| Autor | Zpráva |
|---|
zhoury
| 05 července 2002 10:49 designu cpu | | |
|
| | Teď mám preject návrh 64 bitový procesor. Mám otázku komu mají zkušenosti s tímto that.pls pm se mě, jestli máte zkušenosti s tímto a rádi pomáhají jiným. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
povídavý
| 05 července 2002 11:05 | | |
|
| Nazdar
máte nějaké info o VHDL jádro procesoru na adrese:
www.opencores.org
Také se můžete zeptat zde.
S pozdravem. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
zhoury
| 05 července 2002 14:48 | | |
|
| Nejprve díky za upovídaný. Teď jsem s účastí v projektování reálné složitější než vestavěné cpu cpu. To je kompatibilní s Intel IA64.So teď chci spřátelit s těmi, kteří pracují pro Intel nebo ibm.I potřebují vědět, jak se konstrukce těchto CPU. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Ace-X
| 05 července 2002 15:53 | | |
|
| IA-64? 
Ne šance! Pravděpodobně se jedná o nejsložitější procesor na trhu. Podporuje dynamické kód překlad z x86 kód (CISC architektury) s interním VLIW reprezentaci. Řeknu vám více: Hlavním důvodem, proč není komerčně dostupný VLIW procesorů je, že tyto druhy procesor potřebuje velmi složitý překladač, že se budou moci podívat přes různé pobočky v algoritmem a převést ji na dlouho-slovo příkaz. Tihle chlapi (od Intelu a HP) učinil ještě šílená věc - budou realizovány v tomto kompileru hardware! Jsou určeny pro několik let. A hned, jak si myslíte, když budete dokončit tento design? Očekávám, že bude v 20 letech, pokud budete šťastní?
S přáním,
Ace-X. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
zhoury
| 05 července 2002 16:25 Nejsem vtipálek. | | |
|
| | Jsem vážně. Pokud někdo má zájem pomáhat mi pls pm me. Nyní máme zkušenosti pro rozvoj chinset asi 4 miliony vrata a chtějí dělat více. Teď mám nového designu cpu a chtějí vědět rozdíl mezi chipsetem a CPU. Chci vědět, že základní pro navrhování takových cpu především jak navrhovat nízkou makro alu.We mít takovou konstrukci pomocí Synopsys dc a designware. Ale myslím, že není správné metody pro cpu cpu, protože má mnohem více než vrata čipset a má více přesně časově omezení. Pokud má někdo takové zkušenosti pls pm me. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ASIC
| 05 července 2002 17:23 | | |
|
| Ace-X, prostě proto, že není možné udělat, neznamená to, že yechen nemůže. [Litujeme Ace-X, beru zpět některé z mých slov, nebylo to znamená na tom zle]
Také většina DSPs, jako TI 6000 sérii WLIW a TI C překladače jsou vlastně k dispozici a pracuje dodnes. Nakonec, pokud je čip je kompatibilní IA64, Borland a M $ by si překladač. Yechen nebude muset trápit 
yechen, o verilog kód pro Sun UltraSparc IIE CPU je k dispozici ke stažení zdarma na Sun web-site. Rovněž budete chtít podívat na Leon CPU. Je to zdroj HDL je také k dispozici zdarma. Oba procesory jsou prováděny pomocí HDL a oba přicházejí s $ $ ynop ys DC skripty. No když DW 
Pokud jde o procesor architektury, nejsem obeznámen s IA64, ale nebylo to Intel nápad se zbavit x86 překlad vůbec? Bez tohoto kusu junk, CPU bude pouze poloviční velikost, použijte možná 20% kroků v potrubí a konzumují 1 / 4 výkon? Z toho, co vidím, je WLIW procesor bude mnohem jednodušší, než stavět x86.
Možná, že si můžete místo mi ve směru některé IA64 listech?
Nakonec by Intel žalovat zadek vypnout, pokud jste udělali klon IA64?
ASIC
Naposledy upravil ASIC na 07 července 2002 16:05, editovaný 1 čas celkem |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Google AdSense

| 05 července 2002 17:23 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
zhoury
| 06. červenec 2002 2:56 | | |
|
| Díky ASIC. Budu rád, myslím přes sluneční cpu. BTW může kdokoli bodu některé nejlepší nástroj pro návrh procesoru? Pokud si koupit i se podělí s každým zde. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ntxp
| 06. červenec 2002 4:01 | | |
|
| Jak Sparc procesory přichází s Verilog RTL, myslel jsem, že takový procesor by mohl být navržen pomocí DC, ovšem, pokud se budete chtít navrhnout něco více husté a balí jako klon IA64, některá makra mohou potřebovat vlastní navrženo, a znamená, že se dostanou zpět do schematickém a primitivní layout editor, takže když potřebuji k zahájení projektu, bych použít klasické nástroje, jako jsou DC, Cadence a Avant (oh.. SNPS je nyní).
Dalším dobrým příkladem komerčního VLIW je Trimedia, Philips má kompilátor postavený a vím, že alespoň jeden Trimedia klon, který je navržen v Pákistánu společnosti (není raketové technologie), je právě dělá klon a uživatel potřebovat Trimedia na kompilaci nástroje , a tak podobně, nikdo muset obávat softwaru a pokud chcete produkovat své zbrusu nové VLIW.
BTW, můžete najít v následujících knihách zajímavé při navrhování architektury vašeho klon: Architektura počítačů - kvantitativní přístup (3rd Edition) Design sloľitých vestavěných systémů
Projekt Cool!
ntxp. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
zhoury
| 06. červenec 2002 14:27 | | |
|
| Teď jsem přemýšlel o navrhování makro. Má nějaký komerční nástroj pro design. BTW nejsme klon IA64. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Ace-X
| 06. červenec 2002 14:29 | | |
|
| Prostě to jasné situace: ------------------------- Řekl jsem ne o problémech s překladače pro IA64 - jakýkoli překladač pro x86 bude fungovat OK, ale o jeho vnitřní struktura - část IA64 pracuje jako překladač, který přeloží x86 příkazů k vnitřní VLIW (EPIC) reprezentace! Tahle část je nejsložitější část IA64 procesor!
Dotýkají Trimedia, MediaEngine TI a další - všechny tyto procesory jsou DSP, nebo, aby se více blíží k našemu tématu - jsou SIMD (Single Instruction Vícenásobná Data) - je to přirozený způsob, jak získat zisk VLIW architektury, aniž by během -složitý kompilátor. Ale řekla jsem asi překladače pro všeobecné účely-VLIW procesory! Opět platí, že víte, proč neexistuje žádný čistý VLIW všeobecné účely-procesory (kromě Multiflow - ale tato společnost zmizela z trhu)? Každopádně jsem za předpokladu, že to například s kompilátorem jenom vysvětlit, jak složité je povaha IA64. Dejte si na tomto odkaze na to jasné: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm
Takže moje rada je začít nikoli s IA64, ale s žádnou jinou stavbou. with processor design). IA64 je nejhorší volba pro nováčky v zpracovatel návrhu (pokud jsem si uvědomil, že je to první zkušenost s procesorem yechen design).
is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: A ntxp má pravdu - vy byste měl začít s touto pěknou knihu od David Patterson a John Hennessy: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369 Nabídne vám nějaké představy o architektuře podrobnosti o moderní nahoru.
S přáním,
Ace-X. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Dainis
| 06. červenec 2002 18:59 | | |
|
| Podívejte se: h ** p: / / w * WF-cpu.org / h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ntxp
| 08. července 2002 4:55 | | |
|
| Děkuji Ace-X pro dobré odkazy.
Myslel jsem, že yechen bude stavět další Transmeta a bylo by to cool mít takový sen.
Vrať se do reality, souhlasím s tím, že IA64, nebo dokonce ISA kompatibilní se to (nikoli ještě zmínit výkon kompatibilita) je velký kus práce. Pokud yechen je opravdu zájem dělat tento projekt, myslím, že byste se měli shromáždit skupinu lidí, kteří na to stejně jako F-CPU, jinak Ace-X projekce 20 let na tomto úkolu je příliš optimistické.
Velký sen stejně,
ntxp |
|
| Zpět na začátek | |
 |
zhoury
| 08. července 2002 15:25 | | |
|
| Díky všem výše. Ano, máme mnoho lidí dělá project.And jsem nabíjecí EDA pro tento projekt. Takže jsem moc zájem o tyto ASIC designu toku. Řekni opravdu nejsem znepokojen IA64 architekturu complexity.We mají velký muž pro tento návrh. Překladač otázka je příliš. Teď jsem si to, co je zvláštní pro návrh procesoru a design běžné digitální circuit.I rozumí designu tok a eda nástroje. Nejsme klonování IA64. My jsme jen chtěli navrhnout IA64 compatibal cpu.Performance snad není zápas up.It 's startup.For nám compatibal je mnohem důležitější. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
farmerwang
| 25. července 2002 6:02 | | |
|
| | Myslím, že se musí u práce pro akademický orgnization. Pro firmy, kteří chtějí vydělat nějaké peníze ze je to produkt nebude volit takový projekt. CPU konstrukce je velmi složitá, mnohem, než si dokážete představit, budete si to, jak váš projekt zálohy. Jsem pevně agress s ACE-x pro nějaké body. Měl jsem v envovled CPU projekt po dobu 3 let, je plně kompatibilní embbed MIPS CPU, trvalo nám 2 roky předtím, než budeme moci spustit WinCE GUI na našich FPGA prototyp. 3 re-otáčí koná před hlavním stane stabilní. K úzkým bude ověření, ne designu (pokud u nesledují vysoké hodinové frekvence). Myslím žádná společnost si může dovolit takový projekt bez vládní pozadí. |
|
| Zpět na začátek | |
 |