Ethan
| 17.červen 2005 16:53 co je poměr stran NMOS? | | |
|
| Ahoj,
V současné době jsem studentem a pracovní OTA s přepínačem-kondenzátoru CMFB a později bude přechod-kondenzátoru zesilovače design. Já jsem přemýšlel, což je nejlepší MOS přepínač poměru stran.
Řekněme, pro TSMC 0.35um technologie s 5V procesu, minimální délka je 0,5 mikronu. Takže jak si mohu vybrat W / L pro přepínače NMOS v přepínač-kondenzátoru CMFB a také v odběru vzorků a zesílení? kde mám nasadit přenosové brány přepínače a NMOS pouze spínače?
Četl jsem knihu Martina, Razavi knihu, a nějaké papíry. Někteří říkali, s minimální délku a šířku široká, některé dokumenty řekl dokonce s dlouhými přepne na snížení hodiny feedthrough (v roce 2004 ISSCC).
Tak jsem zmatená. Může mi někdo říct víc praktická pravidla a další zvláštní pravidla o tom myslíte?
Ethan |
|
aryajur
Datum registrace: 23 října 2004 Příspěvky: 689 Pomohl: 73 Poloha: Sunnyvale, USA
| 17.červen 2005 21:21 Re: Jak určit MOS Switch poměr stran? | | |
|
| 1. všech, aby rozhodly, zda můžete dát přenosové brány nebo NMOS / PMOS pouze přepínač závisí na tom, co přechod musí projít. NMOS lze předat nízké napětí správně a ne vysoké napětí, zatímco PMOS dělá opak. SO ve vstupech, které je potřeba projít vysoké a nízké hodnoty, by vyžadovalo přenosové brány. Velikosti jednotlivých spínací tranzistor, který se používá k povolení signály, je nutné, aby se pokles přes přechod na co nejnižší úrovni, tj. na rezistenci by měla být nízká. Použití tranzistor jako spínač budeme provozovat v regionu trioda (MOS), nebo sytosti kraj (BJT), takže z regionu trioda rovnice lze vypočítat odpor přepínače a pokusit se minimalizovat. To bude snadno vidět, že W musí být co největší. Ale také třeba brát v úvahu, že parazitní kapacitní zvyšuje s W. Takže nárůst W upto pouze částka, která upto parazitní kapacitní hodnota přijatelná. Parazitní kapacitní bude bolet ur pásma, pokud vám jde o to, že i to bude odpad polovinu své síly signálu v nabíjení a vybíjení pokaždé. |
|