| Autor | Zpráva |
|---|
ze_dib
| 18. únor 2003 14:33 Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: PC osciloskopem palubě projektu osciloskopu projektu FPGA osciloskop Osciloskop FPGA ks osciloskopu projektu usb osciloskop projekt digitálního osciloskopu projektu |
|
| Nazdar
I 'm studují možnosti, aby se digitální osciloskop pro PC s palubní RAM na zapamatovat vzorků.
Mám několik otázek: => Který autobus je snadnější použití (tvrdé a ovladače pro Linux / Windows): PCI, USB nebo IEEE1394 => I když o použití mnoha nízkých otáčkách ADC (cheapier) dosáhnout vzorkovací frekvence I 'd chtěli použít, je to dobrý způsob, jak to udělat.
FPGA, který by byl nejvhodnější pro tento projekt SpartanII, nebo APEX20k
TOTO2001 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ee_freak
| 18. únor 2003 15:48 | | |
|
| | Zkuste www.bitscope.com. Jejich použití PIC s CPLD. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
MADURAN
Založen: 01 leden 1970 Příspěvky: 65 Pomohl: 2 Poloha: Rumunsko
| 18. únor 2003 15:56 | | | Štítky: http://www.chocbar.demon.co.uk/ |
|
| | http://www.chocbar.demon.co.uk/ |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ze_dib
| 18. únor 2003 16:08 | | |
|
| Děkuji moc za tyto užitečné odkazy
Myslím, že druhá je blízko na to, co bych k designu.
Raději bych používat PC SDRAM paměti, které umožní skladování vzorků, levné řešení s FPGA.
Toto2001 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
dsp_
Založen: 02 březen 2002 Příspěvky: 66 Pomohl: 3 Poloha: přímo tady ... právě teď ...
| 18. únor 2003 16:38 | | | Štítky: "čas prokládané vzorkování" tp: / / www.google.com/ |
|
| hi toto hledat "času proložený odběru" nebo "prokládané vzorkování ADC" na google
theres jeden app poznámku na toto téma na maxim homepage http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/384
ale možná to není nejlepší přístup pro hobby účely | Maxim píše: | | Bohužel, tento přístup je složitá a vyžaduje dodatečné náklady, což je zdlouhavé kalibraci a matematické analýzy. |
HTH dsp_ |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ze_dib
| 18. únor 2003 18:25 | | |
|
| Děkujeme za použití listu.
Je to téměř na co jsem myslel asi.
Může FPGA přebírá hodiny pro ADC odběru, myslím si myslíte, že být nervózní z Hodiny signálu by bylo přijatelné pro takovou věc
Děkujeme za anwers |
|
| Zpět na začátek | |
 |
hugo
| 19. února 2003 3:36 | | | Štítky: McCord plus fyp nízkonákladové osciloskopu McCord plus fyp nízkonákladové osciloskopu McCord final_report PC osciloskopu s nízkými náklady |
|
| Toto spojení by mohlo být užitečné:
http://www.mccord.plus.com/FYP/final_report.htm
(Implementace nízké náklady-PC založené čtyřjádrových kanálový real-time / skladování osciloskopu). |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ze_dib
| 19. února 2003 15:38 | | | Štítky: FireWire osciloskop Osciloskop FPGA FPGA založené osciloskop Osciloskop FPGA ks osciloskopu FPGA založené digitální osciloskop Osciloskop s FPGA |
|
| Ve skutečnosti I'not opravdu hledáte nízkonákladové osciloskopu,
Je 'spíše vysoké rychlosti osciloskopu při nižších nákladech, které jsou založeny na FPGA s cílem umožňuje konfigurovatelného vzorkování a filtrování frekvence, konfigurovatelné vzorku šířky a počtu vzorků. Jsem obzvláště intrested v možnost hardware digitálního zpracování před skladování.
Já také plán na využití PC paměti pro snížení nákladů na ukládání dat.
I don't která Vysokorychlostní PC sběrnice (PCI, USB a FireWire) je easist k provedení (s čipem nebo FPGA) a cheapier.
Tady to je
Toto2001 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Bojový vrtulník
| 21. února 2003 19:57 | | | Štítky: FireWire osciloskop Osciloskop FPGA FPGA založené osciloskop Osciloskop FPGA ks osciloskopu FPGA založené digitální osciloskop Osciloskop s FPGA |
|
| | toto2001 napsal: | Ve skutečnosti I'not opravdu hledáte nízkonákladové osciloskopu,
Je 'spíše vysoké rychlosti osciloskopu při nižších nákladech, které jsou založeny na FPGA s cílem umožňuje konfigurovatelného vzorkování a filtrování frekvence, konfigurovatelné vzorku šířky a počtu vzorků. Jsem obzvláště intrested v možnost hardware digitálního zpracování před skladování.
Já také plán na využití PC paměti pro snížení nákladů na ukládání dat.
I don't která Vysokorychlostní PC sběrnice (PCI, USB a FireWire) je easist k provedení (s čipem nebo FPGA) a cheapier.
Tady to je
Toto2001 |
Pro PCI, můžete obvykle koupit čip pro rozhraní nebo jádro, a dát do FPGA. Bude pravděpodobně vám nejrychlejší přenos dat mezi rozsahem část FPGA a PC. Ale dělá dobrý vysokorychlostní PCI může být obtížné. Také návrh není přenosná. (Musíte pohybovat kolem celého PC.)
USB je dobré, zejména s USB 2.0. Je velmi dobré rychlosti. Můžete si koupit USB čip, který může přijít s řidičem vývoji nástroje, které potřebujete. V návrhu je také přenosné. Pokud potřebujete přesunout na jiný prostor kolem laboratoře, je to lepší volba.
Neznám příliš mnoho o Firewire kromě používá na několika příležitosti. Hlavně pro Digital Video věci. Budu se nedoporučuje toto rozhraní pro rozsahu. Nemyslím si, že je stále používán pro přístrojové účel.
Mimochodem, jen moje 2 centy. Doufám, že pomůže.
Bojový vrtulník |
|
| Zpět na začátek | |
 |
DrShoe
| 24. února 2003 23:36 | | |
|
| V AD9283BRS-100 je AD převodníku v rozmezí 6 dolarů, vzorky zdarma.
8-Bit, 50 MSPS/80 MSPS/100 MSPS ADC |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ze_dib
| 25 únor 2003 13:51 | | |
|
| Děkuji za všechny ty užitečné rady.
Musel jsem hned lepší pohled na to, co bude projekt.
V mém prvním mysli, jsem hledal pro PCI, ale mobilita je argument jsem myslet.
USB 2/1.1 zdát jako beter volby v tom smyslu, že umožní, aby se plug na PC, Mac ... Bude jen o něco déle nastavení filtrů parametrů a zálohovat veškerá data v počítači, ale může být jednodušší udělat taky!
Pokud lidé mají zájem o účast v něm, že 're vítána
TOTO2001 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
mbyka
| 01. březen 2003 16:28 | | |
|
| http://alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm
VYDÁVAT 97 Srpen 1998 Téma: ladicích technik
Správce úloh Téměř Made 100, Ken Davidson, 2. Reader I / O, 6. Nové Product News, 8. Smíšené Bitscope A-Signal Zachytávat Engine, který Norman Jackson, 12. http://www.circuitcellar.com/library/toc.asp |
|
| Zpět na začátek | |
 |
mbyka
| 01. březen 2003 23:43 | | | Štítky: circuit_cellar http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm |
|
| http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm http://www.vitrum.cz/snail/products.htm # BITSCOPE
nebo ftp.circuitcellar.com 21 Anonyymoue \ ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1988 \ Issue_5 ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1992 \ Issue_25 ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1998 \ Issue_97 |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Goliath
| 23 březen 2003 17:46 | | | Štítky: p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser Johan Glaser DSO DSO Glaser Johann Glaser DSO |
|
| Dalo by se také podívat na následující odkaz
http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/
Goliath |
|
| Zpět na začátek | |
 |
RF_Router
| 23 březen 2003 19:16 | | |
|
| Myslím, že autobus z vašich vybral by měla být hlavně rozhoduje váš vzorkovací frekvence. Jaká je maximální sazba, kterou byste chtěli vzorku? A můžete jít od toho? Jen bar na paměti, že vaše vzorkovací frekvence by měla být minimálně 2,5 krát větší, a také byste se měli ujistit, že vaše odběru neměnila. Byste nechtěli, aby se zapojili do různou vzorkovací systém způsobit, že je příliš složité zvládnout tak, většinou, pokud se chcete ujistit, že pak budete chtít mít jakési nárazníkové mechanismu mezi vaším PC a vaším palubě.
Užít si, RF_Router |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Sobakava
| 27. března 2003 9:02 | | |
|
| Pokud nepotřebujete hluboké paměti, prostě vytvořit dvě videa skopců skladovat PAL nebo NTSC image a vyplnit tuto paměť s grafickými které chcete zobrazovat. (rozsah grafu) a vytvářet standart video signál tohoto data. To je užitečné, pokud nechcete použít počítač s vaší osciloskopu .... |
|
| Zpět na začátek | |
 |
qinqiuer
| 31. března 2003 17:05 | | | Štítky: usb DSO Glaser p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser Johann Glaser analogové Johan Glaser DSO Johann Glaser DSO |
|
| | Goliath napsal: | Dalo by se také podívat na následující odkaz
Goliath |
Tento plán je nejlepší!
protože má dobré řešení v analog front-end!
a myslím si, že USB je dobrá volba, ale je to složité |
|
| Zpět na začátek | |
 |
ME
| 31. března 2003 21:38 | | | Štítky: DSO schematickém p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser Johan Glaser DSO DSO Glaser Johann Glaser DSO |
|
| Zde se jedná o chybu v tomto schematickém: http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/schematic/MainSchematic.png
IIC vytáhnout rezistory na SDA a SCL by měl být spojen s 3.3V a 5V ne tak, jak je uvedeno v levém dolním rohu je schematicky. Oba AN2131 a EEPROM je 3.3V typy. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Make_Pic
| 13. června 2003 21:25 2: Goliáš Tento odkaz nebyl zdroje pro FPGA | | | Štítky: DSO FPGA FPGA DSO DSO FPGA projektu DSO DSO FPGA FPGA projektu p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser |
|
| | Citace: | Dalo by se také podívat na následující odkaz
Goliath | Tento odkaz není o zdrojích pro FPGA? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
joilen
| 15. června 2003 15:14 | | | Štítky: DSO FPGA FPGA DSO DSO DSO FPGA verilog |
|
| Také zkontrolujte www.fpga4fun.com, tenhle chlap učinila DSO pomocí FPGA, že je to v současnosti dělá návod na to, jak on udělal to spolu se všemi verilog kód ...
A |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Make_Pic
| 15. června 2003 16:02 stroboskopický metody měření pro DSO | | |
|
| joilen: Je to dobrá informace pro mě, ale Potřebuji jakékoliv informace o stroboskopický metody měření pro DSO!
Naposledy upravil Make_Pic dne 15. června 2003 17:54; editovaný 1 čas celkem |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Make_Pic
| 15. června 2003 16:06 Re: stroboskopický metody měření pro DSO | | |
|
| Potřebuji jakékoliv informace o stroboskopický metody měření pro DSO! Tento stroboskopický metoda umožňuje měřit frekvence až kolem 3 GHz.
Naposledy upravil Make_Pic dne 15. června 2003 17:52; editovaný 1 čas celkem |
|
| Zpět na začátek | |
 |
xgnetto
| |
| Zpět na začátek | |
 |
Sobakava
| 13. října 2003 12:29 | | | Štítky: cy7c68013 obvodu scenix |
|
| "Potřebuju nápady 'spuštění'"
Můj návrh je založen na jednoduchém FPGA / CPLD nebo rychle Scenix SX FIFOs.
Pokud nemám potřebu zavést "pre-povelu" Předpokládám, že nemám k uchovávání vzorků po celou dobu. Pouze spouštěcí signál z analogových kanálů nebo externí spouštěcí kanál je povinen zahájit pořízení "n" vzorky s vzorkovací frekvence "m" MPSP.
Po naplnění FIFO, I'll start USB2.0 s převodem CY7C68013 (Cypress EZ-USB2 8051 IC)
Chci vědět o spouštěcím obvodu. Jak to udělat, aby v analogové cestě?
Potřebuji generovat impuls od určité úrovně a specifikované hrana (Hi-k nebo-lo-lo-hi až) na analogový signál, a pak uvidíme nastavit flip-flop a reset tomto flip flop po FIFO obsazeno, tak jsem zvyklý dostat opakovaně impulsů pro každý odpovídající úrovni-hran při odběru vzorků.
Pro nastavení spouštěcí úrovně, jsem přemýšlel o použití DAC / digitální potenciometr. Nebo-li jsem to udělat po ADC, mohu použít 8 bitové velikosti komparátory ...
Může být jsem na špatné cestě. Co si myslíte / doporučit? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Aoxomox
| 15. října 2003 22:51 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Pokud nechcete, aby před uložením spoušť vzorky do kruhového bufferu, proč ne ty zavést digitální porovnat pro vzorkovanou AD hodnotu. Pokud chcete zjistit např. nízká vysoká přechodu jste první čekat, že AD vstupní hodnoty se stává menší než spouštěcí úroveň. Pak můžete znovu nastavit spouštěcí impuls. příště reklamní hodnota se rovná nebo vyšší než tento limit lze nastavit spouštěcí impuls.
Výhodou tohoto způsobu je můžete provádět spouštěcí jednotky bez dalších analogových hardwaru, který může snos teplotními ans tak dále. Další výhodou je můžete provádět Schmitt spouští chování, když mají dvě nezávislé úrovně pro horní a dolní AD hodnotu. K provedení této záležitosti s analoge budete muset vybudovat dvě DACs jinak.
Doufám, že to pomůže, aOxOmOx |
|
| Zpět na začátek | |
 |
phongwiroon
| 08 prosince 2003 7:37 | | | Štítky: malý osciloskop |
|
| | zkuste použít gameboy pro malé osciloskopu |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Aoxomox
| 25 prosinec 2003 22:21 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: osciloskopu vstupní schematickém oscilloscop vstup schematickém osciloskopu vstupní atenuátor schematickém |
|
| Má někdo schematickém nebo princip osciloskopu vstupní bod?
hlavně s těmito requeirements:
- Vysoká BW - Vysoká impedance - Nízké zkreslení - Nízká hladina hluku / vysoká citlivost
Jakékoli návrhy na dobré HF vstupní atenuátor okruhu?
Jakákoliv pomoc je oceňována. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
martingn
| 13. duben 2004 15:11 Digitální osciloskop projektu | | |
|
| Ahoj lidi,
Mohl by někdo jít kupředu a budovat něco? Jakékoliv zajímavé podělit?
Pozdravy,
Martin |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Cluricaun
| 08. května 2004 18:50 Re: Digitální osciloskop projektu | | | Štítky: Projekt usb usb rozsah působnosti projektu rozsah ks projekt projekt usb působnosti na projekt ks ks ks rozsah působnosti projektu, rozsah projektu, usb |
|
| Nazdar
Mám bitscope protože pár let a teď jsem chtěla udělat aktualizaci na komunikaci mezi PC a bitscope. Jsou (Bitscope) prodat Ethernet-RS232 a jeden vysokorychlostní USB-RS232 adaptér. Myslím si, že jsou trochu na expencive na objednávku, musí přidat vlastní daně a DPH. Takže jsem věděl, jestli existují nějaké projekty mohu použít získat buď USB, nebo Ethernet adaptér, PIC kód nebo sch.
Více info zde:
www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 0 www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 1
Díky předem za pomoc Cl |
|
| Zpět na začátek | |
 |
joc_06
| 25. května 2004 13:56 Re: Digitální osciloskop projektu | | |
|
| | martingn napsal: | Ahoj lidi,
Mohl by někdo jít kupředu a budovat něco? Jakékoliv zajímavé podělit?
Pozdravy,
Martin |
Jsem začínající stavební projekt podobný tomu, který ldso příští týden. Jen čeká na částech ve chvíli, budu tě aktualizováno zde |
|
| Zpět na začátek | |
 |