Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlášení

Pracovní cyklus na napětí ...

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Analog obvodu -> pracovní cyklus pro napětí ...
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánské znění Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělské znění Finské znění Francouzská verze Hindština verze Chorvatština verze Indonéská verze Italská verze Hebrejské znění Japonská verze Korejská verze Litevské znění Lotyšské znění Nizozemské znění Norská verze Polská verze Portugalská verze Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédské znění Tagalog version Ukrajinská verze Vietnamština verze Čínština verzi
Autor Zpráva
masterx81

Post 24 července 2004 10:08 Povinnost cyklu napětí ...

Ahoj všem ...
Jsem začátečník a potřebuji jednoduchý okruh, které přeměňují signál 150hz s proměnnou cyklu (0 až 100%) na konstantní napětí proporcionální k cyklu ...
Mám tryed najít na internetu, a myslím si, že potřebuju lc filtr (nejsem jistý ...), ale neřekl, jak vypočítat hodnoty složek ...

Díky všem!
Zpět na začátek
View user's profile
kopce

Pomohl: 9

Post 24 července 2004 10:12 Povinnost cyklu napětí ...

Použijte R a C kombinace. R v sériové, C souběžně s vaší zatížení. Myslím, že to je nejjednodušší formě.
Zpět na začátek
View user's profile
masterx81

Post 24 červenec 2004 10:18 Re: Povinnost cyklu napětí ...

kopec napsal:
Použijte R a C kombinace. R v sériové, C souběžně s vaší zatížení. Myslím, že to je nejjednodušší formě.

ok ...
mmm ... Jak mohu vypočítat přesnou hodnotu z rezistoru a kondenzátoru?
Po rc myslím si, že i potřeba také tranzistoru (kvůli zatížení nevypouštějí kondenzátoru před časem), že jo?
Zpět na začátek
View user's profile
Google
AdSense

Post 24 července 2004 10:18 Reklamy

Zpět na začátek
batdin

Pomohl: 3
Poloha: Bulharsko

Post 24 červenec 2004 17:12 Re: Povinnost cyklu napětí ...

To záleží na vaší zátěže odporu.
Závisí také na výstupní zvlnění než může být tolerována.
Jaký je zdroj signálu? Lze jej dodávat dostatek proudu na zatížení nebo by měl být amplifikován předem?
Dejte některé detaily.
Zpět na začátek
View user's profile
Einstein

Post 24 červenec 2004 18:09 Re: Povinnost cyklu napětí ...

To zní jako to, co se používá ve vrtulníku. Můžeš být konkrétnější o vstup vlnovou? Když se podíváte na internetu na "vrtulník okruhu" najdete nějaké věci!
Zpět na začátek
View user's profile
masterx81

Post 24 červenec 2004 18:22 Re: Povinnost cyklu napětí ...

vstupní signál je invertovaný čtverečních vlny (normální 12) s variabilní pracovní cyklus. Výstupem je třeba proměnnou napětí (formulář 0 až 5, 0, pokud je vstupní @ 12 -0% cel-) v závislosti na vstupní daň ...
Já jsem vzhledem k použití operačního zesilovače ...
Zpět na začátek
View user's profile
dumbfrog

Pomohl: 4

Post 24 červenec 2004 20:33 Re: Povinnost cyklu napětí ...

ano, použít operační zesilovač integrátor
Zpět na začátek
View user's profile
masterx81

Post 24 červenec 2004 21:02 Re: Povinnost cyklu napětí ...

Něco jiného qustion ...
Omlouváme se za banality z domand ale ...
Tento operační zesilovač vložit trochu napětí na výstupu (ca 2.5v), jak mohu odstranit?
Jsem pomocí tl074cn (čtyřnásobný operační zesilovač) s jednotnou dodání ( 12)

Díky za pomoc!
Zpět na začátek
View user's profile
eternal_nan

Pomohl: 15
Poloha: věčnost

Post 24 července 2004 21:51 Povinnost cyklu napětí ...

Za předpokladu, že již máte stejnosměrné napětí k napájení Vašeho obvodu, co hledáte, se nazývá DC-DC konvertor, přicházejí v několika odrůd: doláč, zesílení, doláč-zvýší, flyback a jiné topologie, které jsou převážně odvozeny z výše 4. Je zde spoustu informací o těchto obvodů na internetu, vyhledávání v Google.
Zpět na začátek
View user's profile
mazelk

Pomohl: 2
Poloha: KOLUMBIE

Post 25. červenec 2004 8:09 Re: Povinnost cyklu napětí ...

Ahoj ...

Za předpokladu, že amplitudy vstupního signálu čtvereční je 12 V, můžete získat první jeden inversor. Pokud je výstup sholud být 0, pokud je vstupní signál 12 V, 0% daň, může to significates, že v tomto okamžiku, vstupní signál je 12 VDC. To umožňuje zvýšit výstupní signál DC zvyšuje při pulsní šířka zvyšuje.

Po této akci se můžete konvertuje vstupní-invertovanými-square signálu v trojúhelníku signálu, použití, například Miller integrátor. Se sídlem v trojúhelníku amplitudy (který je úměrný pulsní šířka), můžete dostat DC signálu, například s jednoduchým dioda RC-schematickém; udržení nízké výstupní zvlnění.

Zpravidla platí, že toto řešení by mělo být bez-lineární.
Zpět na začátek
View user's profile
masterx81

Post 26. červenec 2004 9:04 Re: Povinnost cyklu napětí ...

Ok, jsem se najít všechny informace, ale ...
Tento operační zesilovač, který jsem také v konfiguraci napětí pokračovatele, když jsou ve stavu nízké, jsou @ ca 2,5 voltů (ne 0, ...).
Já jsem ho s pomocí Vcc-> 12V a-Vcc-> Ground ...
Whot dělám špatně?
Potřebuji opamps určen k jednorázovému napájení?
Díky!
Zpět na začátek
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Analog obvodu -> pracovní cyklus pro napětí ...
Strana 1 z 1 Časy uváděny v GMT 2 hodiny

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | sitemap
téma RSS