Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlášení

nabíječka baterií pomoci

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> nabíječky baterií pomoci
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánské znění Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělské znění Finské znění Francouzská verze Hindština verze Chorvatština verze Indonéská verze Italská verze Hebrejské znění Japonská verze Korejská verze Litevské znění Lotyšské znění Nizozemské znění Norská verze Polská verze Portugalská verze Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédské znění Tagalog version Ukrajinská verze Vietnamština verze Čínština verzi
Autor Zpráva
deepak007

Post 16 leden 2009 13:52 baterii nabíječku pomoci

ahoj

mohl někdo vysvětlit mi to obvodu. Zde 12V AC napětí je přímo věnována tranzistoru kolektor. může tranzistor pracovat na AC dodávky? Prosím pomozte.

Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Zpět na začátek
VVV

Pomohl: 290

Post 16 leden 2009 15:15 Re: baterie nabíječka pomoci

SCR bude usměrňovač.
Horní dva tranzistory jsou skutečně napájené na DC do baterie sama.
Pokud je napětí baterie je pod hranicí stanovenou v hrnci (je vybitá), potom pravé horní tranzistor bude vypnuto.
Levé tranzistorovými pak bude a je možné zapnout SCR pomocí LED diod a. To však může stát, když AC vstupní polarity je taková, že nahoře je pozitivní. V tu chvíli se SCR požáry a moc se dodává s baterií pro jednu polovinu AC cyklu. Když se otočí polaritu SCR vypne. To bude na příštím AC cyklu.

Pokud je baterie příliš vysoký proud, napětí přes dva rezistory 1R8 bude zase o BC547 tranzistor a dobíjet spodní víčko 47uF. V tranzistorovými nelze vypnout SCR, ale brání tomu, aby střelby při příštím AC má právo polarity. Uzávěr může udržet tranzistor vypnout na několik AC cyklů.

Když je baterie nabitá do pravé horní tranzistor bude na vedení levém horním tranzistorovými off. To znamená, že již nemůže SCR požáru a baterie už nebude účtovat. Ale když jeho napětí klesne, pak nabíjecí cyklus začne znovu.

Ne, že vzhledem k tomu, že baterie pravomoci horní části obvodu, to nebude fungovat s úplně mrtvá baterie. To je důvod, proč jste přepínače, které budou dočasně odbočit vlevo nahoře tranzistor s pomocí AC-li polaritu top pozitivní.

Nejsem 100% jisti roli 47uF horní víčko, ale mám podezření, že to znamená, aby se předešlo pravé horní tranzistor od zapnutí, kdy SCR požárů, protože se zvyšuje napětí, když se to stane.
Zpět na začátek
banjo

Pomohl: 108

Post 16 leden 2009 15:21 baterii nabíječku pomoci
Štítky: scr nabíječky

Trik pro pochopení tohoto okruhu, je myslím, že to funguje pouze v případě, že baterie má nějaké zbytkové napětí doleva. Pak je baterie dodává napětí na začátek BJT u předpojatosti účely. Návrhář využili skutečnosti, že baterie jsou paměťová zařízení a používá baterii tam, kde bychom normálně místo elektrolytických kondenzátorů.

Založené na napájecí napětí, SCR kondukce úhel je pestrá, která určuje výši poplatku za 1 / 2 cyklu je kladen na baterii. Návrhář uloľeno jak filtr kondenzátor od normálního DC zásobování a usměrňovač.

Poznámka: když jsem byla malá, tak jsem si vedle mého dědečka z nabíječe pro autobaterie, aby viděli, co okruhu byl. Byl jsem zklamán objevit téměř nic v krabici. Byl to jen transformátor, velký dioda a ampérmetr. To byl celý okruh. Jedinou magie je v otočí poměr transformátoru. Bylo vylepšil tak, že vrchol střídavého napětí ze sekundárního byl poblíž konečné napětí chtěli na baterii.
Zpět na začátek
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> nabíječky baterií pomoci
Strana 1 z 1 Časy uváděny v GMT 2 hodiny

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | sitemap
téma RSS