| Autor | Zprávy |
|---|
gggould
Datum registrace: 10 duben 2004 Příspěvky: 26
| 10 dubna 2004 4:43 široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| Zdravím všechny,
Jsem navrhování VCO s Varactor a přepínání čepice na pokrytí 800MHz široké. Ale já jsem zjistila, že zisk VCO a amplituda variace jsou velké problémy. Oba Kvco a výstupní amplitudu zvýší se provozní frekvence ...
Nějaké tipy nebo rady?
Thank you very much ... |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Google AdSense

| 10 dubna 2004 4:43 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
nadýmavý
Datum registrace: 19 červenec 2002 Příspěvky: 4863 Pomohl: 324 Poloha: Střed Země
| 10 dubna 2004 5:26 Re: široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| | Nejlepším řešením by bylo připojit smyčku AGC. Změřte výstupní napětí po vyrovnávací zesilovač a používat jej pro změnu zkreslení na oscilátoru tranzistoru. Další věc, pro jeho ovládání by atenuátor. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
IICCEE
Datum registrace: 24 prosinec 2001 Příspěvky: 233 Pomohl: 2
| 10 dubna 2004 5:36 široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| můžete použít několik ** ** Varactor, někde poblíž BJT-E, někteří u BJT-B; a ty by měly být pečlivě design bufferu v pracovní skupina, také přidat smyčku AGC. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
gggould
| 11.duben 2004 5:10 Re: široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| Díky za všechny vaše názory ...
Ale já stále nevím, jak se dostat stálejším Kvco. Právě teď Kvco na vysoké pásmo (~ 4GHz) je téměř 1,7 krát Kvco za nízké pásmo (~ 3GHz).
Hi IICCEE, nemám úplně pochopit, co tím myslíte. Mohl byste vysvětlit pojem trochu víc? Právě teď jsem umístění pár back-to-back Varactor přeshraniční spojení mezi BJT-C pro jemné doladění.
Kromě toho je tu něco, co jsem měl podívat do deigning, zatímco ty buffer (emitor následovníka)? Já jen vím, že mám zkontrolovat parazitní čepice.
Být zavázán zas! |
|
| Zpět na začátek | |
 |
IICCEE
Datum registrace: 24 prosinec 2001 Příspěvky: 233 Pomohl: 2
| 11 dubna 2004 8:24 široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| Mám na mysli nejen nechat Varactor mezi přeshraniční spojení BJT-C pro jemné doladění, ale také z copuled BJT-E.and používá více než dva Varactor. (jako mini-obvody produktu)
a také můžete pomocí průvodce ADS návrhář udělat, a provést některé změny ve Vaší aplikaci. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
VSWR
| 11.dubna 2004 21:20 Re: široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| Vaše VCO je naladěn více než o 23% frekvenční rozsah (800 MHz/3.5 GHz). Změna citlivosti VCO Kvco 1,7 není neobvyklé v tak velkém rozsahu nastavení frekvence. A změna výkonu, jako oscilátor Q změn během ladění. Varacor diody, které používáte? Jak velká změna ladění napětí je nutné pro 800 MHz tuning? Co je změna výstupní výkon? |
|
| Zpět na začátek | |
 |
gggould
| 11.dubna 2004 22:57 Re: široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| Děkuji vám, IICCEE. Teď už to mám.
I am using NMOS v Varactor N_well s 0.3 ~ 2.5V Vtune. "VCO" (ne buffer), výstup se změní z ,4 Vpp do ,7 Vpp.
Gee, změna Kvco je opravdu velká bolest hlavy mně. Jak mohu navrhnout vedení filtr pro kompenzaci kolísání Kvco. Kromě toho - 20% Varactor procesu změny (což způsobí posun o 300MHz) také moč mne do konce ... |
|
| Zpět na začátek | |
 |
nadýmavý
Datum registrace: 19 červenec 2002 Příspěvky: 4863 Pomohl: 324 Poloha: Střed Země
| 11.dubna 2004 23:37 Re: široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| | Pokud jde o ladění citlivosti jde máte dvě možnosti. Jedním z nich je, aby se vedení parametry dostatečně široká, aby se stabilní se všemi hodnotami. Na druhé straně je, aby se odškodnění obvod, který snižuje nebo zvyšuje zisk smyčky při nízké nebo vysoké úrovni. To lze provést s dělič napětí s řadami diod a odporů v zkratem cestu. To může také být hotové s diodou-odpor sítě v zpětnou vazbu op zesilovače. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
lijulia
Datum registrace: 05 Jan 2003 Příspěvky: 78
| 13.května 2004 7:20 široký rozsah ladění VCO problém | | |
|
| | jak o použití hrubé ladění nahradit proces Temp variantu? |
|
| Zpět na začátek | |
 |