitočet je mnohem vyšší, než je šířka pásma modulovaného signálu. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Borber
Datum registrace: 01 leden 1970 Příspěvky: 1561 Pomohl: 117 Místo: Slovinsko
| 26.ledna 2005 17:46 Re: amplitudová modulace | | |
|
| | Frekvence modulovaného dopravce je rovna nosné frekvenci! Produkt odlišení procesu jsou dvě postranní pásmo kmitočtů, jestliže modulační signál je čistý sin (ωm), ωm a ω-ω ω ωm vedle. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Andre3000
Datum registrace: 25 srpen 2004 Příspěvky: 18 Pomohl: 2
| 27 leden 2005 0:01 amplitudová modulace | | |
|
| AM modulace je pro dopravce amplitudu a nikoliv pro frekvenci.
Můžete si přečíst více informací v HAYKIN KNIHA |
|
| Zpět na začátek | |
 |
IanP
Datum registrace: 05 Oct 2004 Příspěvky: 6490 Pomohl: 1542 Poloha: West Coast
| 27 leden 2005 3:50 Re: amplitudová modulace | | |
|
| Některé další explenations s příklady můžete najít zde: http://www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
|
| Zpět na začátek | |
 |
nand_gates
Datum registrace: 19 červenec 2004 Příspěvky: 907 Pomohl: 120
| 27 leden 2005 7:52 Re: amplitudová modulace | | |
|
| jak se násobí dva analogové signály? Odpověď: Použití řízení zisku zesilovače.
Zesilovač násobí vstupní signál s konstantním "" známý jako zisk, který zesilovač. Uděláte-li tato konstanta se liší v závislosti na jiný vstupní signál je pak to, co dostanete, je kontrolován zisk zesilovače nebo amplituda modulátor. V tomto případě produkce je dána K * vin1 * Vin2;
V tranzistorový zesilovač, můžete měnit získat změnou tranzistorů ovlivnění. Je to proto, že transkonduktance tranzistoru závisí na ovlivnění. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
E = MC2
Datum registrace: 21 leden 2005 Příspěvky: 12
| 27.ledna 2005 18:25 Re: amplitudová modulace | | |
|
| vlastně Andre3000 Rozhodla jsem se podívat na knihu Haykin se při pohledu na hodnocení pro tuto knihu na amazon.com
Vím, že jsem přesvědčen o shouldnt recenze na stránkách knihkupectví, a že tato kniha je velmi podobné "" průmyslovým standardem. aby ne já dont know why přístav jsem četl, že knihu. im hledáte knihy Lathi to. přístav, ale já zjistil, že zatím nikde.
a nand_gates jsem četl, že v knize, ale acutally někdo mi řekl, že v analogovém světě, násobení, je opravdu těžké. Řekl mi, že první musíte mít záznam dvou signálů do log zesilovačů a přidejte jim přidáním zesilovač a pak alog o výsledku alog zesilovač. tak jsem to chtěl potvrdit. thanx hodně každého |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Mina Ayman
Datum registrace: 15 října 2004 Příspěvky: 45 Pomohl: 1
| 27.ledna 2005 18:29 amplitudová modulace | | |
|
| To je vynikající kniha, která bude velmi užitečná pro vás v komunikační studia http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=84979&highlight=communications handbook |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Bukitoo
Datum registrace: 12 října 2003 Příspěvky: 140 Pomohl: 2 Poloha: Argentina
| 28 dubna 2005 4:44 Re: amplitudová modulace | | |
|
| Proměnná zisk zesilovače (pro generování množení) je jedna cesta. Jiným způsobem (mluvíme o náhodný signál kosinus xa dopravce) je vstupní signál vám k přechodu (přechod na nosné frekvenci) a potom filtrování výsledek s pásmovým filtrem s šířkou pásma náhodného signálu.
Další způsob je koupit něco IC, který se (t) xb (t) přímo. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
cedance
Datum registrace: 24 října 2003 Příspěvky: 704 Pomohl: 28 Místo: Německo
| 02 může 2005 7:59 Re: amplitudová modulace | | |
|
| dobře, okr. odkazy nebo materiálů u požádal, kromě knih a článků u brát odtud, rád bych u jít Thro * ilent webových stránkách. , které vydávají zdarma studentské verze CD-ROM a CD 6 balení obsahující různé návody. Vsadím se, že nikdo nemůže zápas je pro začátečníka kurzu.
procházet tuto stránku kompletně prozkoumat zdarma CD nabídky, které jsou bezpochyby nejlepší.
/ http://www.educatorscorner.com/index.cgi
/ cedance |
|
| Zpět na začátek | |
 |
shafee001
Datum registrace: 06 může 2004 Příspěvky: 116 Pomohl: 12 Poloha: Egypt
| 02 může 2005 8:20 Re: amplitudová modulace | | |
|
| hi all; 1. frekvence dopravce nemusí být 10 čas signálu základního pásma, všechny frekvence více než 2 * základna pásma signálu frekvence je dobré engough 2. frekvence modulovaný signál je soustředěn na nosnou frekvenci, a nežádoucí tahy (to basnd šířka) rovná základní kmitočtovém pásmu na pravé straně a na levé straně, aby undersnad za to, že W je nosný kmitočet w je základním kmitočtovém pásmu cos (wt) * cos (Wt) = cos (W w) t cos (Ww) t, takže výsledkem je signál cos střed v W a dvě boční smyčky vpravo w, a vlevo-w, takže šířka pásma je w, ale střed v W.
3. produsing AM je jednoduše používat a swich tranzistoru, je dopravce připojen na základnu, a základní pásmo signál je připojen na to emmiter
pásmu signel | | / \ / |_________||______ Výstupní modulovaný signál Dopravce ------/ \ / \ / \ /-----| <| | | | _ \ / GND |
|
| Zpět na začátek | |
 |
kokabanga
Datum registrace: 02 může 2005 Příspěvky: 45 Pomohl: 4
| 02 může 2005 9:42 Re: amplitudová modulace | | |
|
| | E = MC2 napsal: | Mám dotaz týkající se amplitudová modulace. V AM vysílač signálu a nosné frekvence jsou násobeny mixer, jejichž výstup je dávkován do závěrečné fáze zesilovač, který je pak podkladem pro anténu. že jo???
existují komerční multiplikační obvodů, jako jsou Ne602, které možná používané k dosažení množení v časové oblasti!
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
shmoib
| 02 může 2005 16:07 Re: amplitudová modulace | | |
|
| k, je první amplitue odlišení provedeno pomocí mixéru, který je non-lineární zařízení, tak to vytváří (......, fc FM, FM-FC, FC-2FM, 2fc 2 FM ,.... .....), tak jsme ho po použití filtru obejít vyžaduje jen signály (vždy: FC FM, FC-FM). takže konečný žaloba není násobení je to jen pro posun frekvence signálu frekvence.
Míchačka může být provedeno žádné nelineární zařízení, jako je tranzistor |
|
| Zpět na začátek | |
 |
HERMIN
Datum registrace: 19 duben 2005 Příspěvky: 135 Pomohl: 9
| 13.května 2005 3:02 amplitudová modulace | | |
|
| první, zkuste se podívat na témata pomocí vyhledávače o tom, podívejte se na ebooks na tomto fóru,
, kdy dopravce frekvence násobí v případě použití modulační signál (basedband signál) dopravce si udrží své vlastní frekvenci, ale bude generovat dva sidebands. zkuste vynásobením sine dvě funkce, např. sin (w * fc * t), x sin (w * fm * t), a vy přijedete na odpověď, jako sin (w * fc * t) cos (w * t (fc - FM)) - cos (w * t (fc FM) ... im ne jistý tuto rovnici, ale můžete vyzkoušet knihy a knihy, a budete mít lepší chápání pojmů AM goodluck ve studiu |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Google AdSense

| 13.května 2005 3:02 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
emadi
Datum registrace: 03 může 2005 Příspěvky: 127 Pomohl: 4
| 28.května 2005 13:04 Re: amplitudová modulace | | |
|
| Tyto dvě stránky vám pomohou o myšlení těchto záležitostí.
http://www.st-andrews.ac.uk/ ~ www_pa/Scots_Guide/RadCom/part9/page1.html
http://www.media.mit.edu/physics/pedagogy/fab/fab_2002/help_pages/networking_resources/more% 20networking/robotics.eecs.berkeley.edu/_sastry/ee20/modulation/node3.html |
|
| Zpět na začátek | |
 |
comsians
Datum registrace: 22 květen 2005 Příspěvky: 46 Pomohl: 1
| 10 června 2005 9:30 Re: amplitudová modulace | | |
|
| Answer1 základní definice AM je "měnit amplituda dopravce podle instantanious hodnoty modulační signál je amplituda. změna se provádí pouze u dopravce, tedy frekvence modulované AM vlny je, že dopravce a amplitudou (variace) je to modulační signál.
Answer2 dva analogové signály se násobí vynásobením každé jejich instantanious hodnoty. pokaždé domény jednotku (čas), dostane odpověď vynásobí hodnoty dvou vlnách. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
suvendu
Datum registrace: 10 října 2004 Příspěvky: 442 Pomohl: 25
| 11 června 2005 8:53 Re: amplitudová modulace | | |
|
| | V každém odlišení technikou jsme měnit jeden z parametru (amplituda, fáze, frekvence) dopravce signal.In AM jsme se mění amplituda nosné frekvenci není. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Awan
Datum registrace: 11 červen 2004 Příspěvky: 104
| 13.červen 2005 11:52 Re: amplitudová modulace | | |
|
| | projít "moderní analogové a digitální komunikace" od lathi cpater 4 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
elcielo
Datum registrace: 13 červen 2002 Příspěvky: 854 Pomohl: 6
| 11 června 2006 1:14 Re: amplitudová modulace | | |
|
| | IanP napsal: | Některé další explenations s příklady můžete najít zde: h ** p: / / www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
nepřipojený odkaz. |
|
| Zpět na začátek | |
 |