| Autor | Zprávy |
|---|
qslazio
Datum registrace: 23 květen 2004 Příspěvky: 194 Pomohl: 9
| 15 březen 2007 16:26 jak kvantifikovat MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba ADC? | | |
|
| Předpokládám, že CMOS switch odpor a odběr vzorků kondenzátoru je konstantní a řízení je ideální zdroj napětí. A to S / H je určen pro ADC.
Pak jen chyba zdroj pro vzorek CMOS switch-hold okruh je lineární vyrovnání (ať to jen zapomenout na starosti přípravu injekčního nebo feedthrough).
Tak dlouho, jak výše uvedené podmínky jsou splněny, lineární vyrovnání váhy pouze vstupní malinko (1-exp (-ts/tau)) "tau = 1 / (Ron × Csamp)". A nebude zavádět deformace nebo zvýšit hladinu hluku. To jen váhy signál získat trochu.
Moje otázka je, jak je to lineární řešení chyb souvisejících s výstupem S / H nebo ADC je ENOB nebo usnesení. Jak víme, ADC je ENOB souvisí s SNR, které mohou být určeny FFT analýza.
Ale když jsme se vzorky napětí je FFT s lineární řešení chyb. Zdá se, že se nebude měnit výsledek SNR moc, protože žádná extra hluk / zkreslení, které zní, a to jen šupiny vstupní trochu.
Ptám se, protože teď jsem optimalizace cmos odběru přepínač pro sigma-delta ADC s analýzou FFT. Protože chci snížit poplatek injekce indeced zkreslení. Musím přejít snížit velikost. Chci vědět, jak malé můžu jít na bezpečnost.
Někdo prosím, pomozte mi! Mockrát děkuji. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
gingerjiang
Datum registrace: 01 Mar 2006 Příspěvky: 212 Pomohl: 11
| 16 března 2007 3:23 Re: jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba | | |
|
| pro výkon ADC nemusí být degradován, S / H obvodu muset vypořádat s celou rozlišení ADC, takže řešení chyb exp (-ts/tau) by měla být menší než LSB / 2 ADC snížit poplatek injekce efekt, snížila jen přepínač velikost nestačí. k omezení tohoto účinku, využití plné diferenciální architektury a spodní rovinou výběru vzorku. nastavte přepínač velikosti zajistit výběrová chyba fáze odběru vzorků v rámci celého řešení. hodně štěstí |
|
| Zpět na začátek | |
 |
qslazio
| 16 března 2007 3:48 Re: jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba | | |
|
| Díky za odpověď. intuitivně Souhlasím s Vámi, že S / H by měl vyřešit v rámci usnesení ADC je. Ale já jsem jen předpokládat lineární řešení chyb pouze váhy vstup bez přidání šumu, mám pravdu? Pokud je to v pořádku, bude SNR pouze pokles o 20 * log (0.99) ≈ 0.0873 dB (1% předpokládat, lineární vyrovnání chyb), měla by být tato chyba zanedbatelná. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
gingerjiang
Datum registrace: 01 Mar 2006 Příspěvky: 212 Pomohl: 11
| 16 března 2007 5:14 Re: jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba | | |
|
| No, teď myslím, že váš názor je přijatelný v S / H obvodu alespoň škálování vstup pouze snižuje signál houpačka, tj. dynamický rozsah, tento účinek je zanedbatelný čekat na další stanoviska |
|
| Zpět na začátek | |
 |
qslazio
| 27 březen 2007 16:49 jak kvantifikovat MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba ADC? | | |
|
| Je tu někdo mi může pomoct? Uveďte, prosím, svůj komentář. Thanks again! |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Google AdSense

| 27 březen 2007 16:49 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
maxwellequ
Datum registrace: 27 červen 2001 Příspěvky: 185 Pomohl: 11
| 27 březen 2007 20:07 Re: jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba | | |
|
| Vážení qslazio,
Co říkáte, je pravda, v případě odběru kondenzátory jsou vypouštěny v držení fázi S / H, což je pravděpodobně Váš případ (je-li hodnota předchozího vzorku zůstaly uloženy v kondenzátorů pak by low-pass filtrem charakteristické, ale stále bez zkreslení).
Problém je, že účinky, které budete chtít ignorovat (non-lineární přepínač odpor, non-lineární parazitní kapacity přechodu tranzistorů, které musí být nabitá) se bude transformovat tento "zisk chyba" do non-linearity .... Takže na konci roku, nejlepší je zajistit "kompletní" řešení (tj. nepatrný rozdíl mezi skutečnou a ideální hodnota vzorku).
Pozdravy.
PS: Například, pokud se domníváte, že vyrovnání S / H je lineární zesilovač pak nebude muset zajistit, "kompletní řešení", protože by se opět máte jen zisk chybu. Problém je v tom, aby zajistily, že zesilovač je lineární řešení ..... |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Btrend
Datum registrace: 26 prosinec 2003 Příspěvky: 424 Pomohl: 55
| 28 březen 2007 11:33 Re: jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba | | |
|
| | qslazio napsal: | Díky za odpověď. Ale já jsem jen předpokládat lineární řešení chyb pouze váhy vstup bez přidání šumu, mám pravdu? Pokud je to v pořádku, bude SNR pouze pokles o 20 * log (0.99) ≈ 0.0873 dB (1% předpokládat, lineární vyrovnání chyb), měla by být tato chyba zanedbatelná. | Podle mého názoru, 1. v případě 1% lineární usazovací chyba se vztahuje na všechny úrovně vstupního signálu, pak tyto chyby jsou značně nezávislá signál: ΔVmax = Vin_max * exp (-t / τ) = Vin_max * 0,01 = (2 ^ N) VLSB * 0.01 tj. ur hluk bude větší, pokud vstupní amplituda je větší. 2. v případě 1% lineární usazovací chyba je aplikován na 1LSB, pak tato chyba je konstantní ΔV = Vin * exp (-t / τ) = VLSB * 0.01 3. if (1) Je pravda, pak ur SNR bude rozkládat do N * 0.303 0.09 dB, THD také bude hůř 4. if (2) Je pravda, pak ur SNR bude rozkládat do 0.09dB, jak je u uvedla, |
|
| Zpět na začátek | |
 |