Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlášení

Digitální osciloskop projektu

Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16 Další
Přejít na stránku:

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> Digitální osciloskop projektu
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánské znění Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělské znění Finské znění Francouzská verze Hindština verze Chorvatština verze Indonéská verze Italská verze Hebrejské znění Japonská verze Korejská verze Litevské znění Lotyšské znění Nizozemské znění Norská verze Polská verze Portugalská verze Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédské znění Tagalog version Ukrajinská verze Vietnamština verze Čínština verzi
Autor Zpráva
Gonzakpo

Post 30 srpen 2006 20:55 Re: Digitální osciloskop projektu

Ahoj

Má někdo znám operacional schopné umožňující vyšší napětí na vstup do napájecí suply ty?

Můj nápad je ten další: Chci vytvořit pro svou ochranu eficient ADC. Myšlenka je to moc operačního mezi ADC konverze limitů takže pokud vyšší napětí vstupu obdrží toto napětí bude řezem mezi suply limitů ve výstupu na operacional ochraně ADC.
A také je to užitečný nápad, protože mohu očekávat okamžitou z obrazovky osciloskopu, že je něco špatně v vstupního signálu (je řez).

Pokud někdo ví, podobným způsobem ochrany ADC, prosím řekněte mi !....
(Chci nějaké ochrany, které se nezastaví na osciloskopu provozu)

Díky!
Zpět na začátek
View user's profile
Nimer

Pomohl: 25
Poloha: PALISTINE

Post 30. srpna 2006 23:05 Re: Digitální osciloskop projektu

nazdar

didnt understandyour nápad dobře propracované ... více

pozdravy
Zpět na začátek
View user's profile
Gonzakpo

Post 30 srpen 2006 23:51 Re: Digitální osciloskop projektu

Je to jednoduché,

Myšlenka je to suply operační zesilovače (OP) mezi ADC vstup maximun napětí pohybuje ....
Například mezi 0.5 V a-0.5V .... (maximun vstupní napětí řady mých ADC je 1Vpp)
Také nastavit GAIN v OP na 1. (A = R2/21)

A nakonec (a to je vlastnost Hledám ).... Tento OP musí umožnit vyšší napětí (na vstupu) než suply onces (-0.5V / 0.5 V ).....
Například 30V!

Účelem této myšlenky je "cut" část signálu, která přesahuje maximun vstupní napětí pohybuje.
Uvidíme bude nahrávat aa například kreslení pro vás. Problém je v tom, že nevím, jak se tento proces se nazývá v angličtině.

Pamatujte, že OP Hledám musejí umožnit vyšší napětí (na vstupu) než suply onces!.

Díky!.

Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Zpět na začátek
View user's profile
Ave_Rapina

Pomohl: 13

Post 30. srpna 2006 23:59 Re: Digitální osciloskop projektu

Ahoj
proč používat jednoduché zenner s tensio chcete chránit
pro exemplo maximální 5V můžete vložit nějakou 5.5v zenerovy s nižší odolností limitu vstupní napětí
yo-li potřeba a - napětí stačí použít 2 v sériové couváním jedné z druhé.
Toto zvýšení trochu mezní napětí, ale pokud budete používat 5V zenerovy limit tensio je 5V 0.7 V od ostatních zenner

Rubu je rovna

Pozdravy
Zpět na začátek
View user's profile
Gonzakpo

Post 31. srpna 2006 4:15 Re: Digitální osciloskop projektu

Ano, je to posible řešení, ale nevím proč, nemám důvěru v zeners

Je to velmi drahé konstrukce věřit v jednoduchém zenerovy,

Každopádně budu držet, že řešení v mysli. Asi budu dělat, že skončím.

Díky.

Nějaké další nápady?

EDIT: jsem vymyslet něco. Moje Adc limity 0.5 V-0.5V takže zenerovy diody nebo nejsou užitečné, v tomto případě, protože ADC limity jsou nižší než u jakékoli zenerovy diody nebo "triger napětí" ... : S
Zpět na začátek
View user's profile
jackson1985

Post 09 Září 2006 13:26 Re: Digitální osciloskop projektu

ahoj kluci mohou ny1 pomozte mi v hlavních mě dobrý projektu (poslední rok) souvisí s předmětem mého tj. přístrojové elektroniky n ...
Zpět na začátek
View user's profile
melc

Pomohl: 45

Post 12 Září 2006 19:41 Re: Digitální osciloskop projektu

CMOS napsal:
Gonzakpo napsal:
Proč všichni použití FPGA??

Protože jsou nejrychleji k dispozici zařízení na trhu dnes.

S výjimkou snad Ghz rozmezí DSPs ... které nejsou tak cenově dostupné, ale je na trhu k dispozici:
[url] = http://media.freescale.com/phoenix.zhtml?c=196520&p=irol-newsArticle&ID=898580&highlight
nebo:
http://focus.ti.com/lit/ml/sprt415/sprt415.pdf

nebo mnohem lepší, když potřebujete být v horní části vysokorychlostní DSPs:

http://www.sandbridgetech.com/sb_3000.htm
[/ url]

Naposledy upravil melc dne 27. dubna 2007 18:29; editovaný 4 krát v celkem
Zpět na začátek
View user's profile
Giuss

Post 16. října 2006 22:20 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: DSO tlc5540 domácí DSO xc9572 projektu DSO CPLD Xilinx cy7c199 projektu tlc5540 CPLD xc9572 tlc5540

Jsem pracující na domácí DSO moc a moje prototipe funguje, ale potřebuje improvents
To je stručný přehled mých projektů:

ADC TLC5540
CPLD Xilinx XC9572
RAM Cypress CY7C199
Procesoru PIC16F877
30 Mhz hodiny

Teď jsem v práci na zlepšení:

Jít do 40 hodin Mhz

Přidat digitální trigger

Přidat USB

More to come ...
Zpět na začátek
View user's profile
funghome

Post 22. října 2006 11:21 Digitální osciloskop projektu
Štítky: piccode.zip

Já jsem na tento zajímavý projekt.
http://www.cmccord.co.uk/FYP/index.htm
ale zároveň je soubor hex soubor v závěrečném
http://www.cmccord.co.uk/FYP/DownLoad/PicCode.zip
Zpět na začátek
View user's profile
CMOS

Pomohl: 34

Post 22. října 2006 11:38 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: piccode.zip

funghome napsal:
Já jsem na tento zajímavý projekt.
h ** p: / / www.cmccord.co.uk / FYP / index.htm
ale zároveň je soubor hex soubor v závěrečném
h ** p: / / www.cmccord.co.uk / FYP / download / PicCode.zip

Jedná se o velmi nízké frekvenci rozsah (5KHz) a prakticky není použití!
Zpět na začátek
View user's profile
nsakan

Pomohl: 1

Post 23 října 2006 18:17 Re: Digitální osciloskop Projekt - o vyšším napětí
Štítky: Nenad sakan

Gonzakpo kladené otázky asi s napětím vyšším než maximální vstupní ADC

> Cílem je suply operační zesilovače (OP) mezi ADC vstup maximun
> Napětí pohybuje ....
> Například mezi 0.5 V a-0.5V .... (maximun vstupní napětí řady mých ADC je> 1Vpp)
> Také nastavit GAIN v OP na 1. (A = R2/21)

Prosím, podívejte se na atached png obrázek oblast A B abd mezi 2 a 3

Ty coud viz snadné řešení pro Váš problém, použít dvě upínací diody, které musí být atached na dodávky kolíky pro zařízení, která mají chránit. Také by to mohlo být vhodné mít nějaký odpor beween X1-1 a diody, vystupovat v případě, že ne přepětí není špice, ale konstantní signál, podobně jako ve vašem případě .. Mnoho moderních opamps mít ochranu diody uvnitř nich, prosím, BLASTI manuálu jak operační zesilovač, který chcete použít a AD převodníku pečlivě. Také se mít na pozoru před zpomalit AD convereter vstupů s pomalým opama. Pokud jste hledali na opama vlastnosti, poznamenejte si na bigest frekvence na Váš operační zesilovač, který je schopen delivet 1Vpp swing (pro exmple na frekvenci lrgest THT Ty coud cheeve s OP07 je něco mezi 60kHz - 80kHz, pg. 7 OP07C Analog evices Datasheet fíková. TPC17). Je velmi pravděpodobné, thay Vaše ADC mít ochranu diody uvnitř, a nejjednodušším řešením je jen doplnit některé odolnost před ní. S takovou meho Nacházíte Cou hve vyšší napětí než opamap / - napájecího napětí použije, tím vyšší napětí by cutt-off. Snažte se, aby některé auxulary dodávat příjemný kapacitní, a to nejen velkých, ale s nízkým ESR og a kombinace několika typů kondenzátorů pro Vaše cllamp diod, které by jim na 0.5 V a-0.5V, ale první carefly rákosu ADC list a najít nějaké bere na vědomí žádost o něj.

Možná budu mít nějaký čas o víkendu, takže pokud chcete, pošlete mi více informací o ADC a já se pokusím říct něco víc.

S pozdravem,
Nenad Sakan

Zpět na začátek
View user's profile
miki.krejci

Post 22. listopad 2006 10:53 Re: Digitální osciloskop projektu

Ahoj všichni,
Chci, aby se s pomocí USB Osciloskop FT2232C. Vzorkovací frekvence kolem 1Mhz. Chci používat 12-bit A / D převodník. Už jste někdy viděli nějaké schéma vstupní obvody? Nevím, jak se pohybuje automaticky změněn nebo jak můžu kontrolovat rozsah s použitím dvou bitů.
Díky za pomoc!
Zpět na začátek
View user's profile
alphi

Post 25. listopadu 2006 8:36 Jak to mám udělat s nízkou vzorkovací kmitočet se TLC5540?
Štítky: DSO tlc5540 xc9572 tlc5540 tlc5540 DSO

I use TLC5540 doma DSO, ale TLC5540 'min vzorkovací kmitočet je 5MHZ.So když potřebuji nízký vzorkovací kmitočet (příklad 100kHz), jak se s ním dá dělat.
moje systerm: TLC5540 MCU XC9572
Zpět na začátek
View user's profile
Dainis

Pomohl: 56

Post 25. listopad 2006 10:39 Re: Jak to mám udělat s nízkou vzorkovací kmitočet se TLC5540?
Štítky: xc9572 vzorky DSO tlc5540 xc9572 tlc5540 tlc5540 DSO

alphi napsal:
I use TLC5540 doma DSO, ale TLC5540 'min vzorkovací kmitočet je 5MHZ.So když potřebuji nízký vzorkovací kmitočet (příklad 100kHz), jak se s ním dá dělat.
moje systerm: TLC5540 MCU XC9572

Přeskočit některé vzorky, odběr vzorků na 5MHz a používat každý vzorek 50?
Nebo použijte signál průměrovací softwarem?
Zpět na začátek
View user's profile
alphi

Post 25. listopad 2006 15:35 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: tlc5540

I v případě použití 5HMZ pro TLC5540 a používat 50 vzorků na jeden údaje, pak může dostat i 100kHz vzorku rate.but že bude paměť deepth stala velmi malá, když jsem 128Kbyte SRAM, a mohu použít pouze 128Kbyte/50.
Zpět na začátek
View user's profile
computer_engineer

Post 12. únor 2007 10:43 Digitální osciloskop projektu

některý mi může pomoci plz? Chci vědět, jestli ubicom ip2022 akceptovat sinesoidal signál? Potřebuji k měření napětí a proudu signalizuje vypočítat skutečnou moc.

Přidáno po 5 minutách:

i need ur pomoci rychle plz. některý mi může pomoci. plz peply mi rychle. můj projekt raquire měření napětí a proudu jednotlivých domů a vypočítat apower consumpsion. Potřebuju vědět, dělá ubicom ip2022 ADC Přijměte sinesoidal signál. pokud není, co je řešení ???????????????? plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Zpět na začátek
View user's profile
mayo123

Post 12. dubna 2007 16:19 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: 164.15.88.56/site.php

monnoliv napsal:
Ahoj všichni,

Po více než měsíci na odpočinek, je zde 6. revize z DSO (rejstřík viz schéma):

[url] h ** p: / / 164.15.88.56/site.php [/ url]

Pozdravy,

Snažím se několik týdnů, ale místo v dole.

Má kopii této stránce?

Díky.
Zpět na začátek
View user's profile
rashslash

Poloha: Pákistán

Post 27 dubna 2007 16:10 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: tlc549 sériový port tlc549 paralelní port paralelní port tlc549

i použití tlc549 sériové 8 bit ADC od Texas Instruments a používání paralelního portu
Zpět na začátek
View user's profile
computer_engineer

Post 20. květen 2007 10:13 Projekt Digitální osciloskop

Ahoj všichni .... ineed ur pomoci
i použití UBICOM ip2022 ni jako celku a heve i pro výpočet reálných spotřeba domu i použité 2 kanály ubicom ADC a přivádí napětí do jednoho kanálu a současné na jiný kanál .. i rised napětí a současné úrovni arrefrence napětí becoz Nevím, jestli to UBICOM ADC přijmout negativní napětí, nebo ne a každý i multiplyed napětí vzorek současného vzorku nad aperiod a pak diveded se accumlation výsledek do no. vzorků jsem použít metodu acorrect plz pomoci meeeeeeeeee
Zpět na začátek
View user's profile
adidex

Post 30. květen 2007 22:26 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: eoscope

CMOS napsal:
nikifena napsal:

Jste si jisti?

Citace:
Archiv obsahuje schéma, PCB a byte-soubory potřebné programovat mikrokontrolér a CPLD: eoscope_1.2.zip

h ** p: / / www.mindbend.ro/eoscope/download/eoscope_1.2.zip

hodně štěstí Úsměv

Ano, já jsem preety jisti .... Soubory jsou v kompilované formě. Ne zdrojový kód je zajištěno.

Ahoj,

Rozhodli jsme se veřejných zdrojů projektu v mezidobí, takže nyní enybody by měli mít možnost provádět změny v kódu.

Také jsme posta některých dalších projektů na nové stránky, www.eosystems.ro, staré webové stránce (že jeden na mindbend.ro domény) je zastaralá a budou brzy odstraněny. Doufám, že si můžete najít několik zajímavých projektů na nové stránky, bohužel náš čas je velmi omezený, takže aktualizace na stránkách nebudou velmi rychle, ale máme některé projekty wainting ke zveřejnění.

Takže .. těší, a pošlete nám nějaké fotky, pokud budete stavět některé z našich projektů, a možná nám pošlete kód také v případě, že jste provést některé změny, abychom mohli zveřejnit na webu (.. hmmm možná nový LCD propojení je dobrý nápad, nebo připojení PC Wink ).

Adrian & Daniel
Zpět na začátek
View user's profile
CMOS

Pomohl: 34

Post 31. května 2007 7:22 Re: Digitální osciloskop projektu

adidex napsal:

Ahoj,

Rozhodli jsme se veřejných zdrojů projektu v mezidobí, takže nyní enybody by měli mít možnost provádět změny v kódu.

Také jsme posta některých dalších projektů na nové stránky, www.eosystems.ro, staré webové stránce (že jeden na mindbend.ro domény) je zastaralá a budou brzy odstraněny. Doufám, že si můžete najít několik zajímavých projektů na nové stránky, bohužel náš čas je velmi omezený, takže aktualizace na stránkách nebudou velmi rychle, ale máme některé projekty wainting ke zveřejnění.

Takže .. těší, a pošlete nám nějaké fotky, pokud budete stavět některé z našich projektů, a možná nám pošlete kód také v případě, že jste provést některé změny, abychom mohli zveřejnit na webu (.. hmmm možná nový LCD propojení je dobrý nápad, nebo připojení PC Wink ).

Adrian & Daniel

To je skvělá zpráva. Díky! Velmi Happy
Zpět na začátek
View user's profile
bamdad

Pomohl: 5

Post 15 června 2007 23:42 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: napětí dosimetr osciloskopu

Vážení Všechna;
Je tu někdo, kdo ví, jak to provést rekonstrukci algoritmus pro ekvivalentní době odběru? Mimochodem, všechny vstupní metody ochrany vidím kolem, se opírá o dva diody na dodávky zábradlí pro ochranu odběru přístroj, to má dvě čerpat zády, ve vysoké freqs se dioda kapacitní limit bude signál pásma (zvlášť, když přijde řada odpor mezi s diodami a dosimetr), a to není lineární efekt, protože dioda kapacitní liší poměrně daleko s reverzní zkreslení napětí ... jiném místě, tuto ochranu stadiu změny vstupní impedance odběrného když je ořezávání ... Ví někdo lepší ochranu mechanismus pro vysokorychlostní osciloskop, řekněme něco o 100MHz?
Zpět na začátek
View user's profile
pmhunt

Post 27 června 2007 10:50 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: gbadso gameboy zálohu osciloskopu GameBoy předem osciloskopu gameboy na osciloskopu gameboy osciloskopu gameboy zálohu na osciloskopu

Citace:
zkuste použít gameboy pro malé osciloskopu

Já jsem v současné době vyvíjí obvod, který využívá pro Game Boy předem odebere vzorky až 100Msps

pomocí FIFO a CPLD

www.cardiagnostic.co.uk / gbadso.htm ArrowArrowArrow
Zpět na začátek
View user's profile
Nick18

Post 27 června 2007 16:07 Re: Digitální osciloskop projektu
Štítky: 164.15.88.56/site.php

mayo123 napsal:
monnoliv napsal:
Ahoj všichni,

Po více než měsíci na odpočinek, je zde 6. revize z DSO (rejstřík viz schéma):

[url] h ** p: / / 164.15.88.56/site.php [/ url]

Pozdravy,

Snažím se několik týdnů, ale místo v dole.

Má kopii této stránce?

Díky.

I'm žádají totéž. Jak se o tomto projektu? Projekt obosolete?
Zpět na začátek
View user's profile
Vakuové

Post 28. června 2007 16:59 Re: Digitální osciloskop projektu

Zdravím všechny drahá.
Já také rozvíjet mé působnosti. V mé plány, aby se to více všestranná:
Zaprvé v mé plány, aby se programovatelný atenuátor. Ale zdá se příliš těžké ... Takže by to být překrásný používat hotové. Zda existují dodavatelé PA na trhu?
Za druhé: ochrana přepětí.
Za třetí: na RIS režimu. S ním můžu sledovat periodické signály velmi vysoké frekvence. Je možné realizovat v FPGA?
Děkuji!
Zpět na začátek
View user's profile
miniK0bo

Post 11 listopad 2007 14:24 Re: Digitální osciloskop projektu

Ahoj všem,
Také jsem přemýšlel o vytvoření DSO. Přišel jsem v celé této problematiky a upozornění podobností. Zatím jsem můj návrh rozdělit do dvou částí. Digitální část s FPGA, SDRAM a USB2 rozhraní. Analogová část s 100MHz a ADC FIFO. Digitální část I dokončení budovy (viz přílohy). I přesto musely začít analogové části (/ mi není tak dobrý analog). Říkal jsem si, jaké postavení má v designu, že hromadění je ještě?

Zpět na začátek
View user's profile
judasdsc

Post 11 listopad 2007 15:24 Re: Digitální osciloskop projektu

zdá být dobrý. Máte webové stránky s informacemi o tomto projektu? Jakékoliv schems?
Zpět na začátek
View user's profile
miniK0bo

Post 11 listopad 2007 20:46 Digitální osciloskop projektu

Promiň žádné webové stránky, nicméně bych post schématických jeden z těchto dnů
Zpět na začátek
View user's profile
picnoobie

Pomohl: 6

Post 14. listopad 2007 19:14 Re: Digitální osciloskop projektu

EDIT: jak hloupé mi odkaz jsem byl vyslán na první stránce tohoto vlákna, jsem omylem přistála na toto vlákno během mého hledání a neměly číst až na začátku. Omlouvám se.
Zpět na začátek
View user's profile
miniK0bo

Post 22. listopad 2007 19:43 Re: Digitální osciloskop projektu

jak jsem slíbil: na schémata
pokud je jedna chyba v schémata. vyhrazené pin na fx2 čipu musí být uzemněný!

Zpět na začátek
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> Digitální osciloskop projektu
Strana 14 z 16 Časy uváděny v GMT 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16 Další
Přejít na stránku:

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | sitemap
téma RSS