elektronika forum

Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlásit se

USB nabíječka pro mobilní telefon

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty, problémy -> USB nabíječka pro mobilní telefon
Autor Zprávy
anasimtiaz

Datum registrace: 21 října 2006

Post 30.říjen 2006 10:46

USB nabíječka za

Im zájem, aby nabíječka pro můj telefon nokia, které lze získat je napájen z USB portu na PC. Potřebuji nějaké pokyny k USB portu, a to, co potřebuji vědět, abyste mohli začít.
Zpět na začátek
budhy

Pomohl: 185
Poloha: Indonésie

Post 30.říjen 2006 11:40

USB nabíječka 5v/350ma

Atmel má dobrý Application Note descript, jak vybudovat nabíječka baterií:

Citace:
AVR450: nabíječka baterií pro SLA, NiCd, NiMH a Li-ion baterie

http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1659.pdf

USB port mají schopnost dodat 500 mA @ 5Volt
Zpět na začátek
anasimtiaz

Post 30.říjen 2006 12:36

jak udělat 5V na mobilní telefon

díky za odkaz .... chci více informací o USB port .... mě zajímalo, jestli někdo zkoušel ... i když její dostupných na trhu, cena je vysoká, takže jsem si myslel, aby jeden pro sebe, potřebují poradit více !
Zpět na začátek
Google
AdSense
Google AdSense

Post 30.říjen 2006 12:36

Reklamy

Zpět na začátek
turttle

Datum registrace: 31 květen 2001
Pomohl: 5

Post 30.říjen 2006 15:53

Re: USB nabíječka pro mobilní telefon

Chcete-li nabíječku, nemusíte znát mimo Konektor USB, Vcc = 5V a Imax. (500 ma nominální). Data zůstávají kolíky nespojené. Vzhledem k tomu, telefony Nokia odmítají poplatky s Vin nad některými prahu (asi 3.X voltů, nepamatuji přesná hodnota), musíte DC-DC měnič s omezovač proudu, aby se zabránilo přetížení USB port. Toto omezení bude účtovat zřejmě pomalejší, než by se s std nabíječku s větší proudové omezení. Všimněte si, že baterie je spravován interní telefonní elektroniky, pak nezoufejte nad stavět napájení.

Doufám, že to může být užitečné.
Na zdraví Wink
Zpět na začátek
anasimtiaz

Post 30.říjen 2006 18:01

Dostal jsem první část, ale Im není jist, zda jsem úplně pochopit tu část o prahové napětí telefonů Nokia. Standardní nabíječka pro telefon 5v/350mA napsané na to, aby Im zmatený zde o práh 3.x voltů.

Jak se mohu ochránit proti přetížení USB?
Zpět na začátek
turttle

Datum registrace: 31 květen 2001
Pomohl: 5

Post 30.říjen 2006 19:38

Před časem jsem se snažil připojit 5V PS (měřeno 5V) do telefonu Nokia a ono řekl nesprávné dodávky energie nebo něco podobného. I've just checked originální nabíječku a je stanoveno na 3,7. Ověřil jsem si před časem adaptér do auta Nokia a to bylo hluboko pod 5V stejně. Připojíte-li nabíječku s 5V jmenovitém výkonu má buď nižší napětí, kdy nahraje do paměti telefonu nebo jestli se jedná o originální nabíječku pak telefon / nabíječky je to odlišné od telefonů Nokia mám oznámení.

Myslím, že důvodem pro odmítnutí 5V je z vytápění se týká: čím vyšší je krok mezi V-potřebný a V-dodává, že čím vyšší pohlcování telefon vydržet.

USB přetížení lze vyhnout pomocí jednoduchého I-omezovač pod hranici 500 ma nominální dodávek USB portu. To lze udělat s jednoduchou LM317 a odpor (viz app.notes). Nicméně, pokud je to pro osobní potřebu a své nosnosti je vždy (i při vybíjení baterie) pod tento bod, můžete ho vyloučí, protože každý port USB musí mít uvnitř počítače ochranu POLYSWITCH na ochranu počítače před náhodným přetížení / zkratů.

Na zdraví Wink
Zpět na začátek
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánská verze Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělská verze Finská verze Francouzská verze Hindština verze Chorvatská verze Indonéská verze Italská verze Hebrejská verze Japonská verze Korean version Litevské znění Lotyšské znění Holandská verze Norská verze Polská verze Portugalské znění Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédská verze Tagalog version Ukrajinština verze Vietnamské verze Čínská verze
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty, problémy -> USB nabíječka pro mobilní telefon
Strana 1 z 1

subj

text

Všechny časy jsou v GMT 1 hodina
Podobná témata:
Mobilní telefon nabíječka (8)
mobil nabíječka na motocyklu (4)
Reverzní inženýrství v mobilní telefon auto nabíječka (2)
USB nabíječka mobilních telefonů (3)
mobilní telefon baterie nabíječka vždy připojen k telefonu (7)
Úprava mobilní telefon nabíječka pro další (vyšší) Aktuální (4)
Mikroprocesor Pro mobil (1)
id získání buněk pro mobilní telefony (2)
Otázka pro hardwarovou mobilní telefon design (1)
Matlab kód pro mobilní telefon Jammer (3)

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | mapa stránek
téma RSS