Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Vyhledávání | Registrace | Přihlášení

jak kvantifikovat MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba ADC?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Analog Circuit Design -> jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba ADC?
Autor Zprávy
qslazio

Datum registrace: 23 květen 2004
Pomohl: 9

Post 15 březen 2007 16:26

Předpokládám, že CMOS switch odpor a odběr vzorků kondenzátoru je konstantní a řízení je ideální zdroj napětí. A to S / H je určen pro ADC.

Pak jen chyba zdroj pro vzorek CMOS switch-hold okruh je lineární vyrovnání (ať to jen zapomenout na starosti přípravu injekčního nebo feedthrough).

Tak dlouho, jak výše uvedené podmínky jsou splněny, lineární vyrovnání váhy pouze vstupní malinko (1-exp (-ts/tau)) "tau = 1 / (Ron × Csamp)". A nebude zavádět deformace nebo zvýšit hladinu hluku. To jen váhy signál získat trochu.

Moje otázka je, jak je to lineární řešení chyb souvisejících s výstupem S / H nebo ADC je ENOB nebo usnesení. Jak víme, ADC je ENOB souvisí s SNR, které mohou být určeny FFT analýza.

Ale když jsme se vzorky napětí je FFT s lineární řešení chyb. Zdá se, že se nebude měnit výsledek SNR moc, protože žádná extra hluk / zkreslení, které zní, a to jen šupiny vstupní trochu.

Ptám se, protože teď jsem optimalizace cmos odběru přepínač pro sigma-delta ADC s analýzou FFT. Protože chci snížit poplatek injekce indeced zkreslení. Musím přejít snížit velikost. Chci vědět, jak malé můžu jít na bezpečnost.

Někdo prosím, pomozte mi!
Mockrát děkuji.
Zpět na začátek
gingerjiang

Datum registrace: 01 Mar 2006
Pomohl: 11

Post 16 března 2007 3:23

Re: jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba

pro výkon ADC nemusí být degradován, S / H obvodu muset vypořádat s celou rozlišení ADC, takže řešení chyb exp (-ts/tau) by měla být menší než LSB / 2 ADC
snížit poplatek injekce efekt, snížila jen přepínač velikost nestačí. k omezení tohoto účinku, využití plné diferenciální architektury a spodní rovinou výběru vzorku.
nastavte přepínač velikosti zajistit výběrová chyba fáze odběru vzorků v rámci celého řešení.
hodně štěstí
Zpět na začátek
qslazio

Post 16 března 2007 3:48

Díky za odpověď.
intuitivně Souhlasím s Vámi, že S / H by měl vyřešit v rámci usnesení ADC je.
Ale já jsem jen předpokládat lineární řešení chyb pouze váhy vstup bez přidání šumu, mám pravdu? Pokud je to v pořádku, bude SNR pouze pokles o 20 * log (0.99) ≈ 0.0873 dB (1% předpokládat, lineární vyrovnání chyb), měla by být tato chyba zanedbatelná.
Zpět na začátek
gingerjiang

Datum registrace: 01 Mar 2006

Post 16 března 2007 5:14

No, teď myslím, že váš názor je přijatelný v S / H obvodu alespoň
škálování vstup pouze snižuje signál houpačka, tj. dynamický rozsah, tento účinek je zanedbatelný
čekat na další stanoviska
Zpět na začátek
qslazio

Post 27 březen 2007 16:49

Je tu někdo mi může pomoct? Uveďte, prosím, svůj komentář.
Thanks again!
Zpět na začátek
Google
AdSense
Google AdSense

Post 27 březen 2007 16:49

Reklamy

Zpět na začátek
maxwellequ

Datum registrace: 27 červen 2001

Post 27 březen 2007 20:07

Vážení qslazio,

Co říkáte, je pravda, v případě odběru kondenzátory jsou vypouštěny v držení fázi S / H, což je pravděpodobně Váš případ (je-li hodnota předchozího vzorku zůstaly uloženy v kondenzátorů pak by low-pass filtrem charakteristické, ale stále bez zkreslení).

Problém je, že účinky, které budete chtít ignorovat (non-lineární přepínač odpor, non-lineární parazitní kapacity přechodu tranzistorů, které musí být nabitá) se bude transformovat tento "zisk chyba" do non-linearity .... Takže na konci roku, nejlepší je zajistit "kompletní" řešení (tj. nepatrný rozdíl mezi skutečnou a ideální hodnota vzorku).

Pozdravy.

PS: Například, pokud se domníváte, že vyrovnání S / H je lineární zesilovač pak nebude muset zajistit, "kompletní řešení", protože by se opět máte jen zisk chybu. Problém je v tom, aby zajistily, že zesilovač je lineární řešení .....
Zpět na začátek
Btrend

Datum registrace: 26 prosinec 2003
Pomohl: 55

Post 28 březen 2007 11:33

qslazio napsal:
Díky za odpověď.
Ale já jsem jen předpokládat lineární řešení chyb pouze váhy vstup bez přidání šumu, mám pravdu? Pokud je to v pořádku, bude SNR pouze pokles o 20 * log (0.99) ≈ 0.0873 dB (1% předpokládat, lineární vyrovnání chyb), měla by být tato chyba zanedbatelná.

Podle mého názoru,
1. v případě 1% lineární usazovací chyba se vztahuje na všechny úrovně vstupního signálu, pak tyto chyby jsou značně nezávislá signál: ΔVmax = Vin_max * exp (-t / τ) = Vin_max * 0,01 = (2 ^ N) VLSB * 0.01
tj. ur hluk bude větší, pokud vstupní amplituda je větší.
2. v případě 1% lineární usazovací chyba je aplikován na 1LSB, pak tato chyba je konstantní
ΔV = Vin * exp (-t / τ) = VLSB * 0.01
3. if (1) Je pravda, pak ur SNR bude rozkládat do N * 0.303 0.09 dB, THD také bude hůř
4. if (2) Je pravda, pak ur SNR bude rozkládat do 0.09dB, jak je u uvedla,
Zpět na začátek
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánská verze Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělská verze Finská verze Francouzská verze Hindština verze Chorvatská verze Indonéská verze Italská verze Hebrejská verze Japonská verze Korejská verze Litevské znění Lotyšské znění Holandská verze Norská verze Polská verze Portugalské znění Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédská verze Tagalog version Ukrajinština verze Vietnamské verze Čínská verze
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Analog Circuit Design -> jak vyčíslit MOS přepínač S / H lineární vyrovnání chyba ADC?
Strana 1 z 1

subj

text

Časy uváděny v GMT 2 hodiny
Podobná témata:
Doba ustálení přepínače (7)
otázku v řešení chyba zesilovač (3)
Jak kvantifikovat signálu integritu? (3)
Co je obyčejný způsob, jak vyčíslit linearita? (2)
DAC switch chyba (4)
Potřebuju design (Lineární blokové kódy / Error code korekce) (2)
Jak kvantifikovat "daleko-pole" v mém vlastnictví mo HFSS (1)
Command line error: Switch "-quiet" není povoleno (2)
někdo odborník v AMPL nebo lineární / nelineární programování? (3)
LDR na switch - spínač pro vypnutí na vysokou odolnost (4)

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | mapa stránek
téma RSS