| Autor | Zpráva |
|---|
KamalS
| 08 června 2006 18:09 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Microchip nabídl schematickém zde:
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023805 Z toho, co jsem sbírat, firmware je k dispozici také zde.
Takže, než si postavit sám, chtěl bych vědět, jestli má někdo postavil PICKit2 od začátku založen na tento návrh?
Také je zde lepší design oproti PICKit, ale se stejnou / PIC lepší kompatibilitu?
Důvodem whay jsem požádala je, protože jsem třeba ujasnit několik pochybností z schematickém. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
namqn
| 08 června 2006 19:03 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Nazdar,
Najdete spoustu informací o PICKit2 z tohoto seznamu: http://groups.google.com/group/pickit-devel Také hledání PICKit2 o Microchip USB fóru.
Na zdraví, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
togarha
| 05 Září 2006 14:11 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Ahoj KamalS,
Už jste stavět váš pickit2? I'm thinking budovat svou vlastní pickit a mám několik otázek, příliš ...
pozdravy,
togarha |
|
| Zpět na začátek | |
 |
rkodaira
Založen: 08. červen 2004 Příspěvky: 332 Pomohl: 54 Místo: Sao Paulo - Brasil
| 05 Září 2006 18:55 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Postavil jsem se pouze s firmwarem 18F2550, oscilátoru obvodů a rušné vedl (ne DC-DC konvertor a přepínání fáze a EEPROM paměti). Nemohl jsem mít potvrzení USB zařízení do počítače nebo do PICKIT2 software.
Snažil jsem se také s firmware od:
http://www.voti.nl/pickit2faq/index.html
Ale já jsem neměl žádný úspěch, protože si nemůžete přiřadit USB ovladače pro programátora. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
vsmGuy
| 06 Září 2006 2:37 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Je lepší koupit PICKit2 od Microchip, jako je kompletní vývojové platformy, a ne jen programátor.
Pokud opravdu chcete stavět, zkuste budování ICD2, ale koupit PICKit2 - je to není moc drahé. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Buriedcode
Založen: 06. květen 2004 Příspěvky: 327 Pomohl: 34 Místo: Londýn
| 06 Září 2006 3:16 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| VSM kluk,
Předpokládám, že se PICkit 2 programátora (ne 'add-on palubě') můžete program všech přístrojů uvedených na internetových stránkách mikročip? I to je uvědomit, co to říká, ale já nebyl jistý, kdyby byly mluvíš software stranu věci. Pokud je program všech uvedených zařízení (celý 'F' série Věřím) přes ICSP, uvidíme vybrat jednoho, tak zjistil, že Farnell dělají to s 22GBP volné 6-40 PIC pin to (nízký konec ty) házet do zdarma.
Nejste si jisti, zda jej získat nebo postavit vlastní, ale za tuto cenu jsem nucen si to, když jsem byl oding výzkumu do budování jedno, jsem převzal všechny USB PIC programátorů byly drahé, nebyl si uvědomili, že tohle se stalo tak, zatraceně levné.
O budování jednoho z nuly. Microchip mají všechny soubory, které potřebujete, schematická, části seznamu firmware (pro 18F2550) USB ovladač pro PC nejvíce platformách Windows a PC software pro programování. Přišel jsem> <tomto poblíž objednávání dílů, když jsem zjistil, že můj distributor skutečně prodal za poloviční cenu mé části seznamu.
I don't want to únos téma, takže pokud někdo používá 'PICkit 2' na mnoha různých PIC to, já bych ocenil soukromou zprávu o své zážitky / recenze.
Díky
BuriedCode. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
togarha
| 07 Září 2006 12:27 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Kdokoliv ví, je-li nějaká možnost změny navržené tranzistory by mikročipovými schémata na anothers? Nemohu získat tyto tranzistory v mém městě ...
Pozdravy
togarha |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Buriedcode
Založen: 06. květen 2004 Příspěvky: 327 Pomohl: 34 Místo: Londýn
| 08 Září 2006 18:34 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Nazdar
| Citace: | | Kdokoliv ví, je-li nějaká možnost změny navržené tranzistory by mikročipovými schémata na anothers? Nemohu získat tyto tranzistory v mém městě ... |
No, při pohledu na schematickém na instalačním CD pro to, že má 3 MOSFET a 7 bipolární tranzistory. Zvažuje, že nepoužívá / switch velké množství proudu (citovaný jako 100mA max) I tihnk byste mohli nahradit téměř jakoukoliv MOSFET tak dlouho, jak vám polarioty pořádku. Je třeba 2 N-kanálem MOSFET to, 1 a P-kanál. N a P jsou ve stejném čipu v PICkit2.
Pokud jde o bipolární tranzistory (normální ty), že jsou to 3 x 3094 (NPN) a 4 x 3096 to (PNP). K 3094 / 6 jsou pro všeobecné použití tranzistorů, takže téměř žádné náhradní lze použít (BC108 / 9? 2N2222A?) Zase jen tak dlouho, jak jste si oba NPN a PNP to
Hodně štěstí,
BuriedCode. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
cnc
| 10 Září 2006 14:14 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| | by jeden ICD2 je lepší? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Beowolf
| 11 Září 2006 19:33 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Jedná se o programátor a debugger, takže je to lepší! Také existuje již rozvinuté verzi tady na tomto fóru .. Mám v úmyslu vybudovat jeden v několika příštích týdnech, tak my se ... Já jsem v současné době za použití vypůjčených ICD2 ...
Hlavní otázka, měli byste se ptát sami sebe, jak jste chtěl rozvíjet svůj projekt.
Já nejprve zvážit peripherials potřebuji, vybrat apropriate PIC, aby schematickém s ICSP plug, psát kód, vyzkoušet na simulátoru, a pokud je to zapotřebí, ladit s ICD.
Rozvoj specializované funkce pro propojení jednotlivých peripherial šetří čas, protože jakmile ji rozvíjet, stačí zavést je do projektu, a to funguje ... |
|
| Zpět na začátek | |
 |
blueroomelectronics
Založen: 17 Zář 2006 Příspěvky: 1544 Pomohl: 86 Místo: Toronto, Kanada
| 14 října 2006 5:15 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| V PICKIT 2, firmware ver 2 pouze debugs jediné PIC (pro PIC16F917). ICD2 je možné ladit program a mnohem více zasahují (žádné 16Fxxx s debug, 18Fxxx, dsPIC, atd.)
USB na PICKIT2 je velmi pěkný. Pokud jde o ICD2 klony (ty bez 18F4550) nejsou rychlejší nebo pomalejší než sériový (RS232) verze. V 18F4550 a 16F877-20 ladění (jeden krok) asi 10x rychlejší než sériová verze (které probíhají souběžně Master / Slave režim). Pokud chcete ladit v jediném kroku režimu s rychlým sériovým zachovat neotvírejte příliš mnoho dívat oken.
Chtěl bych doporučit ICD2 nad PICKIT2.
Zde je rychlý FAQ na PICKIT2 http://www.voti.nl/pickit2faq/index_1.html |
|
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
Založen: 09. květen 2007 Příspěvky: 864 Pomohl: 21 Místo: USA a Kanada
| 25 Září 2007 21:45 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Osobně si myslím, že se PICkit2 je lepší než ICD2 pro snadné používání.
Naposledy upravil funnynypd na 04. října 2007 5:27; editovaný 2 krát v celkové |
|
| Zpět na začátek | |
 |
blueroomelectronics
| 26 Září 2007 1:52 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| | funnynypd napsal: | | PICkit2 je lepší než ICD2. |
Už jste skutečně používá jeden? Už jste to ve srovnání s ICD2? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
lidičky
Založen: 31 říjen 2006 Příspěvky: 183 Pomohl: 18 Poloha: Guadalajara
| |
| Zpět na začátek | |
 |
narccizzo
Založen: 20. ledna 2006 Příspěvky: 173 Pomohl: 4 Poloha: PATZCUARO, Michoacán, Mexiko
| 26 Září 2007 5:30 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Možná, že PICkit2 je menší a hezčí než ICD2, ale je velký rozdíl mezi PROGRAMOVÁNÍ a PROGRAMOVÁNÍ ladění.
Pokud někdo může rozvinout všechny své programy bez ladění pomocí PICkit2 pokuty, budu držet pomocí ICD2 dokud PICkit 3 nebo 4 přichází s ladicími volby, pak se budeme snažit, aby naše vlastní.
jde narccizzo |
|
| Zpět na začátek | |
 |
lidičky
| 26 Září 2007 6:38 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| On řekl, proto že prodávají PCB, a samozřejmě to není pravda. 160 USD v porovnání s 35 USD
A mimochodem, zde je obrázek zvláštní vydání ICD2, to je do pickit2 balíčku.
Saludos Camarada 
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
| 29 Září 2007 8:00 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Zkontrolujte mikročipovými forume, existuje spousta diskusí o PICkit 2 a ICD2. Rovněž požádat Xiaofan, je odborníkem a může říct pravdu.
Microchip web mistr jen poslat zprávu o forume asi v okruhu ladicími schopnost PICkit2 pár dny. | togarha napsal: | | Kdokoliv ví, je-li nějaká možnost změny navržené tranzistory by mikročipovými schémata na anothers? Nemohu získat tyto tranzistory v mém městě ... | Mám změnit MMBT3904 s MMBT2222 bez jakéhokoli problému. Pokud jde o MOSFET a dioda, musíš být velmi opatrní, protože to ovlivní hodně napětí. | Beowolf napsal: | | Jedná se o programátor a debugger, takže je to lepší! | Takže se PICkit2 (prosím zaškrtněte nový uvolní MPLAB V7.62). A nový příspěvek na Microchip fóru.
Funkčně jsou identické (PICkit2 má o něco více na programování EEPROM, ale můžete ignorovat tento mikrokontrolér uživatele).
Design Architektura hlediska PICkit2 je jednodušší a výkonnější, neboť je navrženo mnoho let později, než je ICD2, nemusíte ještě potřeba nainstalovat USB ovladač jako ICD2 vyžadováno.
A nejdůležitější: je mnohem levnější, a to ani nemám výměnu podpory z mikročipů. 
| Citace: | | Už jste skutečně používá jeden? Už jste to ve srovnání s ICD2? | Mám použít jak i ostatní Microchip večeři drahé vývojové nástroje. ICD2 je ok, ne velký. PICkit2 je stále lepší a lepší. To jsme již viděli z Microchip je aktualizace a web post. Pokud jde o budoucnost obou nástrojů, uvidíme.
A krásu PICKit2 je: jeho hardware je open-odebírali. Může mi někdo říct, co je reálné nový mikročip ICD2 schematickém je, a to, co opravdu bylo? Na klony práci, někdo může říci, že jsou 100% identický? Zvláště pro ty, 3.3V PIC18FJ díly? To já nevím.
Ale s pomocí a open-schematickém pocházet od Microchip, uživatelé mohou vytvořit vlastní PICkit2. Pokud se to stalo, uživatel může také ladit a stopových problémy pomocí standardních schematických a opravit problém. Pro začátečníky a některé uživatele by to mohlo být důležitější než ty, se nepodařilo odeslat zpět do Microchip a čekat na náhradníků.
Udělal jsem mnoho ICD2 vrátí zpět do Microchip, poslední výměně se letos v srpnu, pro chvílicasu (můj šéf nechtějí platit příští den nebo 2. den plavby), jsem si půjčit jeden z koleje do debug a program můj software téměř celý týden.  | Citace: | | Už jste skutečně používá jeden? Už jste to ve srovnání s ICD2? | Použil jsem obě. I didn't porovnat je. Někdo je ve srovnání Microchip fóra. Na PICkit2 straně je i hardwarové funkce, které Microchip vlastních chlap ještě neznáte, nebo pro jistotu, co je určen pro. | rkodaira napsal: | Postavil jsem se pouze s firmwarem 18F2550, oscilátoru obvodů a rušné vedl (ne DC-DC konvertor a přepínání fáze a EEPROM paměti). Nemohl jsem mít potvrzení USB zařízení do počítače nebo do PICKIT2 software. Snažil jsem se také s firmware od: http://www.voti.nl/pickit2faq/index.html Ale já jsem neměl žádný úspěch, protože si nemůžete přiřadit USB ovladače pro programátora. | 1. všech, nemusíte PC řidiče. To je krása "plug and play. Lepší než ICD2. 2., v MPLAB nebo PICKit2.4 má firmware pod jejich složky, prostě najít / půjčit program nástrojů (jako jiné PICkit 2 nebo ICD 2) můžete znovu-program na čipsetu.
Naposledy upravil funnynypd na 04. října 2007 5:43; editovaný 9 krát v celkové |
|
| Zpět na začátek | |
 |
blueroomelectronics
| 29 Září 2007 15:26 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| V PICKit2 a ICD2 jsou sotva funkčně totožné. V PICKit2 je úhledný programátor, ale podporuje nic vyšší než 18 řady PIC. Č. 10F čipy jsou podporovány buď.
Přečtěte si poznámky na Mikročipy stránkách. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
contagiouseddie
| 29 Září 2007 16:59 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| PICKit2 začal jako programátor, kdy bylo zavedeno 1.. Vzpomněl jsem si jejich spalování v samém 1. den použití. Ale v této chvíli existuje mnoho zařízení, která lze naprogramovat a dokonce ladit, jízda v MPLAB ačkoli dsPIC & PIC24 série nebyla schopna být odladěný jen zatím.
ICD2 LE je obvykle prodávány během těchto seminářů, které Microchip. Já byla nabídnuta během své 16-bit MCU seminář na prodej USD75 ale nikdy koupit, ale místo toho se sobě PICkit2. Ale myslím, nákupní PICkit2 by být levnější, pokud můžete získat PIC18F2550 zdarma (pokud víte, co myslím, ). |
|
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
| 29 Září 2007 19:29 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| | blueroomelectronics napsal: | V PICKit2 a ICD2 jsou sotva funkčně totožné. V PICKit2 je úhledný programátor, ale podporuje nic vyšší než 18 řady PIC. Č. 10F čipy jsou podporovány buď. Přečtěte si poznámky na Mikročipy stránkách. | Dokonce Microchip Real ICE nepodporuje 10F čipu. Můžete mi tvrdí, že je nižší, než je konec nástroj ICD2 jenom kvůli tomu?
To se bude rozhodovat především Microchip marketing a strojírenství, můžeme ovlivnit jen trochu poštou "přání".
Technologie hlediska není nic nemožné.
Na některých aspektů, nemůžeme srovnávat PICKit2 a ICD2 ve způsobu, jakým budeme porovnávat benzin a diesel motorů.
Rovněž koncový uživatel bude přijímat vlastní rozhodnutí, stejně jako existují lidé, kteří jsou více milost pro dieselové motory jako Evropané.
Viz vazby. V současné době je MPLAB beta podporu. Více se blíží.
Přidáno po 1 minuta:
Kde je můj obrázek? Post systém by mohl mít chybu. Nicméně můžete vidět z tohoto odkazu:
ftopic273740.html
Naposledy upravil funnynypd na 04. října 2007 5:45; editovaný 4 krát v celkem |
|
| Zpět na začátek | |
 |
lidičky
| |
| Zpět na začátek | |
 |
blueroomelectronics
| 30 Září 2007 4:52 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| No v recenzi na množství studentů, kteří chtějí levné základní programátor I'm uvedení dohromady PICKit2 klon. Základní konstrukce 5V pouze udržet ceny dolů. Jsem také kombinovat je s Firefly kit (16F88 tutor) V PICKit2 dělá pěkný levný programátor s debug podporou. I když není tak silný jako ICD2 je to velmi jednoduché provést, a podporuje mnoho populárních 16f & 18F foto.
PS jsem se mýlil, pokud používáte software pro PICKit2 (ne MPLAB) lze programovat 10F zasahují
Nový kit se bude nazývat Junebug
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
narccizzo
Založen: 20. ledna 2006 Příspěvky: 173 Pomohl: 4 Poloha: PATZCUARO, Michoacán, Mexiko
| 30 Září 2007 9:30 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Dobře, vidím, že nová verze má rovněž pickit2 debugger schopností, její levnější (původní klon a domácí verze), podporuje také 10 a 12 série i sériové vzpomínky, jako 24, 25 a lepší všech je open source. A zdá se, nový firmware verze jsou rychle Myslím, že ten kluk má pravdu. Vypadá extremelly snadné sestavit než ICD2. Co si o tom myslíte?
Un saludo para mi paisano de Jalisco.
narccizzo |
|
| Zpět na začátek | |
 |
blueroomelectronics
| 30 Září 2007 17:07 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| | I'm testovací konstrukce s minimálním PICKit2 designu, no EEPROMs, no svorkových tranzistory, žádný variabilní VDD. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
| 30 Září 2007 17:13 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Jako designér DIYer, můžete si dělat, co chcete, a ještě se zaměstnancům. Dobrá práce. Zde je další PICkit 2 klon již z výroby s SMD design. Basiclly je open-source designu, každý může dostat schematickém z tohoto fóra, upravit, změnit jej a užijte si to.
Porovnat s Microhip navrhování (oba bez kabiny), jak podpořit externí napájení.

Surový PCB a plné komponenty jsou k dispozici také zde. http://www.auelectronics.selfip.com/Hardware-CB0703.htm
Montážní výkresy zde:

Plně smontovaného výrobku s životem-záruční době jsou k dispozici také: http://www.auelectronics.selfip.com/System-PICkit2.htm
Naposledy upravil funnynypd dne 12. listopadu 2007 20:10, editovaný 13 krát v celkové |
|
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
| |
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
| 24. října 2007 18:03 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| | narccizzo napsal: | Dobře, vidím, že nová verze má rovněž pickit2 debugger schopností, její levnější (původní klon a domácí verze), podporuje také 10 a 12 série i sériové vzpomínky, jako 24, 25 a lepší všech je open source. A zdá se, nový firmware verze jsou rychle Myslím, že ten kluk má pravdu. Vypadá extremelly snadné sestavit než ICD2. Co si o tom myslíte?
Un saludo para mi paisano de Jalisco.
narccizzo | Souhlas. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
funnynypd
| 12. listopadu 2007 20:07 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Velikost porovnáním s ICD2 (oba s kabiny).
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
rkodaira
Založen: 08. červen 2004 Příspěvky: 332 Pomohl: 54 Místo: Sao Paulo - Brasil
| 12. listopadu 2007 23:29 Re: Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| Ok chlapi, jste mi vyzývají, aby pokračovaly mé pokusy na DIY PICKIT2. Teď se mi podařilo se moje prototyp (postavený prkénko na krájení s 18F2550, křišťál atd.), musí být uznán pro PC a PICKIT2 softwaru a také v MPLAB 8. Přestože jsem se postavit eeproms (mám 24LC512) a přepínání tranzistorů obvody, DC-DC konvertoru (12V) pracoval dobře, a to v testu. Potřebuji nějaký čas nakreslit PCB layout pro mé komponenty (všechny omočí pomocí hole) složky).
Obs: Mám jednu ICD2LE pro ladění, ale PICKIT2 software, je lehčí a snadnější k použití pro účely spalování, takže si myslím, že worths, který má být postaven. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
blueroomelectronics
| 12. listopadu 2007 23:32 Budování PICKit2 od nuly | | | Štítky: |
|
| | PK2 se budou do značné míry to všechno jedno IC2 dělá pro středotónový foto. 10F, 12F, 18F & 16f |
|
| Zpět na začátek | |
 |