Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlášení

Klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?

Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4 Další
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Microcontrollers -> USB ICD2 klon - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánské znění Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělské znění Finské znění Francouzská verze Hindština verze Chorvatština verze Indonéská verze Italská verze Hebrejské znění Japonská verze Korejská verze Litevské znění Lotyšské znění Nizozemské znění Norská verze Polská verze Portugalská verze Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédské znění Tagalog version Ukrajinská verze Vietnamština verze Čínština verzi
Autor Zpráva
szlovak

Post 06. červenec 2006 1:51 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

vševěd napsal:
szlovak

Pokud budete číst a chápat vlákno, měli byste vědět, že ICD2 sleduje cíl VDD a modifikuje VHH podle PIC vybrané, což je transparentní pro uživatele.

Nicméně jste mi dal nápad! - Děkuji.

Chápu, celý závit. 5V na MCLR bude smažit tohoto čipu a Mplab neříká slovo o tom
Zpět na začátek
be_jouster

Pomohl: 1

Post 06. červenec 2006 3:21 klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?

Možná bychom mohli ošidit o Mplab by běžet celou ICD s 3.3V a změnit trochu odpor hodnoty (dělič napětí) pro monitorování napětí, takže Mplab uvidí ICD stále fungují na 5V. Myslím, že potřeba to vyzkoušet.

Pozdravy.
Zpět na začátek
vševěd

Pomohl: 21
Místo: Anglie

Post 06. červenec 2006 11:41 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3.3V icd2 3v ICD 2 3.3V icd2 3,3 volt VDD 3.3V icd2 icd2 3.3V 5V icd2 3.3V cílové

be_jouster napsal:
Možná bychom mohli ošidit o Mplab by běžet celou ICD s 3.3V a změnit trochu odpor hodnoty (dělič napětí) pro monitorování napětí, takže Mplab uvidí ICD stále fungují na 5V. Myslím, že potřeba to vyzkoušet.

Pozdravy.

be_jouster

thread and come up with your OWN and ORIGINAL suggestions. ČTĚTE vlákno a přicházet s vlastními návrhy a originální.

Jen jsem řekl jen 2 příspěvky zpátky !!!!!!
Pokud jste měli přečíst vlákno byste vědět, že MPLAB-ICD2Original kombinaci se spustit výstupů na cílové-VDD a vhodné pro vybraného zařízení.

Vševěd
Zpět na začátek
vševěd

Post 06. červenec 2006 22:20 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3v icd2 pufr icd2 con pufru icd2 klon 3v icd2 cíl VPP VDD 3v 3v icd2 klon icd2 3v3 pic

svlovak

Ty samozřejmě nerozumím - pokud jste se nebude ptát.
Já se pokusím ještě jednou vysvětlit, - dám ho velice jednoduše jen pro vás!

Za prvé se vztahují k ICD2-originálu ani jeden z těchto chudých menším provedení - nejsou Klony - Klony jsou totožné s původním ve všech aspektech funkce a výkonnost.

VDD na cíl je kontrolována RA4 - to může pouze dodávky 5v0 do cílové - to se nikdy aktivován 3v3 zařízení - musíte zvolit správné zařízení a zrušte zatržení "Power cíl z ICD2" políčko v MPLAB pro jiné napětí, než 5v0.
3v3 pro zařízení s' políčko 'je k dispozici a Target VPP je nastavena na 3v3 - TRY IT!

jak je uvedeno výše ve vlákně
Citace:
můj výzkum ukazuje:
ICD2 komunikuje s PIC24 a jiná zařízení na 3v3.
Cílová Power musí být z externího zásobování pro 3v3 zařízení.
V ICD2 pouze supply 5V. (můj Advanced Transdata PIC-ICD má variabilní VDD)
Odškrtněte "Power cíl z ICD2" políčko v MPLAB.
Připojte Debug VDD pinovou Cílová W dodávek.
ICD2 bude smysl Cílová W dodávky (RA0).
ICD2 bude rozsah PGD a PGC na snímané Cílová W úrovni (TARGET W <buffers> GND).

Proč by MPLAB něco? Tato funkce je z rukou idiot uživatele. ] THEY deserve to fry - not the chip! Pokud je idiot uživatel zvolí špatný přístroj a ignoruje varování MPLAB [ICDWarn0020], kterou si zaslouží, aby potěr - není čipu!

Co jiného si nerozumí?

S pozdravem ... Vševěd
Zpět na začátek
szlovak

Post 07 červenec 2006 17:26 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3.3V icd2 3v schema icd2 ICD 2 3.3V icd2 původního schématu ICD klon 3.3V pic VDD 3.3V icd2

Nic z toho, co jste byli s vysvětlením v yout poslední příspěvek byla nezbytná, sorry. Velmi Happy

Takže VPP není uveden ve formátu pdf. A státní vysoké MCLR je 3,3 a 5V pro programování. EOT

Podíváme se do schematickém původní ICD2, a to ať řeknou "klon" (http://www.edaboard.com/download.php?id=88929), jeden řez v DPS a jeden vodič bude odstranění problému. Nemůžu to test. RC1 kontroly v případě pic24 3.3V, RC2 bude zase na 5V pro programovací režim. Takže přerušení cesty k znečišťovatelem T2, připojení k VDD v ICSP mohl pracovat.

uvádí pro MCLR pin v původním ICD2 jsou:

držet v vynulujete: RC1 = H, RC2 = L
ICSP VDD na MCLR: RC1 = L, RC2 = H
5V na MCLR: RC1 = H, RC2 = H

Naposledy upravil szlovak na 08 července 2006 16:38, editovaný 1 čas celkem
Zpět na začátek
potyo

Pomohl: 10
Poloha: Ada, Vajdaság

Post 07 července 2006 17:57 klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?

szlovak Tyto spoje jsou již bylo zmíněno dříve, než tady: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=644867 # 644867

A logických signálů pro určité výstupní úrovně:
držet v vynulujete: RC0 = H = H RC1, RC2 = L
ICSP VDD na MCLR: RC0 = H, = L RC1, RC2 = H
VPP na MCLR: L = RC0, RC1 = H, RC2 = H
MCLR v HiZ: RC0 = H = H RC1, RC2 = H
Zpět na začátek
stuart83

Post 19 červenec 2006 22:49 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: max3378 max3378 programovém schématu 3.3V pic schema warp13 mclr pic 3,3 programování pic16f s 3.3V cílové VDD max3378 5V na 13v

Ahoj kluci,
Přišel jsem v celé podobný problém chvíli zpět na uni projektu. Byl jsem pomocí WARP13 programátor a potřeboval se naprogramovat PIC na 3.3V tak jsem zaklepal nahoru adaptér palubě místo mezi programátorem a na cílovém systému. Použil jsem MAX3378, který se v podstatě o tri-bi-statable směrová úrovni překladatel. Ty dvě krmiva napájení do ni a přeložen bi-directionally mezi oběma. Jsem přidal přepínač vybrat mezi 13V (od WARP13) a cílový VDD jít do MCLR pin z cílových PIC. Tento přepínač by pravděpodobně mohlo snadno být prováděna elektronicky. V warp13 pouze dodala 13V VPP zatímco programování a odstranit ji, když se finální (nebo nastavit na 5V - Nemůžu si vzpomínám - budu dvakrát zkontrolujte, jestli můžu najít programátor), takže to napětí bylo použito na uvedení MAX3378 z Tri-State během programování - to znamená, když byla dokončena programování, cílový systém by mohl šťastně bez odpojování programátoru. Můžete si zřejmě ještě dostat MAX3378 jako volný vzorek z Maxim.
Poznámka - Mám to v práci pěkně na pár PIC16F a malou 18F čipy, ale z nějakého důvodu nebude fungovat spolehlivě pro PIC18F8720 (80 pin TQFP jobbie) - nikdy jsem opravdu zjistil, proč?!?
Mimochodem - Heres schématických - nevím, jestli to pomůže, nebo inspirují žádné zlepšení - Doufám, že ano!
[/ img]

Přidáno po 7 minutách:

Jejda - nebyly připojit schematickém
Doufejme, že tento čas pracoval!

Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Zpět na začátek
Alan69

Pomohl: 4

Post 20. červenec 2006 0:29 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

Gobol napsal:
LVC lze použít pro konverzi úrovní 5V na 3.3V, (ale jak se vyrovnat s převodovkou dat směrem ...)
Možná s použitím jednoduchých 3.3V zeners a tranzistory by to trik ... ?

Stačí použít dělič napětí, pouze s několika I / O je to snadné.

5V I / O ---- 330 -- -- 3.3 I / O
|
660
|
GND

LOL samozřejmě žádný vedoucí prostory zmatený, že nahoru. Čím nižší odpor se připojí na .

Z 5V na 3,3 dělič dává na druhou stranu. V na 5V vstupu 3.3V vidí jako stále vysoká, 3.3V ouput jen má navíc 660 rezistoru na zem. Používejte 2 330 ohmů na 660 ..

Možná muset zdvojnásobit či ztrojnásobit těchto hodnot atd. pro nižší napájen I / O pinů ..

To je vše na 5V na 3.3V propojení většiny věcí opravdu potřebuju. Po několika vývody přestože IC stále smysl ..
Zpět na začátek
szlovak

Post 21. července 2006 7:19 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

[quote = "Alan69"]
Gobol napsal:

5V I / O ---- 330 -- -- 3.3 I / O
|
660
|
GND

LOL samozřejmě žádný vedoucí prostory zmatený, že nahoru. Čím nižší odpor se připojí na .

Z 5V na 3,3 dělič dává na druhou stranu. V na 5V vstupu 3.3V vidí jako stále vysoká, 3.3V ouput jen má navíc 660 rezistoru na zem. Používejte 2 330 ohmů na 660 ..

Možná muset zdvojnásobit či ztrojnásobit těchto hodnot atd. pro nižší napájen I / O pinů ..

To je vše na 5V na 3.3V propojení většiny věcí opravdu potřebuju. Po několika vývody přestože IC stále smysl ..

není to tak snadné. PORTC v 16f877 (A) je vyvolána Schmitt, a není vidět nic pod 3.58V.
Zpět na začátek
vševěd

Post 21. července 2006 10:41 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

Ahoj szlovak
I don't think Alan69 pokusila svým vlastním návrhem.

V 877A listu dává 0.3Vdd a 0.8Vdd jako Schmitt úrovně pro všechny VDD.

A VDD na 5V =>> 1v5 a 4v0 vstupní spouštěcí úrovně.

Alan96, as svlovak říká - nebude fungovat.

jde ... Vševěd
Zpět na začátek
Alan69

Post 22 července 2006 2:21 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: ICD 2 3.3V

vševěd napsal:
Ahoj szlovak

Používám ji pořád, ale samozřejmě na běžné vstupy nejsou Schmitt trigger.

I nepoužívají PIC24, ale za předpokladu, že to jsou vstupy Schmitt trigger taky bych zkusit kapátková ICD na 4.1V a vkládání právě série rezistory do řádků. 4 *. 8 = 3,28, a dozadu 5 *. 8 = 4, takže byste měli být schopni mluvit na obou 3.3V a 5V cílů, aniž by se měnila, ať v odpory a vstupní diody se postaráme o zbytek. Mají ICD a cíle právo přede mnou, já si to vyzkoušet jen trochu, a ujistěte se, že je to dobré, může být po ruce, a téměř žádné další díly ..
Zpět na začátek
vševěd

Post 22 červenec 2006 13:02 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3.3V programování 3.3V pics kulhaví pic24 icd2 3v ICD 2 3.3V icd2 3,3 volt VDD 3.3V icd2

Alan69 napsal:
vševěd napsal:
Ahoj szlovak

I nepoužívají PIC24, ale za předpokladu, že to jsou vstupy Schmitt trigger taky bych zkusit kapátková ICD na 4.1V a vkládání právě série rezistory do řádků. 4 *. 8 = 3,28, a dozadu 5 *. 8 = 4, takže byste měli být schopni mluvit na obou 3.3V a 5V cílů, aniž by se měnila, ať v odpory a vstupní diody se postaráme o zbytek. Mají ICD a cíle právo přede mnou, já si to vyzkoušet jen trochu, a ujistěte se, že je to dobré, může být po ruce, a téměř žádné další díly ..

Ahoj Alan96
Ano, hezký přelomu fráze
Citace:
kulhaví svinstvo
... od vás odstraněny post.

tried it on 3v3 devices - re: thread name. Takže jsem měl pravdu - jste si vyzkoušeli, že není na 3v3 zařízení - re: vlákno jméno.
an acceptable design. S odporem ke změně hodnot pro každou VDD není přijatelný design.

Jak nemáte PIC24 zařízení - zkuste to s 877A externě napájený na 3v3, nebo dokonce jít do 2v0 - stále v rámci programového spec. ICD2 umí všechny sériové zasahují na všech napětí.

9 res 6 trans = 36 jamek = vysoké výrobní náklady mega chyba příležitostí.

jde ... Vševěd
Zpět na začátek
Alan69

Post 22. červenec 2006 14:55 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3.3V programování 3.3V pics icd2 3v ICD 2 3.3V icd2 3,3 volt icd2 pufru VDD 3.3V icd2

vševěd napsal:
Alan69 napsal:
vševěd napsal:
Ahoj szlovak

Ahoj Alan96
tried it on 3v3 devices - re: thread name. Takže jsem měl pravdu - jste si vyzkoušeli, že není na 3v3 zařízení - re: vlákno jméno.
an acceptable design. S odporem ke změně hodnot pro každou VDD není přijatelný design.

Jak nemáte PIC24 zařízení - zkuste to s 877A externě napájený na 3v3, nebo dokonce jít do 2v0 - stále v rámci programového spec. ICD2 umí všechny sériové zasahují na všech napětí.

9 res 6 trans = 36 jamek = vysoké výrobní náklady mega chyba příležitostí.

jde ... Vševěd

Pullups možná potřebují snížit z odhadovaných designu hodnotu vyšší rychlost nenaznačuje nic o té bude muset změnit pro každý VDD. To jsou jen pullups, že okruh by rozhraní 3V a 5V a 3V a 10V, aniž by se měnila rezistory.

Opět je to pouze potřebné zkoušky, aby se ujistil, ICD2 byl nečekal 'není vysoká', když nic nebylo jízdy. Průkazy data v pořádku. Zkoušel jsem přenos dat přes něj a ICD2 dělá dobře. Že je možné zvládnout 5V-5V nebo 3V-5V je již známý z předchozího článku a testy. Jen jsem udělal rychlý test, aby zjistili, co potřebné dokazující, nadbytečné info nebylo na pořadu dne. Z okruhu je budete dělat cokoliv, někdy růže je růže.

Brilantně jednoduché, jak to jde dohromady plus okruhu se v některé z dalších částí v ICD2 a nepotřebují pufru čipy pro kohokoliv, budova je z části. Mám dvě kopie na dvou různých breadboards a je to dost daleko nulovou šanci na omylu, já si ji jste ji stavět před rozhodnutím bylo moc .. Otvory jsou zdarma, kde mohu koupit PCB, že není moc pro 36, i když za to zaplatíte. Plus žádné otvory pro nárazník čipu, ne jako je to, že mnoho dalších.

Je to naprosto příliš dobrá, protože to bude dělat více taky, vzal jsem to. si to plně a balení kompletní projektování v několika příštích dnů.

Alan
Zpět na začátek
vševěd

Post 26. červenec 2006 14:31 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

Alan69 napsal:
Opět je to pouze potřebné zkoušky, aby se ujistil, .........

Myslím, že NASA může mít řekl těsně před výbuchem!

Alan69 napsal:
Vymazat z okruhu to bude dělat něco .........

Zvědaví - nic? Zní jako přesného strojírenství!

Alan69 napsal:
Otvory jsou zdarma, kde mohu koupit PCB, že není moc pro 36, i když za to zaplatíte. Plus žádné otvory pro nárazník čipu, ne jako je to, že mnohem více

36 jamek x 100k produktů - na ne moc .... NE! A ZÁVAŽNÝCH nákladů na veškeré PCB produkce se díry - skutečnost.

Alan69 napsal:
Beru to, že jste neměla stavět ji před vydáním rozhodnutí bylo moc ..

Jsem vybudoval jedno použití rezistory a SMT - Možná jste si všimli, že SMT nepotřebují otvory.

Ty jsou samozřejmě vědomi toho, že MChip Nezaručujeme čipy programovány mimo jejich spec.

jde ... Vševěd
Zpět na začátek
bcktang

Post 26. červenec 2006 18:16 klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?
Štítky: icd2 3.3V icd2 3v ICD 2 3.3V icd2 pufru icd2 con pufru icd2 klon 3.3V icd2 klon 3v

Ahoj všem,
Je tu někdo upravil Lothar Stolz to ICD 2 (sériový port) na podporu 3.3V?

I've seen tolik ICD2 a jsem začínající získat zmatená, která funguje a která doesnt? nebo nespolehlivé?

I've konstruovány Stolz z ICD2 klon, a vyžadují 3.3V, můžu jen přidat output buffer a příslušné kolíky, aby se práce, nebo budu muset programovat 877A s jiným firmware?
Zpět na začátek
togarha

Post 05 Září 2006 8:11 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3v schema icd2 icd2 klon červené icd2 klon 3v icd2 s 3v cílové 3v icd2 klon

Nazdar!

V prvé řadě gratuluji k vaší práci, myslím, že je neuvěřitelné, pracovat na klon ICD2. Mám pár otázek (pardon, pokud jsem se neptej se smysl ...)

Potyo:

Já jsem viděl váš schémata a mám určité pochybnosti:

- Ty conect napájení 74HC4066 na VPP, ale vidí list v 4066, max. napájení 10V je podporován a VPP může jít až na 13V, pak jsme trochu problém, ne?

- X4 je jumper na výběr, co? Protože vidím, že centrální čep je cíl VPP, ne? A ostatní piny jsou icd2 VPP (jeden přímý a druhý 4066), pak jsem si nerozumí dobře, co je jeho funkce (pardon za moje špatné pochopení ...).

- Co je X2 a X3 smysl? A není možné tuto částku snížit jumperů pouze na jeden? Pokud vždy uveden jeden nebo druhý, můžeme mít 15k rezistor paralelně s jiným 15k rezistor s jumperem a pak, když jumper není umístěn jsme 15k odpor, a je-li propojka je umístěna jsme 15k rezistor paralelně s 15k odpor, potom 7k5 rezistor. Může být, je hlupák nápad, protože nevím, jaký je smysl tohoto rezistoru (nevidím nic v manuálu, je možné tuto část přeskočit I), ale pokud tomu tak není tak malý odpor můžeme snížit jeden jumper. Může být můžeme mít umístěny propojky a myšlenka není tak dobrý ...

- Neexistuje žádné omezení v toleranci na kteroukoli složku (1%, nebo je to v pořádku s 5% -10%)?

Omlouváme se za všechny otázky ...

Díky moc

Pozdravy

togarha

PS: Omlouvám se za moje špatná angličtina
Zpět na začátek
mdelfede

Post 11 října 2006 1:00 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

Myslím si, že by mělo být ekonomické a efektivní řešení pro nízké napětí pic provozu.

Level posun 2,2-5 v. od cíle Schmitt spouštěcí úrovně (~ 4V) v programátor se provádí přes otevřený kolektor pufru (zde jediný NL17SZ07 SMD, ale může být jakýkoli lov napětí otevřený kolektor buffer). Bufferu použita vidí vysokou úroveň 2-2.2 volt, takže je vhodná pro nízké napětí fotky, myslím, že až na 2,5 V.

Na druhé straně se foltage omezuje z 5V programátor pro nízké napětí cílem je udělat s 2 diody na VPP-TGT a 330R rezistory, levné a bezpečné.

Musím se přiznat, že jsem měl ještě čas vyzkoušet všechny věci, ale já si to na příští dny.

Ciao

Max
Zpět na začátek
mdelfede

Post 18 října 2006 11:20 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: programování 3.3V pics 7407 3.3V

Testováno a funguje s 3,3 v. foto.
U non-SMD stavět se NL17SZ07 jediné otevřené odvodňovány pufr může být nahrazen jiným ekvivalentním hex pufru v PDIP balík, který lze provozovat s nízkým napětím a snáší 5 V, na výstupu .... škoda, že jsem nenašla žádné. Všechny 7407 varianty jsou buď 5V nebo jen v SMD balení.
A 5V 7407 by také mohly být použity, pokud je napájen z 5V a nikoli z cílové VCC; jsou TTL kompatibilní, to by mohlo odhalit napětí z přibližně 2.5V jako logická'1 ', který umožňuje programování 3.3V pics, pics budoucnu nižší napětí (asi 2,5 v?) nebude fungovat.

Ciao

Max
Zpět na začátek
potyo

Post 18 října 2006 21:12 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s

Nazdar
Prosím zkoušky na 2V! Původní icd2 pracuje s 2V cíle.
Zpět na začátek
mdelfede

Post 19. října 2006 11:21 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 pufr icd2 con pufru

potyo napsal:
Nazdar
Prosím zkoušky na 2V! Původní icd2 pracuje s 2V cíle.

No, já mám žádné 2V pics, ale NL17SZ07 pufru funguje až na 1.65V, takže by neměl být problém.
Jediným problémem je, že přichází v SMD balíček pouze a já neznám žádné nízkého napětí otevřený kolektor pufru v DIP balíčku.

Pokud používáte vstupní TTL kompatibilní 5V pufru (74HCT07?), Je logické, smysly'1 'pouze 2,2 - 2,5 Volt, ale mohou být použity pouze s foto od cca 2,8-3 V.

Myslím, že jediným schůdným řešením bude mít přes-díra by bylo nahrazení pufru s 2-tranzistor diskrétní ekvivalent, nebo možná lépe, používat jediný napětí op-amp nebo ještě lépe jeden komparátor s malými hystereze. To by umožnilo sub-1V programování.

Co se mé řešení, levné a jednoduché je oddělit 2 I / O linky z 16F877A čip a pufru pouze jeden vstup. To umožňuje vyhnout se užívání tří státních buffery pro zvolení data směrem.

Udělal jsem na UP úroveň překladu s NL17SZ07, ale může být nahrazeno jiným způsobem. Spodní úroveň překladu se provádí rezistory a ořezová diody, levnější, než že jsem věc je to nemožné Úsměv

Ciao

Max
Zpět na začátek
TESKAn

Post 02 únor 2007 23:16 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: napětí na mclr 3v3 110796/23di_02

Ahoj!
Můj první post tady:). Mimochodem, na opravu 3v3 problémem i překladatel používá jednoduché úrovni se ze dvou NPN tranzistorů (i použité některé 2N3904) a čtyři rezistory 10k - schématický a popis je zde http://www.edn.com/archives/1996/110796/23DI_02. htm

Funguje to, jsem použil jeden obousměrná pro PGD a 'polovina' překladatel pro PGC a MCLR. Takže je mi nákladů čtyři tranzistory NPN a osm 10k rezistory. Výsledek? Funguje to, zkouší se pic 24 hodin, a protože i použití napětí ze pic na nižší úrovni straně i ji používat na program 5V a 3v3 pics, aniž by se měnila cokoliv.
Nemyslím si, že můžete dostat nějakou levnější než tohle. Probabily a většina z nás allready mít všechny komponenty doma.
Zpět na začátek
TESKAn

Post 11. březen 2007 13:30 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3v icd2 programátor získat sílu z icd2 cíl VPP 3v VDD napětí na mclr 3v3 icd2 3v3

Ok, co udělat, aby program 3v3 nebo nižší zařízení.

- Provádět na úrovni překladatel z programátor napětí do zařízení napětí. Bidirectional pro PGD a PGC (důvod PGC - udělat rozebírající některé ze 877A kód a zjistil, BTFSC PORTC, 3 řádky - vypadá v některých případech ICD2 testy PGC linie vidět je to stát - já si myslím, je to kontrola, zda je položka roste rychle dost)

- Drát programátor, takže výstup etapy získá sílu z cílové palubě. Takže MCLR má úrovně 0, cílové VDD a modul VPP.

- ICD2 není připojení 13v na cíl, pokud je cíl nepodporuje 13v o MCLR. Takže žádný strach, že by ICD2 plůdku čipu.
Zpět na začátek
ADRENALIN2003

Post 20. května 2007 16:56 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3v icd2 klon 3v 3v icd2 klon icd2 3v3 pic pic icd2 klon 3v3

Ok můžeme summ to všechno? Mohl by někdo link na post SCH původní ICD2 a klonů, které umí pracovat se všemi (3v3) PIC zařízení?

Chci se pokusit vybudovat jeden z těchto, a bylo by skvělé, kdyby to někdo prosím.

S pozdravem!
Zpět na začátek
potyo

Post 21. května 2007 0:06 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 3v icd2 klon 3v icd2 s 3v cílové 3v icd2 klon icd2 3v3 pic pic icd2 klon 3v3

ADRENALIN2003 napsal:
Ok můžeme summ to všechno? Mohl by někdo link na post SCH původní ICD2 a klonů, které umí pracovat se všemi (3v3) PIC zařízení?
Najdete ji v tomto tématu: ftopic161641.html
Zpět na začátek
nicolas888

Post 09. července 2007 19:19 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: icd2 programátor schema schema icd2 potyo2 schema icd2 a 24h

Ahoj.

Děkuji za všechny informace o tomto forum.It 'je tak dobrá

Nejsem odborník v ICD2 takže buďte prosím tolerantní.

I povrch, aby se potyo2 ICD2 programátor.
Jsem stále pletou o programování'24H způsobem 'a hlavně, co je dobré nebo ne.

Moje programátor pracuje velmi dobře se všemi 8bits controler (to je snadné)
Je to dobře funguje s 24H série.

I nepoužívají digitální hrnec (I stále nevědí, proč ji potřebujeme).
Můžete mi říct, proč je to potřeba?

I nepoužívají tranzistorové úrovni, protože já mám 74HCT125 a 74HCT126 (chyba v grafu).
Je to vhodné brány?

I nepoužívají MCLR vypnout funkci. (Nevím proč, že?)

I používat pouze část s modrou vlajkou (červené vlajky není vybaven).

Moje VPP zdá vysoká pro 24H. Co si o tom myslíte?

Je vidět somethink někdo chybí do schématu?

Děkujeme vám.

Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Zpět na začátek
Segovia

Post 24 Jan 2008 19:16 ICD2 USB clone - how to get it to work with 3.3V PIC24s ???
Štítky: 74lvc1t45

Ahoj kluci
Mám originál ICD2, a já zjistila, že ji používá 74LVC1T45 překládat logické úrovni.
Mám ji oscilograf test a zjistil, funguje to perfektní! Hoši můžete vyhledávat v manuálu o 74LVC1T45 pro bližší info.
Zpět na začátek
Freddie Chopin

Pomohl: 6
Místo: Polsko / Wroclaw

Post 24. leden 2008 21:01 klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?
Štítky: programování 3.3V pic

HCT125 a HCT126 fungují stejně, tak proč se obtěžovat?

Přidáno po 1 hodina 42 minut:

jsem se pokusil programování PIC16 s potyo2. napětí dostaly do cíle, a já jsem se pokusil: 2.1V, 2.3V, 2.5V a 3.3V - absolytely vůbec žádné problémy, ale zůstává skutečností, že existuje 2.5V na VDD linie, když neexistuje žádný cíl. přesto si nemyslím, že je to problém. velmi brzy budu testovat potyo2 s PIC24H [; - možná příští týden.

0x41 0x56 0x45!
Zpět na začátek
IamnotJunk

Post 26. leden 2008 20:21 klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?

Je to možné? Klony s největší pravděpodobností nebude mít regulátor napětí výstupů.
Zpět na začátek
blueroomelectronics

Pomohl: 79
Místo: Toronto, Kanada

Post 26. leden 2008 20:32 Re: klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s
Štítky: dspics jeden 3.3V

IamnotJunk napsal:
Je to možné? Klony s největší pravděpodobností nebude mít regulátor napětí výstupů.

Faktem je, že zvyšuje náklady a složitost. Na klony jsou zaměřeny na domácí uživatele, studenty a hobbyists. Většina uživatelů PIC nikdy opustit 8bit čipy tak jako tak. Pokud potřebujete vyšší je 5V dsPICs, stejně jako dsPIC30Fxxxx.
V 24f a 33F je 3.3V čipy, ale rozhodně není zaměřená na začátečník.
Zpět na začátek
JunkMe

Poloha: New Bedford, MA

Post 27 leden 2008 1:23 klon ICD2 USB - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?

JDM je dobrý program
Zpět na začátek
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Microcontrollers -> USB ICD2 klon - jak se dostat k práci s 3.3V PIC24s?
Strana 2 z 4 Časy uváděny v GMT 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4 Další

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | sitemap
téma RSS