| Autor | Zpráva |
|---|
Int Umění
| 11 Září 2006 4:44 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: PCB GTP GTP usb usb PCB |
|
| | plně babu napsal: | některá mají PCB layout pro GTP usb (ne GTP-USP , GTP usb-232)
|
nezkouší orlice soubory
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
starstriker
| 13 Září 2006 7:38 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: GTP lite gtplite |
|
| díky
Přidáno po 5 minutách:
najdete zde vše (gtplite.zip)
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
mcelab
| 22 Září 2006 19:56 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: PCB GTP GTP usb usb PCB |
|
| | Citace: | někdo má PCB layout pro GTP usb (ne GTP-USP , GTP usb-232)
|
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
xebbmw
| 23 Září 2006 22:42 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| Ahoj všem,
Jiný odkaz na USB Programmer Fotografie:
h ** p: / / www.sprut.de / elektronických / soft / usburn / usburn.htm
I didn't test je dosud.
BR |
|
| Zpět na začátek | |
 |
mizk_electro
| 09 října 2006 5:33 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: PCB GTP GTP usb usb PCB |
|
| | mcelab napsal: | | Citace: | někdo má PCB layout pro GTP usb (ne GTP-USP , GTP usb-232)
|
|
hi mcelab,
jaký program by měl být použit k vidět váš soubor? Můžeš sdílet program také?
thks vole. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
plně babu
Založen: 11 listopad 2004 Příspěvky: 167 Pomohl: 11 Místo: Singapur
| 14 října 2006 21:10 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: PCB GTP usb lite GTP lite GTP usb hex hex GTP GTP usb usb PCB |
|
| i im dissapointed opravdu v tomto okamžiku, Wen některých z nich je givin GTP usb lite s sch n PCB neexistuje hex a boule je hex n sch PCB layout je missin, se některý mít kompletní GTP usb lite (SCH DPS hex)?
thx |
|
| Zpět na začátek | |
 |
wizpic
| 14 října 2006 22:21 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: GTP usb plus usb GTP schema usb schema GTP usb schema GTP usb plus PCB GTP usb plus PCB schematickém PCB GTP usb lite |
|
| | Citace: | i im dissapointed opravdu v tomto okamžiku, boule některých z nich je givin GTP usb lite s sch n PCB neexistuje hex a boule je hex n sch PCB layout je missin, se některý mít kompletní GTP usb lite (SCH DPS hex)?
|
No, pokud jste dostali HEX soubor a schematickém pak proč ne navrhnout vlastní koneckonců je jednoduchý okruh,
Nikdy jsem se snažil stahovat soubory besause i již vlastníte GTP USB PLUS, která je nejlepší programátor jsem kdy postavena a pokusili
Jen si dávej pozor, co říkáte, protože beggers může nehleď 
Welll to je moje 2 centy jmění
wizpic |
|
| Zpět na začátek | |
 |
wakaka
| 16. října 2006 6:05 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: PCB GTP usb lite GTP lite GTP usb hex hex GTP GTP usb usb PCB |
|
| | plně babu napsal: | i im dissapointed opravdu v tomto okamžiku, Wen některých z nich je givin GTP usb lite s sch n PCB neexistuje hex a boule je hex n sch PCB layout je missin, se některý mít kompletní GTP usb lite (SCH DPS hex)?
thx |
h ** p: / / ali3nworld.blogspot.com / to je přesně co u potřebovat! |
|
| Zpět na začátek | |
 |
KST
| 23 října 2006 3:24 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: PCB GTP usb lite GTP lite GTP usb hex hex GTP GTP usb usb PCB |
|
| | wakaka napsal: | | plně babu napsal: | i im dissapointed opravdu v tomto okamžiku, Wen některých z nich je givin GTP usb lite s sch n PCB neexistuje hex a boule je hex n sch PCB layout je missin, se některý mít kompletní GTP usb lite (SCH DPS hex)?
thx |
h ** p: / / ali3nworld.blogspot.com / to je přesně co u potřebovat! |
To je dobrý odkaz! |
|
| Zpět na začátek | |
 |
wakaka
| 31. října 2006 18:05 GTP USB schematickém? | | |
|
| h ** p: / / ali3nworld.blogspot.com / Jsem postaven tento programátor, to funguje, ale problém, jak můžete i vypnout po použití je?-Li odstranit i řidiče na hardware profil WinXP, potřebuji přeinstalovat ovladače pokaždé ji i plug in, což je nepříjemné, anyonme?
Přidáno po 12 minutách:
a btw, já si to zkouší s 16F877A. 876a, 767777
jeví jako všichni v pořádku, ale malý problém s 16F876A. Někdy je schopen odhalit, někdy není. Takže během hex soubor stáhnout, někdy to může skončit, někdy mám přilepená na cca 80%. I když končí na 100%, ale dojde k chybě, nevím y. Přestože mám chyby při ověřování po stažení, čipu běží jak i naprogramované. Každý, kdo mají zkušenost, že?
Přidáno po 1 hodina 4 minuty:
můžete někdo doporučit nějaký disassembler, který je schopen převést hex na montáž? Pokud hex do C by bylo lepší, plz pomoci .......... thankx |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Vůně
| 01. listopad 2006 14:51 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: gtpusb lite GTP usb firmware GTP lite firmware gtpusb GTP lite firmware |
|
| nazdar
by mohlo zhruba jednu akcii pojistka nastavení na pořady o 18f2550 s gtpusb lite firmware
pozdravy Vůně |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Thelux
| 02. listopadu 2006 0:15 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: ICSP konfigurace winpic800 GTP usb plus gtpusb lite download winpic800 3.55g firmware 18f2550 usb plus winpic800 3.55g stáhnout GTP usb lite hex kód |
|
| [quote = "vonné látky"] hi
by mohlo zhruba jednu akcii pojistka nastavení na pořady o 18f2550 s gtpusb lite firmware
pozdravy Vonná [/ quote]
Ahoj Dřeviny
Konfigurace Bits z MPLAB:
USB Hodiny Zdroj: Hodiny z 96MHz PLL src / 2 Procesory Systémové Hodiny Postscaler: [OSC1/OSC2 Src: / 1] [96MHz PLL Src: / 2] 96MHz PLL Prescaler: rozdělte do 3 (12 MHz, vstup) Oscilátor: HS: HS PLL, USB-HS Fail-Safe Hodiny Monitor Enable: Zakázáno Int. Ext. Přepnutí režimu: Zakázáno USB Napěťový regulátor: Povoleno Power Up Timer: Zakázáno Brown Out Detect: Povoleno v hardware, SBOREN postižené Brown Out Napětí: 2.0V Watchdog Timer: Zakázáno-Kontrolováno SWDTEN bit Watchdog Postscaler: 1:32768 CCCP2 MUX: RC1 PortB A / D Enable: PORTB <4:0> konfigurovány jako digitální I / O na RESET Low-Power Timer1 OSC Enable: Zakázáno Master Clear Enable: MCLR Povoleno Zakázáno RE3 Stack Přetečení Reset: Povoleno Nízkého napětí Program: Povoleno Rozšířená CPU Enable: Zakázáno Kód Chraňte: ALL Zakázáno Data EE Přečtěte Chraňte: Zakázáno Tabulka napiš Chraňte Boot: Zakázáno Config. Napište Chraňte: Zakázáno Tabulka Přečtěte Chránit: ALL Zakázáno Tabulka Přečtěte Chraňte Boot: Zakázáno
Hodnoty: 22 0E 3F 1E 81 85 0F C0 0F E0 0F 40 (Od MPLAB) Hodnoty: 0E22 1E3F 8100 0085 C00F E00F 400F (Od WinPic800)
S WinPic800 nastavení z HEX souboru je OK. S MPLAB musíte změnit "USB Napěťový regulátor" nastavení "Enabled"
Vím to, protože poprvé jsem používal MPLAB a GTP nefunguje, takže jsem použil WinPic800 s
JDM a vše jede OK.
Později, porovnávání pojistky u obou programů jsem zjistil, že důvod, ...
Doporučuji vám, když jste stavební Lite verzi, přidat T_Vdd přepnout jako u verze Plus:
BC557 s:
E = VCC C = 10K odpor na GND / T_Vdd OUT na ICSP B = 2K2 odpor k RB2
Moje verze (3,55 g) byl stažen z:
http://snipurl.com/ta29
(najdete ho také v http://www.electoday.com/freeware/WinPic800_v355g.rar ale není testováno)
a má veškerý hardware a jazykové soubory (nebyl nalezen v jiných souborů z jiných lokalit)
Dobrá práce ... je to velmi užitečné programátor.
Pozdravy. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
wakaka
| 02. listopadu 2006 3:13 GTP USB schematickém? | | | Štítky: winpic800 18f2550 schema winpic 800 winpic 800 plus schematickém winpic 800 lite winpic firmware winpic800 schema plus až 800 schematickém |
|
| Ahoj thelux, yv potřeba přidat další BC557 to RB2 v lite verzi, protože lite verzi nepoužívejte RB2? Lze vysvětlit?
Btw, za plus verzi, může u upload kompletní schematickém (je-li to možné, layout) a verze Winpic800 používat? Firmware pro 18F2550 je stejný jako Lite verze obřad? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Thelux
| 02. listopadu 2006 12:12 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: GTP usb plus usb GTP schema GTP-usb usb schema GTP-usb plus GTP-usb [plus] usb GTP schema |
|
| Ahoj wakaka,
Navrhuji přidat VDD přepínač pro které je potřeba, zasahují VPP před VDD (obvykle jednou s vnitřní OSC), protože pokud necháte VDD vždy o PIC začít provádět kód (je-li to byla naprogramována používat interní OSC), a ne je v programu režimu.
K tomu může dojít, pokud byl naprogramovaný PIC dříve, a ne když je to prázdné.
Pokud hledáte "VPP před VDD" najdete spoustu informací a tipů, jak upravit programátorů podobné JDM.
Plus verze se liší od free verze (ne déle podporovaná nový software), má různé firmware (v prodeji pouze s), takže nelze použít starý firmware a software, s tím.
Najdete Plus schematickém v:
http://www.winpic800.com/descargas/REV2/GTP-USB [plus]. pdf
Lite verzi (omezenou verzi ZDARMA Summer2005) používá stejný firmware jako kompletní verze, ale je pouze ICSP (Vpp1 a Vpp2 byla vytvořena za účelem může použít pouze jeden socket ZIF).
ICSP jen nemusí mít 2 VPP (takže máte pouze Vpp1), ale myslím, že je lepší ponechat VDD switch.
V původní verzi bylo VOLNÝ BC547 ovládané ULN2003 (pin16 B, pin 1 až RB2).
V Lite verzi nemáte ULN2003 tak nejlepší způsob, jak je řídit B s odporem k RB2 (podobně jako v Plus).
Včera jsem zapomněl důležitou věc:
Pokud jste provedli Lite verze (s Vpp1 pouze), nezapomeňte vypnout "Použít Vpp2" v WinPic800 nastavení => Hardware.
Doufám, že toto pomůže ... Máte-li další dotazy jsem tady.
Pozdravy. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
wakaka
| 02. listopadu 2006 13:00 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: usb usb GTP schema schema GTP usb schema winpic800 v3.55g usb pic prog schema schema usb winpic800 3.55g |
|
| Jsem připojen GTP USB schema, takže lze stejný firmware pro lite verze používá pro tento? Stejnou verzi Winpic800 (v3.55g) lze použít stejně? coz bych chtěl vytvořit více usb prog.
Pro připojené verze, je to letní bezplatné verzi? Y je potřeba 2 VPP (Vpp1 a Vpp2), jak jsou Vpps kolem 13V? Na druhé straně v pdf souboru, existuje JP2, Wats použití u tat? běžně používat Vpp1 nebo Vpp2? THankx .......
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
Vůně
| 02. listopadu 2006 13:45 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| nazdar
Myslím, že i když nejsem špatný plus software může být použit s lite verze hardwaru jako v hardware profil to show pro kontrolu lite verzi |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Thelux
| 02. listopadu 2006 16:16 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: GTP usb plus usb GTP schema usb schema GTP usb schema GTP usb plus firmware usb pic prog schema schema usb |
|
| @ Wakaka: vaše schematickém je GTP USB Free (léto 2005). Vpp1 a Vpp2 jsou pro ZIF soket, ICSP lze provést pouze s Vpp1. Plus verze je velmi odlišný hardware a firmware, takže nemůže být stejná jako předchozí verze. Jediným způsobem, jak mít Plus je koupit pre-naprogramované PIC od autora.
@ Vůně: Testováno s 3,59 V.: GTP Lite je uvedena ale pouze s LPT portu (jak je vidět v Nastavení => Hardware). Poslední podporovaná verze pro USB VOLNÝ verze (Lite nebo úplné) byl 3,55 g
Pozdravy. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
brxnet
| 06 prosinec 2006 17:44 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: GTP usb plus GTP lite GTP plus usb GTP usb plus p GTP usb lite dspic |
|
| | Chtěl bych vědět, je GTP usb lite schopen program dspic, nebo budu muset dostat GTP usb plus za to? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
hamvui2006
| 07 prosince 2006 5:58 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| | Kdo mi může pomoci asi USB zařízení přístup? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Computerman29
Založen: 23. červenec 2006 Příspěvky: 135 Pomohl: 4 Místo: Valparaiso, IN USA
| 07 prosince 2006 9:23 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| Zkuste tento programátor. Je to zcela zdarma. Stránka je v němčině, ale snadno sledovat (mluvím pouze anglicky).
h ** p: / / www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm # Aufbau
Jsem sestavil a vyzkoušel tento programátor. Funguje to dobře, ale musíte spustit software před vámi plug programátoru nebo to nebude číst, psát, nebo správně identifikovat všechny PIC to. Budete potřebovat programátor programovat zavaděče do 18F2550 (kdysi jsem JDM). Soubory jsou ve formátu Eagle. Existují také GIF to. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
simplicio
| 30. leden 2007 15:28 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| To GTP USB pracuje pouze whith PIC18F2550?
Nemůžu dát jiné PIC na místě?
Fernando |
|
| Zpět na začátek | |
 |
manu
Založen: 14. březen 2004 Příspěvky: 178 Pomohl: 9 Místo: Francie
| 30. leden 2007 19:54 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: 18f4500 pic 18f4500 |
|
| | simplicio napsal: | | To GTP USB pracuje pouze whith PIC18F2550? |
Ano
| simplicio napsal: | | Nemůžu dát jiné PIC na místě? |
Možná 18f4500 což je téměř kompatibilní |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Computerman29
| 31 leden 2007 9:21 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: 18f2445 pic pic 18f2445 programátor |
|
| Mohli byste zkusit 18F2445 - Same pic méně paměti.
Přidáno po 4 minutách:
BTW, programátor jsem popsal v poslední příspěvek (Brenner8) má nový software a firmware. Všechny problémy jsem s byly opraveny. Zkusit to. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
o-larn
| |
| Zpět na začátek | |
 |
Computerman29
| 09 února 2007 5:06 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| | Oprava: To je 2455, ne 2445. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
mayli
| 09 února 2007 7:40 Re: GTP USB schematickém? | | |
|
| Jakékoliv další nové verzi firmware?
Děkujeme vám. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
wizpic
| 09 února 2007 8:14 GTP USB schematickém? | | | Štítky: GTP usb plus GTP usb plus firmware GTP usb firmware firmware GTP usb plus GTP plus usb GTP usb plus p firmware GTP usb plus p |
|
| jo 3,61 byl právě propuštěn, ale je to vše prostřednictvím internetu aktualizovány tak nikdo nemá firmware pro GTP usb plus, je to velmi dobrý programátor
wizpic |
|
| Zpět na začátek | |
 |
coolheart
| 10 únor 2007 21:41 GTP USB schematickém? | | | Štítky: usb GTP schématu usb GTP 4550 GTP usb usb schema schema schema usb GTP usb hex hex GTP usb |
|
| Ahoj všichni! Mám jen 18f4550 a nemohou najít jiné v této době (a možná i dosud). Takže mohu použít 4550 výše GTP usb schematickém se stejným hex soubor? Přečetl jsem si v manuálu, a nic se diffenrent excepts paměť 
Pozdravy, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
whitewiz172
| 12 března 2007 0:36 Re: GTP USB schematickém? | | | Štítky: usb GTP schématu usb GTP 4550 GTP usb usb schema schema schema usb GTP usb hex hex GTP usb |
|
| | coolheart napsal: | Ahoj všichni! Mám jen 18f4550 a nemohou najít jiné v této době (a možná i dosud). Takže mohu použít 4550 výše GTP usb schematickém se stejným hex soubor? Přečetl jsem si v manuálu, a nic se diffenrent excepts paměť 
Pozdravy, |
Chtěl bych vědět, jak je toto dobře. Mohl by někdo prosím odpověď? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
dolhoemti
| 20 dubna 2007 10:57 GTP USB schematickém? | | |
|
| Ahoj. Chtěl bych vědět, jestli je GTP ICD kompatibilní. Jiná otázka, jaký je nejlepší způsob, jak generovat hex soubor c. Pic nováček |
|
| Zpět na začátek | |
 |