| Autor | Zpráva |
|---|
Skov
| 03 června 2004 18:20 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: osciloskopu uc |
|
| >> To není pravda, obvykle vstupní impedance osciloskopy je 1 MΩ | | ~ 10-100 pF.
Já nechápu o čem to mluvíš. Otázka zněla, proč osciloskopu má omezení -5V pro vstup napětí. Myslíte si, že znáte osciloskopu s takovým omezením a vstupní impedance> 1K? Existují existuje mnoho druhů osciloskopu na světě. Já vím, osciloskopy s 100K, 1M. Moje vlastní osciloskop se vstupní impedancí 50 Ohm. Jeho šířka pásma je 500MHz. Nízká vstupní impedance umožňuje snížit zkreslení signálu v komunikační kabel. Obvykle je širokopásmový osciloskopy mají nízké vstupní impedance. Viz např. http://www.tek.com/site/ps/0, ,55-13766-SPECS_EN, 00.html Je pravidlem, některé sondy jsou přidány na tyto osciloskopy pro vyšetřování vysokonapěťové signály. Myslím si, že všechny DSO jsou nízké impedanse osciloskopy v zásadě proto, že omezení pro vstup napětí ADC je poměrně nízká. A sonda je jen začleněn do systému vysoké vstupní impedance DSO. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 03 června 2004 23:14 Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: vysoký výkon vedl monnoliv monnoliv DSO |
|
| Ahoj všem,
Nemá vstupní impedance působnost přímo souvisí s aplikací? Myslím, pokud si chcete nahrát dont obvodu, měli byste používat vysokou Z. Pokud jste v porovnaných linie (např. komunikace zařízení) byste měli používat určen Z (například 50 ohmů).
Myslím, že 1K RAM její dostatek pro "domácí stavět" rozsah zohlednění všech výhod ... méně komponentů, cena, složitost PCB, rychlost. Existuje větší FPGA s větší kapacitou paměti RAM.
Monnoliv, Je to pravda, musíte program pro FPGA pokaždé je to až moc (alespoň tento model). Každopádně jedno DSO by měly být prováděny s uC (komunikace, I / O výběru, LED diody, atd..) Můžete použít, aby uC programovat FPGA pokaždé. Nemám žádné schematické, ale jsem téměř jistý, že FPGA list by měl vysvětlit, žádným způsobem to udělat.
Neexistuje jiný intresting tip, že se přidá k pomalému, ale přesné DAC do vstupní fázi opravit zkreslení snos a podpory auto kalibrace ...
Pokud plánujete používat Eagle soft pro PCB mohou být můžeme sdílet některé práce.
S pozdravem, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 03 června 2004 23:24 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| | martingn napsal: | | ... jeden DSO by měly být prováděny s uC (komunikace, I / O výběru, LED diody, atd..) můžete použít, aby uC programovat FPGA pokaždé. ... | Proč ne zvládnout komunikaci I / O výběru, LED, atd. z FPGA namísto přidávání LC? Mělo by být možné, aby program všech těchto funkcí do FPGA. Pokud budete chtít, můžete dokonce získat kompletní LC IP-jádrové realizovat v rámci programu FPGA a pak ji jako normální LC. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 03 června 2004 23:43 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| ME
Jste absolutelly pravdu. I dont mít příliš mnoho zkušeností, nula infact, programování FPGA, ale vypadá to nejjednodušší realizovat v uC. Může být Im špatně.
S pozdravem, Martin |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 04 června 2004 0:20 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| | monnoliv napsal: | | martingn, jde o ACEX 1K EP1KX0, pokud jsem dobře pochopit strucure tohoto přístroje, musí být nastaveny při každém zapnutí. Jak se dělá s vloženými procesor, EEPROM? Máte schémata? | Přečtěte si tento link o FPGA konfigurace: http://www.fpga4fun.com/configuration.html
| Citace: | Konfigurace FPGA FPGA je možné do 2 uvádí: "konfiguraci režimu" nebo "uživatel mode". Když se probudí po FPGA moc-up, že je v konfiguraci režimu, v němž zasedají nečinnosti se všemi svými výstupy neaktivní. Musíte nastavit.
Konfigurace FPGA znamená jeden stažení proudu 0 a 1 se do něj přes některé speciální kolíky. Jakmile je FPGA nakonfigurováno, že jde do "user-mode" a stává se aktivním výkonem dle vašeho naprogramované "logické funkce."
Existují 3 způsoby, jak klasické nakonfigurovat FPGA: Pouľíváte kabel z počítače do FPGA a spustit software na PC. Použití mikrokontroléru na vaší desce s odpovídající firmware. Používáte speciální PROM na vaší desce, připojený k FPGA, že konfiguruje automaticky při napájení-up (FPGA prodejci mají takový zvláštní Proms v jejich katalogů) ... |
@ ltera Konfigurace zařízení http://www. @ ltera.com / produkty / přístroje / config / cfg-index.html |
|
| Zpět na začátek | |
 |
pohovka
| 04 června 2004 2:09 Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: 320x240 LCD rozsah projektu 320x240 LCD pic projektu |
|
| V případě, že budete používat PC jako rozsah displeje to není tak důležité, pokud nám toto jedno pro FPGA nakládky (dokonce pokaždé na probudit). Anoter případě, pokud chcete, aby stand-samotný přístroj, ale v tomto případě potřeba přemýšlet o další modul pro LCD displej první a asi FPGA loader jako příkrm. Anycase, já bych fpga4fun projekt, ať to je jak samostatná, například s 240x160 nebo 320x240 nebo avr lcd pic založena. Mb AVR je trochu lepší, protože má kompilátor C, IDE a LCD ovladače zdarma (a já už to |
|
| Zpět na začátek | |
 |
eltonjohn
| 04 června 2004 2:36 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Ahoj Kluci .. samostatně .. hein! I GameBoy má 240x160 ,32 k zobrazení barev. je velmi levný kolem 90 dolarů zbrusu nový .. lze nalézt na 25 dolarů používá .. grafických režimů používá DMA .. a mohou být velmi rychle .. na vrcholu je velmi jednoduché, velmi snadno přizpůsobit rozhraní .. je jen otázka na mapě do paměti espace prostor k dispozici pro ROM kazeta .. a je zde příjemné nářadí rychle vytvořit pěkné grafické rozhraní .. viz .. VISUAL HAM .. (! Zdarma)! |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 04 června 2004 2:46 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: oscillo gameboy osciloskopu gameboy gbdso digitální vzorkovací osciloskop gameboy osciloskopu gameboy digitální vzorkovací osciloskop GameBoy osciloskopu gameboy DSO kazety |
|
| | eltonjohn napsal: | Ahoj Kluci .. samostatně .. hein! I GameBoy má 240x160 ,32 k zobrazení barev. je velmi levný kolem 90 dolarů zbrusu nový .. lze nalézt na 25 dolarů používá .. grafických režimů používá DMA .. a mohou být velmi rychle .. na vrcholu je velmi jednoduché, velmi snadno přizpůsobit rozhraní .. je jen otázka na mapě do paměti espace prostor k dispozici pro ROM kazeta .. a je zde příjemné nářadí rychle vytvořit pěkné grafické rozhraní .. viz .. VISUAL HAM .. (! Zdarma)! | Již jsem nahráli výrobku z Elektor s Game Boy založena DSO: GBDSO - Game Boy Digitální vzorkování Osciloskop Převedení herní konzole Nintendo do přenosného osciloskopu http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=292566 # 292566 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
monnoliv
Založen: 09 březen 2004 Příspěvky: 100 Pomohl: 3 Lokace: Belgie
| 04 června 2004 21:12 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: acex1k |
|
| Děkujeme za vaše připomínky,
ME Děkuji za odkaz. martingn, ve skutečnosti jsem použít P * otel DXP Educationnal licenci, pak to bude obtížné, výměna schémata. Ale i tak díky za Váš tip, jsem přemýšlel, aby přijaly tento způsob řešení:
- Vstupy a ADC fázi nemění. - Analog spuštění vypouští - ACEX1K10 nebo 30 za logické, FIFO a spuštění ( boot, musíte vidět) - Jeden (levný) LC - USB controler dodávky izolace nezměněno.
Myslím, že toto řešení je nejlevnější (se stejným výkonem). Nejsem hledá nejlepší schémata pouze levnější, pak dostupné pro mnoho nadšenec. Pokud někdo má levnější nápad?
Pozdravy, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 04 června 2004 21:39 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: igorplug USB firmware avr palubě igorplug usb ADC acex1k |
|
| | monnoliv napsal: | Děkujeme za vaše připomínky,
ME Děkuji za odkaz. martingn, ve skutečnosti jsem použít P * otel DXP Educationnal licenci, pak to bude obtížné, výměna schémata. Ale i tak díky za Váš tip, jsem přemýšlel, aby přijaly tento způsob řešení:
- Vstupy a ADC fázi nemění. - Analog spuštění vypouští - ACEX1K10 nebo 30 za logické, FIFO a spuštění ( boot, musíte vidět) - Jeden (levný) LC - USB controler dodávky izolace nezměněno.
Myslím, že toto řešení je nejlevnější (se stejným výkonem). Nejsem hledá nejlepší schémata pouze levnější, pak dostupné pro mnoho nadšenec. Pokud někdo má levnější nápad?
Pozdravy, |
Já bych vám doporučujeme začít překládat své webové stránky v angličtině, tak se všichni můžeme understnad a naše příspěvky a připomínky k vašemu projektu.
Také jsem si otel P * DXP.
Chtěl bych doporučit pomocí Atmel AVR LC pro ovládání. Toto je velmi rychlý flash založeno 8-bit MCU, velmi snadno se používají. Mám C překladač a vývojový kit pro tento LC. Člen 'pohovka' také navrhl použití tohoto LC v dřívější post a mohu doporučit, je taky docela levné. A je velmi příjemné AVR palubě jako je tento: www.avrfreaks.com AVR je tak rychlý, že tam byly udělali 1,5 Mbps firmwaru USB rozhraní pro něj: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm 1,5 Mbps, ale je asi příliš pomalé, takže budete potřebovat hardware USB, FireWire a / nebo LAN rozhraní k PC.
Měli byste také zvážit použití FPGA pro kontrolu a USB rozhraní místo pomocí LC. Na FPGA může běžet mnohem rychleji než tradiční LC. A můžete stavět ve vlastní přizpůsobené digitální peripheals v FPGA. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 04 června 2004 22:15 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Ahoj dobří lidé,
Nakonec to vypadá, že jsme na cestě, aby se dohodly na závěrečném projektu výběr komponent. Dobrý!
Eagle je zdarma. Tak jako tak uvidíme stáhnout otel P * DXP pokud někdo bude používat. (mimochodem, P * otel vždy nabízí @ ltium ke stažení. kde by mohla být DXP Educ. dispozici?) Může být DAC pro kalibraci vstupů je příliš mnoho, ale aspoň budete potřebovat hrnec! Opět platí, že nejsem odborník, ale je to trochu FPGA (EP1K10) enought dělat všechno? USB, IO kontrolu, RAM ...
S pozdravem,
Martin |
|
| Zpět na začátek | |
 |
pohovka
| 05 června 2004 9:14 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Jsem připraven učinit PCB stopových smerovací pokud někdo může poskytnout schematickém v libovolném formátu (scaned návrhu skica je přijatelný i když dobré řešení). Mohu použít Eagle-lite (PCB 80x100 mm, 2 vrstvy) a PCAD (plný). P * otel je možné, ale není tak pohodlné pro mě. Eagle PCB bude orlice navždy, nevím žádné nástroje pro migraci. Nabídky na PM., Plz |
|
| Zpět na začátek | |
 |
simce
| 05 června 2004 12:21 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| | A druh překladu z Francie a italského do angličtiny lze provést pomocí altavista jeho překladatel. Použití překladu odkaz na www.altavista.com. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 12:37 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| | simce napsal: | | A druh překladu z Francie a italského do angličtiny lze provést pomocí altavista jeho překladatel. Použití překladu odkaz na www.altavista.com. | Díky, vím o Bablefish, ale překlad není vždy přesný a některá slova jsou špatně přeloženy, jinými slovy nejsou přeloženy vůbec. Je to dostatečně často, aby si velké pcture, ale překlad by ten, kdo napsal, že by bylo mnohem lepší a přesnější. I on by chtěl vést francouzskou verzi, že by mohly webové stránky ve dvou jazycích a trochu angličtina a francouzština / Belgie vlajkou narazila na změnu jazyka. Někdo tady asi mohl pomoci s překladem, pokud neeeded.
Vím, že často mají tendenci zůstat s projekty a webové stránky napsané v jazyce, I don't understand a najít podobný projekt v jazyce, já to chápu. Pouze v případě, nemůžu najít vůbec nic o předmětu v angličtině jsem nucen používat Bablefish, Poltran atd., ale to není nikdy stejné. Nemám rád, aby opětné použití zdrojového kódu s komentáři nemohu pochopit, jak. Často používáte, jak dlouho překládat připomínky a zjistit, co kód dělá, jak byste se používá pro tvorbu kódu sami.
Pokud bych měl zveřejnit na internetových stránkách projektu, já bych na to v angličtině, spíše než můj vlastní jazyk, protože téměř všichni na internetu rozumí anglicky, i když není tolik undersatnds mém rodném jazyce. Já bych si mnohem větší odezvu, pokud místo a projekt byl v angličtině.
Nemyslím si, že mnozí z čtenářů zde pochopit francouzština, ale jsem si jistý všichni zde rozumí anglicky. Most pepole surfování na internetu může pochopit alespoň trochu anglicky. Angličtina je univerzálním jazykem internetu (a reálný svět). Vím, že více lidí vrchol buď Chineese nebo španělština jako hlavní jazyk, než například v angličtině. Ale mnozí z těch, surfování po internetu také chápe angličtině. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
simce
| 05 června 2004 12:59 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| ME .. Ano, máte pravdu o kvalitu překladu. A jak jste říkal před automatizovanými překladatelů vám může pomoci získat představu, co se o text, ale někdy je to dost. Tak či onak, je nejlepší v případě, že texst je napsán v angličtině autora nebo překladu lidský a ne stroje.
Myslím, že velmi užitečná věc udělat, je dát LCD displej (s MCU, které rozhraní s DSO) jako možnost. Tímto způsobem je nebude nutné zobrazovat jednotky (PC, nebo tak). Může to být i napájen baterií a ruční. Myslím, že rozlišení 240x120 pixelů, je asi dost. Existuje mnoho grafického displeje. Našel jsem jeden zajímavý, vyráběné Ampire (http://www.ampire.com.tw/AmpireCatalogue/P033-AG240128A.pdf). |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 13:22 Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: tiepie FireWire DSO uc digitální osciloskop FireWire 400 na osciloskopu FireWire přenosný osciloskop Osciloskop DSO osciloskopu zdrojového kódu |
|
| Vzhledem k tomu, že mám notebook nemám opravdu potřebují LCD displeji. Chtěl bych ji na rozhraní vrbový prut ani FireWire, PC Card, LAN nebo USB. My USB je pouze 12 Mbps, no USB2.0, takže teď bych nejraději jeden FireWire rozhraní (400 Mbps) nebo možná LAN. Nevím, jestli by bylo lepší / snadnější si do PC kartu? Můj příští notebook bude mít USB2.0 (480 Mbps) taky, takže mohu použít toto rozhraní příliš, když jsem koupit můj příští notebook, pravděpodobně v roce, nebo tak. Jinak můžu jen koupit USB2.0 inteface pro můj PC karty. Pokud je to jednodušší, než použití FireWire USB2.0 pak toto inteligentní rozhraní by měly být považovány za příliš, ale mám dojem, že je jednodušší a není tak inteligentní USB2.0 je jednodušší používat než FireWire. FireWire můžete rezervovat potřebnou šířku pásma pro zařízení, jako DSO nebo digitální videokamera. USB nemůže rezervu šířky pásma pro zařízení, takže pokud máte více zařízení připojených k USB současně můžete dostat do problémů. To je hlavní důvod, proč všechny digitální Videokamery (což vyžaduje hodně bandwidht v reálném čase převody) používá FireWire.
Zde je poměrně nové obchodní oscillospoe zavedená v loňském roce, který využívá USB2.0 pro vzorkovací frekvenci až 100 MHz pro oba kanály: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Takže myslím, USB2.0 bude dost dobrý pro daný účel a USB2.0 je standardem u všech nových počítačů.
Možná by bylo možné opětovné použití nebo alespoň získat inspiraci z některých softwaru a DLL je pro tento osciloskop: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdown_hs3.html Software a programátor manuál jsou k dispozici také
Volný zdrojové kódy jsou aviable z některých starších modelů: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdownsrc.html |
|
| Zpět na začátek | |
 |
monnoliv
| 05 června 2004 14:21 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: igorplug USB firmware ep1k10 schematickém tiepie DSO avr levné tiepie rozsah avr avr DSO DSO |
|
| | Citace: | | AVR je tak rychlý, že tam byly udělali 1,5 Mbps firmwaru USB rozhraní pro něj: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm | Great site!
| Citace: | Zde je poměrně nové obchodní oscillospoe zavedená v loňském roce, který využívá USB2.0 pro vzorkovací frekvenci až 100 MHz pro oba kanály: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Takže myslím, USB2.0 bude dost dobrý pro daný účel a USB2.0 je standardem u všech nových počítačů | Nejsem si jistý tiepie využívá High-Speed, protože je to písemný "USB 2.0 a USB 1.1" v brejle. Kdokoli má cenu se 100MHz/8bits verze?
Každopádně, plný-rychlost je dost dobrý, pokud máte 1Kbyte/channel do Transfer
| Citace: | | Může být DAC pro kalibraci vstupů je příliš mnoho, ale aspoň budete potřebovat hrnec! | Pokud se v schémata jsem, aby se pot? Můžu vám dát malou schematickém?
| Citace: | | Opět platí, že nejsem odborník, ale je to trochu FPGA (EP1K10) enought dělat všechno? USB, IO kontrolu, RAM ... | Souhlasím s tebou, Já nejsem expert FPGA taky, ale uvedení všech v EP1K30 (příliš udržet DSO levné) je pro mne optimistické. A pak, co je nezbytné izolace mezi PC a DSO?
Mimochodem, aby pokračovala v designu, jaký je váš opignion o Cypress USB 8051 typ procesoru (EZ-USB, 6,9)? Levné ale opto-izolace musí být provedena po přístroje ...
Pokud jde o překlad, OK budu dělat ve dvou langages pro příští revizi směrnice o DSO.
Samozřejmě, děkuji vám všem za diskusi a rady.
Pozdravy, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
abs
| 05 června 2004 14:25 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Proč nepoužít LabVIEW pro software development.I vidí většina našich oscillospoe použití spicial software, který nelze snadno aktualizovat. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
simce
| 05 června 2004 14:38 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: notebook usb osciloskop Osciloskop Osciloskop Osciloskop notebook usb |
|
| I have laptop too with 100MHz LAN and USB 2.0. ME .. mám taky notebook s 100MHz LAN a USB 2.0. Ale. Velmi často i nemusí laptop a ruční osciloskop je, že i potřeba (zejména když jsem v práci mimo kancelář na hřišti). Myslím, že většina členů čtení tohoto tématu souhlasíte se mnou.
Jak jsem již řekl DSO může mít PC a komunikační port rozhraní pro LCD nebo MCU, které umožní komunikaci mezi DSO a LCD displeje. Tímto způsobem nebudete potřebovat žádné rozhraní, které umožní galvanické izolace mezi vaším počítačem a DSO. Myslím, že izolace je nezbytné, pokud budete chtít využívat DSO na poli, kde jsou přítomny vysoké napětí. Pozdravy, Simce |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 14:54 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: tiepie USB2.0 vysokorychlostní USB firmware mikrokontroléru igorplug avr založené monnoliv DSO DSO at89c5131 DSO avr |
|
| | monnoliv napsal: | | ME napsal: | Zde je poměrně nové obchodní oscillospoe zavedená v loňském roce, který využívá USB2.0 pro vzorkovací frekvenci až 100 MHz pro oba kanály: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Takže myslím, USB2.0 bude dost dobrý pro daný účel a USB2.0 je standardem u všech nových počítačů. | Nejsem si jistý tiepie využívá High-Speed, protože je to písemný "USB 2.0 a USB 1.1" v brejle. Kdokoli má cenu se 100MHz/8bits verze?
Každopádně, plný-rychlost je dost dobrý, pokud máte 1Kbyte/channel k převodu | Pokud 1kByte/channel je dost na 'IgorPlug' AVR firmwaru by měl být dostatečně rychlý s 1,5 Mbps.
Cena za Hanyscope z Belgie (vaše coutry) prodejce: http://www.rato.be/nl/pdf/tiepie_prijslijst_10-06-2003.pdf
Seznam všech prodejců lze nalézt zde: http://www.tiepie.nl/pages/uk/dealers.html
| monnoliv napsal: | | Citace: | | Opět platí, že nejsem odborník, ale je to trochu FPGA (EP1K10) enought dělat všechno? USB, IO kontrolu, RAM ... | Souhlasím s tebou, Já nejsem expert FPGA taky, ale uvedení všech v EP1K30 (příliš udržet DSO levné) je pro mne optimistické. A pak, co je nezbytné izolace mezi PC a DSO? | Jste si jisti, že izolace je nutné? | Citace: | | Připojen k rychlým USB 2.0, Handyscope-HS3 nevyžaduje externí napájení, pro ně je Handyscope 2 snadno vyhovuje "Plug a opatření". | V Hanyscope 3 je napájen z USB portu, což naznačuje, že není galvanicky izolované, pokud použijete transformátor izolovaný přepnutí režimu napájení například s flyback transformátoru. Ale možná, že je to, co dělají. Galvanická izolace by hezké, pokud pracují s vysokým napětím. Možná, že je možné nalézt galvanická izolace IC pro USB?
| monnoliv napsal: | | Mimochodem, aby pokračovala v designu, jaký je váš opignion o Cypress USB 8051 typ procesoru (EZ-USB, 6,9)? Levné ale opto-izolace musí být provedena po přístroje ... | Cypress vypadá ok, ale pokud 1,5 Mbps USB je dost, proč nepoužívat AVR, můžete si ji dokonce i levnější? Možná, že AVR by být příliš pomalá, má-li zvládnout spoustu dalších úkolů kromě USB, nejsem si jist. Atmel také dvě 8051 založena Flash MCU to: AT89C5131/5132. www.atmel.com/dyn/products/devices.asp?family_id=655 # 1399 Silicon Laboratories (dříve Cygnal) také dvě 8051 založena Flash MCU to: C8051F320/321 www.silabs.com / produkty / mikrokontrolér / usb.asp Cypress má nejnižší částku Flash ze tří dodavatelů.
Ceny pro Atmel, Cypress' a Silicon Laboratoře '8051 založena USB Flash MCU jsou přibližně stejné v digikey: Cypress EZ-USB: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267862&Site=US&Cat=31589495 Atmel AT89C5131: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267841&Site=US&Cat=33424497 Silicon laboratoře C8051F320: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=268316&Site=US&Cat=31589495
Zde je seznam téměř všechny USB čip prodejci: www.lvr.com / usbchips.htm
Ale proč ne provedení USB rozhraní do FPGA? A proč chcete použít MCU vůbec? Proč implementovat všechny do FPGA, když se chystáte použít FPGA vlastně je? Jediné, co můžete dělat s MCU můžete také udělat s FPGA a na mnohem vyšší rychlosti. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 05 června 2004 16:22 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Ahoj lidi,
To jsou některé z mých thoughs:
- Souhlasím, o výhodách a kapesní DSO. Rád bych tento druh, ale v druhém kole. - I dont think že galvanická izolace je nezbytností. - Jakákoliv metoda imlemented DSO propojit s PC je vždy pomalejší, že konverzní kurz tak umožňuje udržovat ji v jednoduché. - Pokud máme zájem o levný projekt, myslím, že musíme dát šanci na FPGA na to všichni. To bude pěkné chanlenge u nás! - Proč jsme dont zářez celého projektu, abychom mohli začít stavět na různých částech. To je můj návrh: Rada 1: vstup zesilovač ADC Rada 2: FPGA IO Uživatelské rozhraní Rada 3: Dodávky
ME EP1K10 je pouze FPGA dostupné v místním trhu zde. Myslíte si, že by bylo vhodné?
Díky všem vašim Váš zájem! S pozdravem,
Martin |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 05 června 2004 16:40 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Cant najít otel P * DXP ke stažení! Jakýkoli náznak? pozdravy, Martin |
|
| Zpět na začátek | |
 |
davorin
| 05 června 2004 16:43 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Můžete přejít na:
www. ltium.com @ / P * otel / hodnocení / request.asp
a požádat o hodnocení CD ... |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 17:33 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: dxp2004servicepack1 |
|
| | martingn napsal: | Cant najít otel P * DXP ke stažení! Jakýkoli náznak? pozdravy, Martin | P * otel DXP si změnila název na P * otel 2004.
P * otel 2004 = P * otel DXP SP3 pro DXP některé další prvky.
SP1 pro P * otel 2004 si můžete stáhnout zde: www. ltium.com/downloads/files/DXP2004ServicePack1.exe @
Nahradit '@' s' a ' |
|
| Zpět na začátek | |
 |
monnoliv
| 05 června 2004 17:44 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Ahoj všem, Velmi zajímavá diskuse. Dovolte mi prezentuje possibles řešení, které vidím pro DSO:
Roztok 1: ruční DSO Výhody: - Č. potřebné izolace mezi PC - Samostatné (velký) - Stahování dat do počítače možné sériové rozhraní (USB, RS232) Nevýhody: - LC zapotřebí mít dobrý displej chování - FPGA s konfigurací paměti (žádné stahování z počítače na každém zapnutí!), Ex EPC2 z @ ltera: - 25 - Display (jaká je cena?)
Roztok 2: PC založené DSO 1 (ne uC) Výhody: - Jedna "inteligentním zařízením" FPGA - Menší PCB -> nižší cena Nevýhody: - FPGA s konfigurací paměti (protože žádný LC ke stažení conf) - Č. izolace možné (nikdy jsem neviděl USB izolační systém, nízké náklady) - Bigger FPGA, větší cena - PC nutná - Obrovský rozvoj FPGA
Roztok 3: PC založené DSO 2 (s uC) Výhody: - Všechna zařízení lze nakonfigurovat přes USB port - Izolace možná mezi USB zařízení a uC (nebo na výstupy LC-li USB integrovaný v něm) - Menší FPGA Nevýhody: - Více složek, PCB větší - PC nutná - Cena je vyšší než 2 Řešení
Ok, dejte nám nalézt dohodu, jen mějte na paměti, že omezení jednotlivých řešení. Pokud budete hledat jiné konfigurace possibles, napište jim zde diskutovat.
Personnaly, mám nejraději ten první,
pozdravy, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 17:47 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: vhd FPGA DSO DSO vhd VHDL DSO DSO VHDL |
|
| | martingn napsal: | ME EP1K10 je pouze FPGA dostupné v místním trhu zde. Myslíte si, že by bylo vhodné? |
Promiň jsem jen málo zkušený s FPGA a VHDL, takže nemohu říci, pokud EP1K10 je dostatečně velká pro DSO. Možná, že někteří z více FPGA zkušení uživatelé mohou poskytnout kvalifikovanou odhad rychlosti a velikosti potřebám. I nikdo odpovědi v tomto tématu, můžete zkusit se zeptat na otázku v FPGA fórem, kde všichni odborníci.
Naposledy upravil ME na 05 června 2004 18:10; editovaný 1 čas celkem |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 18:04 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: FireWire DSO epc2, proč jsou tak drahé vhd FPGA DSO monnoliv DSO DSO vhd VHDL DSO usb izolace projektu |
|
| | monnoliv napsal: | Roztok 1: ruční DSO Výhody: - Č. potřebné izolace mezi PC - Samostatné (velký) - Stahování dat do počítače možné sériové rozhraní (USB, RS232) Nevýhody: - LC zapotřebí mít dobrý displej chování , ex EPC2 from @ltera: - 25 - FPGA s konfigurací paměti (žádné stahování z počítače na každém zapnutí!), Ex EPC2 z @ ltera: - 25 - Display (jaká je cena?) |
Proč potřebujeme LC dispaly pro dobré chování? Můžete to udělat s FPGA.
Proč ne stáhnout konfigurační paměti z PC přes RS232, USB nebo paralelní port JTAG rozhraní na každé DSO zapnutí?
CPLDs nemusí být nakonfigurována na každém moc nahoru, CPLDs jsou příliš pomalé, nebo malý pro tento projekt, nebo proč se to muset být FPGA? Jsou CPLDs s externími FIFO dražší než FPGA s vnitřní paměti a externí konfigurační paměti?
| monnoliv napsal: | Roztok 2: PC založené DSO 1 (ne uC) Výhody: - Jedna "inteligentním zařízením" FPGA - Menší PCB -> nižší cena Nevýhody: - FPGA s konfigurací paměti (protože žádný LC ke stažení conf) - Č. izolace možné (nikdy jsem neviděl USB izolační systém, nízké náklady) - Bigger FPGA, větší cena - PC nutná - Obrovský rozvoj FPGA | Pokud máte obavy z velké FPGA rozvoj stačí provést připraveni provést LC-IP-Core v rámci FPGA. IP-jádro může být založena na 8051 nebo jiný coomon architektury. Pak můžete program IP-jádrové části FPGA v jazyce C os montáže jako normální LC.
Můžete získat spoustu volného LC-IP jádra pro obě Verilog a VHDL do implemetn v FPGA nebo CPLD zde: http://www.opencores.org/browse.cgi/by_category
Můžete také najít volné IP-jader pro FireWire, USB, Ethernet, grafické rozhraní, LCD atd. Opencores. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 05 června 2004 19:12 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| | monnoliv napsal: | | - FPGA s konfigurací paměti (žádné stahování z počítače na každém zapnutí!), Ex EPC2 z @ ltera: - 25 | Můžete získat 'drop-in náhradní' konfigurační paměti od jiných prodejců. Atmel AT17LV002A například je 'drop-in náhradní' u @ ltera EPC2: http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=2530 Toto nebo jiné kompatibilní konfiguraci pamětí by mohla být levnější, než je 'originál' z @ ltera.
Ceny na www.EBV.com @ ltera EPC2LC20 nákladů 24,96 (Pack Minimální množství: 49) Atmel AT17LV002A náklady 10,15 (Pack Minimální množství: 50)
To je obrovská úspora pouze nahrazuje jeden IC s pin-kompatibilní IC od jiného prodejce.
Naposledy upravil ME na 05 června 2004 19:35; editovaný 2 krát v celkové |
|
| Zpět na začátek | |
 |
davorin
| 05 června 2004 19:24 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| No ... navrhování nyní DSO / Analyzer stejně ... když host je stará Applce Mac SE/30...so už moc / displej a rozhraní vně ... a dokonce dává "LeCroy" pocit (o:
Za jádro DSO / analyzer jsem choosed @ ltera Cyclone zařízení a používat postavena-in RAM pro uchovávání vzorků a kontrolu ADC ...
Confiuration a vzpomínky na ně jsou poměrně levné ... 2 - 3 USD za EPCS1 .. a vy dostanete vzorky i pro ně samotné i Cyclone FPGA (o; |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 07 června 2004 20:00 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Ahoj všem,
Davorin máte jakýkoli projekt již vypracovány Cyclone?
Pozdravy, Martin |
|
| Zpět na začátek | |
 |