Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlášení

3 dB Bandwidth

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Elektronické základní otázky -> 3 dB Bandwidth
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánské znění Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělské znění Finské znění Francouzská verze Hindština verze Chorvatština verze Indonéská verze Italská verze Hebrejské znění Japonská verze Korejská verze Litevské znění Lotyšské znění Nizozemské znění Norská verze Polská verze Portugalská verze Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédské znění Tagalog version Ukrajinská verze Vietnamština verze Čínština verzi
Autor Zpráva
Hamidzia

Pomohl: 2

Post 25. července 2004 9:52 3 dB Bandwidth

Assalam O Alekum!

Prosím vysvětlit pojem "3 dB Bandwidth '.

Thankx
Zpět na začátek
View user's profile
gam

Pomohl: 4

Post 25. července 2004 10:44 Re: 3 dB Bandwidth

My aleikom elsalam WRAWB,

Jakékoliv zesilovač má určitý frekvenční charakteristiky. To je tedy má určitou variantu s frekvencí signálu.

3 dB znamená, že signál je v polovině své síly

3dB šířka pásma je rozsah kmitočtu považuje za užitečné, kde je signál nad polovině jeho maximální výkon.

viz přiložený frekvence / výkon graf.

S pozdravem

gam

Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Poloha: San Antonio, TX

Post 25. července 2004 20:26 Re: 3 dB Bandwidth

Líbí se mi, graf. Je odpovědí na otázku pěkně. Na-3dB je přirozená rovnice db = 20log Vout / Vin. Proč používat 70% nebo sin45? Popisuje jednotky kruh, který má poloměr se rovná jedné. Přilehlých se rovná jedné, opak je rovná jedné, je přepona je rovna sqrt2. V sin45 je pak 1/sqrt2 což se rovná 70,7% z celku kruhu poloměru.
Zpět na začátek
View user's profile
Hamidzia

Post 28. července 2004 10:51 Re: 3 dB Bandwidth

Assalam O Alekum!

Děkuji vám všem
Speciálně pro gam za velice komplexní a detailní graf.

Teď mám dobrou představu o funkční období.

Řekni mi, že si můžeme zavolat 3dB pásma jako poloviční síla pásma?

Je 3 dB šířka pásma není nic do činění s číselnou hodnotu dB'3 '?

Je číselná hodnota použita jen pro nic za nic?

Díky znovu
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 28. července 2004 16:50 Re: 3 dB Bandwidth

Polokroužků moc pochází ze skutečnosti, že sin45 krát V množství čtverečkované rovná ,5 sílu, zatímco čtverečkované V průběhu výzkumu se rovná výkonu. Tak ano je to polovina moc, ale co je dobré 1 / 2 oproti 1 / 3. Myslím, že magické číslo se zabývá tím, že na 45 stupňů, na okruhu a heighth se rovná jedné, což je rozměr jednotky kruhu. Takže byste mohli říct, že 70,7% je jen číslo.
Zpět na začátek
View user's profile
maxwellequ

Pomohl: 11

Post 28 červenec 2004 21:01 Re: 3 dB Bandwidth

Poměr pravomocí (P1 a P2), vyjádřená v DBS je definován takto:

(P1/P2) dB = 10 log10 (P1/P2)

Pokud P1 = Pmax / 2 a P2 = Pmax dostanete:

((Pmax / 2) / Pmax) = 10 dB log10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 log10 (0,5) = -3,01 dB

Proto vztah pravomocí 0,5 odpovídá v záznamu domény, na -3 dB.

Všimněte si, že to je poměr dvě věci se stejnou jednotku (Watt). A jako je tento poměr nemá jednotku (je bezrozměrný). Tato "jednotka" dB je použita pouze zdůraznit skutečnost, že se dává poměr moci přihlásit do domény a nikoli "lineárních" domény.

Někdy poměr napětí je také uveden v záznamu domény (například odkazovat na zisk napětí zesilovače: A = Vo / VI). Bera na vědomí, že výkon je úměrný čtverci s napětím dostanete:

(V1/v2) dB = 10 log10 (V1 ^ 2/V2 ^ 2) = 10 log10 ((v1/v2) ^ 2) =
= 20 log10 ((v1/v2))

Doufám, že to pomůže
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 29 červenec 2004 16:30 Re: 3 dB Bandwidth

((Pmax / 2) / Pmax) = 10 dB log10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 log10 (0,5) = -3,01 dB

Tato rovnice je zcela správné, ale nesplňuje klíčovým bodem. Ty by se lépe cítí, pokud jste použili rovnici

V čtverečkované / R = výkon. Potom, protože jste, že používáte ,707 snížení napětí se stává (.707) V množství čtverečkované / R = výkon. To se stává
V ,5 čtverečkované / R = ,5 moc.
Zpět na začátek
View user's profile
maxwellequ

Post 29 červenec 2004 20:29 Re: 3 dB Bandwidth

Kevin,

Pokud si pozorně přečíst můj příspěvek máte tam vysvětlení pro poměr napětí (Power úměrná V ^ 2, ...). V podstatě:

(V1/v2) dB = 20 log10 ((v1/v2))
Chcete-li mít (v1/v2) dB =- 3db musíte mít (v1/v2) = 0,707. FYI, že to bylo 0,707 zdá ....

Nyní čtení opět předchozí příspěvek (ten, který má "sin45 krát V"), jsem stále nemůže pochopit. Můžete mi vysvětlit, že k nám?
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 29 červenec 2004 21:05 Re: 3 dB Bandwidth

V sin45V říká, že vaše diskrétní napětí úrovni ,707 původního napětí. Ve filtru, můžete říct, že je-3dB nastane v okamžiku, kdy napětí se sníží o 70,7%. Vaše rovnice říká, že právě pout / Pin = ,5-3dB, které způsobuje. I snížit napětí a soubor, který se rovná ,5 P v rovnici sin45V množství čtverečkované / R = ,5 moc. V sin45 čtverečkované rovná .5.
Zpět na začátek
View user's profile
mat

Pomohl: 35
Poloha: Toaletní sídla

Post 29 červenec 2004 21:31 Re: 3 dB Bandwidth

Kevin Weddle napsal:
V sin45V říká, že vaše diskrétní napětí úrovni ,707 původního napětí. Ve filtru, můžete říct, že je-3dB nastane v okamžiku, kdy napětí se sníží o 70,7%. Vaše rovnice říká, že právě pout / Pin = ,5-3dB, které způsobuje. I snížit napětí a soubor, který se rovná ,5 P v rovnici sin45V množství čtverečkované / R = ,5 moc. V sin45 čtverečkované rovná .5.

Chyba ve vaší analýzy je, že pevné obvodu je převod funkce, které z ohmický jedna, zatímco maxwellequ vydal obecný důkaz relevantní pro všechny převod funkcí. Vzhledem k tomu, že filtry jsou 99% non-ohmický vaše derivace je správná, ale naprosto zbytečné. Žádný trestný čin zde.
Zpět na začátek
View user's profile
maxwellequ

Post 30. července 2004 0:32 Re: 3 dB Bandwidth

Kevin,

Prosím, nemáte co jsem chtěl říct (nebo napsat) osobně, ale vysvětlení je úplně špatně. Problém není pouze tento příspěvek, jsem viděl další místa, která vás jen to žádný smysl.

Jak jsem psal před poměr pravomoci / napětí / proudy jsou někdy uvedeny v záznamu domény. NR je (druh) jednotka, která se používá k zdůraznit skutečnost, že poměr uvažuje, je uveden v záznamu domény - jak víte, tyto poměry nejsou opravdu mají jednotky.

Správná definice jsou ty, jsem představil dříve. Skutečnost, že sin (45s) = 0,707 nesouvisí AT ALL s tím, že 20 * log10 (0,707) =- 3 dB. Pak budete používat pojmy jako "diskrétní úroveň napětí", které se prostě nehodí se zde ... Víš vůbec, o čem mluvíš?

Problém je v tom, že existují začátečníci pomocí tohoto fóra, které lidi opravdu vyvinout úsilí naučit trochu více o elektroniku. Je-li každý začíná mluvit o tom, co nevědí, ty kluci budou mít stále více a více zmatený. Chcete-li mi můžete psát, co chcete, že budu určitě neutrpěla

A ano, pokud chcete vědět, jsem jen napsat o tom, co já vím.

Pozdravy
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 30. července 2004 3:38 Re: 3 dB Bandwidth

Jsem si jist, že to, co jsem se počítá. I stand by mé prohlášení. Není nic špatného na vaše tvrzení, že 10Log.5 = 20log.707. To je skutečně moc a polovina je rovna-3dB. Chtěl bych být hardpressed vysvětlit podobnost mezi-6dB na oktávu a-20dB na dekádu. Mohl byste mi to vysvětlit?

Naposledy upravil Weddle Kevin dne 16. srpna 2004 17:45, editovaný 1 čas celkem
Zpět na začátek
View user's profile
mat

Pomohl: 35
Poloha: Toaletní sídla

Post 30. července 2004 7:01 Re: 3 dB Bandwidth

Jsem přehodnotit situaci a jsem si uvědomil potřebu revidovat můj dojem, že vaše derivace je správný. O 3 dB šířka pásma je použita k vymezení účinný frekvenční rozsah pro systém definován převod funkcí, kde vstup je zpracovávána v systému, který má podobu platnou výstup.

Vaše derivace je z velké části založena na P = sq (W) / R. Jeden bod Nerad o rovnic je to, že jim často chybí detail. Nemůžeme prostě používat žádné rovnice, která je konzistentní jednotku a zajišťuje, že se do práce. Musíte pochopit důsledky za nimi. To je důvod, proč fyzikální zákony jsou obvykle vyjádřena ve slovech, a zjednodušit rovnic.
P zde odkazuje na výkon, které byly spotřebovány v ohmický složky.
V tu odkazuje na napětí, které přes ohmický složky.
R odkazuje na odpor, že ohmický složky.
Takže žádný vstup nebo výstup v tomto případě, proto není žádný systém. Co je vám R je definováno v tomto případě? Pokud budete mít speciální případ čistě odporovou systém, ideální rezistor nemá změnit jeho výstup pro totožné, zatímco vstupní frekvence je pestrá, takže na nic takového, jako 3dB pásma na všech! Velmi slovem "pásma", že je to spojeno s frekvencí a zkreslení s kmitočtem je úplně poslední věc bych se připojí rezistor.

Mimochodem, to je jen můj názor. Můžete mít svůj vlastní postřehy nad touto otázkou, prosím podělte se o ně. Chtěl bych vědět taky, když je moje elektrické základy jsou chybné taky.

Na zdraví!
Zpět na začátek
View user's profile
maxwellequ

Post 30. července 2004 12:01 Re: 3 dB Bandwidth

Kevin,

V čem se vaše dotazy týkající se vztahu mezi 20dB/dec a 6 dB / říjen, zde je:

Umožňuje představit prvním pořadí nízký průchod filtrem, který má pole na frekvenci fp. Pro f <fp zisk z filtru je cca konstantní a pro f> fp začíná pádu ve výši 20 dB / DEC (snižuje 20 dB pro každé zvýšení o 10 krát do četnosti) nebo ekvivalentně rychlostí 6dB/octave (klesá zisk 6 dB pro každé zvýšení o 2 krát kmitočtu). Vaše otázka je důvod pro tuto skutečnost.

Zisk z dolní propust filtru je dán
A (f) = A0 / (1 jf / fp)
A0, kde je nízká frekvence zisku, f je frekvence, fp je pole frekvence filtru a j je imaginární jednotka (j = sqrt (-1)).

Z rovnice výše uvedenou můžete se vztahují k velikosti a fáze vstupní a výstupní sinewaves. Chcete-li odpovědět na Vaši otázku, máme zájem o velikosti reakci, velikost může být v písemné formě a má (nezapomeňte vaše kalkul tříd?):

| A (f) | = A0/sqrt (1 (f / fp) ^ 2)

F <<fp | A (f) | lze aproximovat pomocí A0, což je důvod, proč je to nazval nízkofrekvenčních získávat. Pro f>> fp | A (f) | lze aproximovat pomocí

| A (f) | = cca = A0 / (f / fp)

Nyní můžete použít tento jednodušší rovnice vidět co se stane s rozsahem reakce, když f> fp. Pokud srovnáváme velikost filtru s napětím získat pro f1 a f2 = 10 f1, máte:

(| A (f2) | / | A (f1) |) = 20 dB log10 [(A0 (f2/fp)) / (A0 (f1/fp))] =
= 20 log10 [(A0 (10f1/fp)) / (A0 (f1/fp))] =
= 20 log10 [1 / 10] = -20 dB

Proto, když se zvýší frekvence 10 krát zisk z prvního pořadí nízký průchod filtrem pokles 20 dB.

Pokud si stejné výpočty pro F1 a F2 = 2 f1 (f2 je oktávu výše f1):

(| A (f2) | / | A (f1) |) = 20 dB log10 [(A0 (f2/fp)) / (A0 (f1/fp))] =
= 20 log10 [(A0 (2f1/fp)) / (A0 (f1/fp))] =
= 20 log10 [1 / 2] =- 6 dB

Proto, když se zvýší frekvence 2 krát (jedna oktáva), zisk z filtru snižuje 6 dB.

Konečně, Kevin, já ti to znovu, sin45 nemá nic společného s DBS
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 02 srpen 2004 20:38 Re: 3 dB Bandwidth

Myslím, že to, co jste se ujal-3dB a násobí ji 2. V filtry nejsou jste měl použít napětí namísto síly. Přestože vaše explaination přesahuje moje schopnosti porozumět. Měl jsem nápad použít
-20dB za deset let a nějak dorazit do-6dB na oktávu prostřednictvím využívání rovnosti. Ale nefunguje to. Mám pocit, že nejlepší způsob, jak vysvětlit, že je k použití vzorce Xc = 1/2piFC a zásuvných filtrů hodnot do této rovnice. Myslím si, že F je vynásobenou 2 nebo 10 je něco, co je s ním.
Zpět na začátek
View user's profile
maxwellequ

Post 04. srpna 2004 15:33 Re: 3 dB Bandwidth

Kevin,

Vysvětlení jsem vám dal se vyučuje v každém elektrotechniky kurzu. Chtěl jste, jak se vztahují k 20dB/dec a 6 dB / říjnu, a že to, co jsem vám vysvětlil.

Je neuvěřitelné, jak si uvědomit, že "explaination přesahuje mé schopnosti pochopit," a pak naznačují, že to, co jsem napsal je špatné, protože není možné, aby vztah mezi -20dB/dec a dB / říjen "využíváním rovnosti" to nefunguje, že způsob, jak říkáte. Pokud nerozumíte, zeptejte se lidé lépe ... Nepoužívejte jen začátek říct, že jsou špatné, zvláště když nemají dostatek znalostí.

Vyrůstají, studijní trochu větší a řekl stop / psát hloupé věci.
Zpět na začátek
View user's profile
boot_strap

Post 16. srpna 2004 13:33 Re: 3 dB Bandwidth

se na jeho frequncy které vaše nejvyšší frequncy odpověď (A), dosahuje
A / (2 ^ 0,5) ..!
Zpět na začátek
View user's profile
yeechyan

Pomohl: 1

Post 17. srpen 2004 2:38 3 dB Bandwidth

Kevin, proč zdůraznil na rčení hodnota sin45? Existuje nějaký vztazích mezi 45 stupni a výstup vs vstupní napětí v tomto případě?
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 17. srpen 2004 4:57 Re: 3 dB Bandwidth

Vztah je buď poloviny síly, pokud se vám líbí, že zvuk nebo napětí rovnice 10log vout / vin kde vout / vin je stejná jako sin45. Oba rovná-3dB. Mám rád zvuk sin45 na rozdíl od poloviny elektrárny, protože ukazuje, že používáte jiné matematické varianta, která uvádí, že pravý opak a přilehlých se rovná 1, které jsou rozměry jednotky kruhu. Faktem je, že máte úhlu 45 stupňů, kdy rozměry jsou 1 do 1 podle trojúhelník teorie. V sin45 je pak opačný nad přepona která je ,707 což je číslo, které je představováno sine vlny na 45 stupňů a je to bod na jednotkové kružnici.

Celkem máte reálné číslo, které představuje rovné strany trojúhelníku a je bod na sine vln a je bod na jednotkové kružnici. Tyto tři věci spojovat, aby se počet relevantní.
Zpět na začátek
View user's profile
Borber

Pomohl: 116

Post 17. srpen 2004 19:12 Re: 3 dB Bandwidth

První otázka, která musí být zodpovězena, je zde to, co je na šířku pásma?
Pro komunikaci nebo data signálu, kterým se měří množství pectrum místa signál zabírá. Obvykle je dána jako rozdíl mezi frekvencí, při které amplituda signálu je nominálně 3 dB dolů
jde o amplitudě ve středu frekvenci. Tyto kmitočty jsou polovina-moc bodů amplitudu-versus-frekvenční funkce
2. Nazývané též nezbytné šířku pásma. Minimální výše spektra prostor běžně vyžadované pro efektivní přenos a příjem z komunikací nebo údajů signál.
Tedy šířka pásma je obvykle stanovena ve-3dB bodů přenosová funkce, co je všeobecně akceptován. Můžete použít další body, jako je-6dB, ale musíte se o něm zmínit.
Zpět na začátek
View user's profile
ColdCold

Post 10 Září 2004 6:37 Re: 3 dB Bandwidth

maxwellequ a Kevin, co se vás obou většinou pravdu! Jste právě hovořících různými jazyky. maxwellequ zdá se držet nepřetržitou analogové terminologii, zatímco Kevin, zdá se mi, mísí analogové teorie s digitálním terminologie běžně používaná v diskrétní, digitální realm, tedy využití diskrétní trigonometrické kalkul a jednotková kružnice (nakonec z-domain). Někteří lidé jsou pohodlnější zůstat v nepřetržité, analogový svět a popisují stejnou jevů s sinusoids a kontinuální trigonometrické kalkul. Ale to nevadí. Jsem učinil všechny tyto věci jak s papírem a tužkou a MATLAB a odpovědi jsou vždy stejné - ale nejen to ...
které se promítají do přesných a měřitelných výsledků můžete vidět v laboratoři. maxwellequ, že "sin45 nemá nic společného s DBS" je nesprávný. Četnost odpovědí může být vždy přesně popsán s nulami a póly a do kruhu v celku z-domény. Kevin je něco správné v jeho argumentů, i když není příliš jasné, ve svém vysvětlení, zatímco maxwellequ prohlášení jsou podrobnější, ale zcela v pořádku. A v reakci na mat pohrdání rovnic (chybí detail ??!)... "Nemůžeme prostě používat žádné rovnice, která je konzistentní jednotku a zajišťuje, že se do práce" - špatně! To je celý bod! Lze předpokládat jejich správnost, a to vždy. Tato rovnice NIKDY ležet a většinu Kevin je tvrzení, stejně jako nastavení R = 1 pro oba vstupy a výstupy, jsou zcela platné. To je krása math: můžete nastavit některé věci se známými hodnotami a vypočítat přesnou reponses za neznámých. Matiku (udělat správně) se nikdy špatné, můj přítel. Poskytované v reálném světě jsou obvykle ještě několik dalších faktorů, které nás mohou, ale nemusí mít zohledněny v naší původní rovnice, ale pokud víte, o co se jedná a / nebo pokud můžete měřit a pak i oni mohou být vyjádřeny ve vašem rovnice je-li to žádoucí. Prostě záleží na úroveň přesnosti, kterou chcete získat u svého matematických modelů.

Nyní, stejně jako pro ekvivalenci 6dB/octave a 20dB/decade ve stop-band (kolejová off) ... dobře, jsme ve frekvenční oblasti pro Bode plochách, a proto, je-li "viz", je vaše aktuální frekvence,

Velikost v (srov. * 2) v dB = 20 * log (srov. * 2) dB

20 * log (srov. * 2) = 6.02059991 kde 2 představuje oktávový
20 * log (srov. * 10) = 20.00000000 kde 10 reprezentuje desetiletí

a podobně ...

20 * log (srov. * 0,5) = -6.02059991 kde představuje 0,5 oktávu
20 * log (srov. * 0,1) = -20.00000000 kde představuje 0,1 desetiletí

Dává to smysl?
Zpět na začátek
View user's profile
ColdCold

Post 10 Září 2004 8:10 Re: 3 dB Bandwidth

sorry, I didn't show ekvivalence, jsem?

oktávový = 2 *
desetiletí * = 10
Rozdíl je faktorem 5

20 * log (5) = 13.9794001

20 * log (2) 20 * log (5) = 20 * log (10) = 20.00000000

to, že "ukázat" linii má stejný sklon, nebo tak něco ?????

Já nevím. moje math je příliš rezavé ... Úsměv
Zpět na začátek
View user's profile
maxwellequ

Post 10 Září 2004 16:35 Re: 3 dB Bandwidth

ColdCold,

Moje otázka je, že věci jsou vyjádřeny v dB, protože je to výhodné, v některých případech počítat poměry totéž ve výpisu domény. To je velmi dobře definován, jak jsem již dříve stavu, který (P1/P2) dB = 10 log10 (P1/P2).
To nemá nic společného s trigonometrické vztahy.
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 13 Září 2004 20:45 Re: 3 dB Bandwidth

Co jsem se s odkazem na význam-3dB, který je ,707 napětí. V ,707 a to samo o sobě má omezenou imporatance. Stranách trojúhelníku o jednotkovém kruhu jsou ,707 s přepona je 1. Rovných stran je to, co činí 45 stupni úhlu důležité. Improtance na stejné straně, je to, že ukazuje rovných maginitude. Sinus vlna není jednotka kruhu na cestě, ale sdílí obvod a poloměr na 90 stupňů. A oni mají společný bod ,707 na 45 stupňů. Myslím, že se rovná maginitude část je jediný významný aspekt, pokud existuje.
Zpět na začátek
View user's profile
Borber

Post 14 Září 2004 7:04 Re: 3 dB Bandwidth

Kevin
Musíte být presumming filtr prvního řádu (RC, RL atd.). Myslím, že jen v tomto případě je úhel 45 stupňů. Při předávání funkce vyšších řádů úhel může být podstatně odlišná.
Zpět na začátek
View user's profile
Kevin Weddle

Post 14 Září 2004 19:02 Re: 3 dB Bandwidth

Moc se mi nemůže říct, jak to vše souvisí. Někteří lidé se cítili v polovině výkonu. Pokud by byl jen způsob, jak spojit tyto teorie přinést významné pro ,707. Možná se rovná velikosti není důležitý aspekt. Možná je to tím, že ,707 je hodnota, ke které dochází uprostřed mezi 0 a 90 stupňů. Také pokud si připomene, že RMS hodnota je ,707 VP. Tato funkce je vlna sine čtverečkované, integrovaná, a pak na druhou odmocninu se. Funkce, která je integrovaná používá trigonometrické identity. S touto identitou odebrání VP a 1 / 2. Pak budete integrovat. Po integraci jste odešla s 0. Pak se všichni máte vlevo je VP a 1 / 2. A samozřejmě je odmocnina z 1 / 2 je ,707. Tak to je založeno na trigonometrické identity.
Zpět na začátek
View user's profile
Borber

Post 14 Září 2004 19:37 Re: 3 dB Bandwidth

I don't think-3dB má co do činění s formální logiky.
V prvním pořadí převodu funkcí fáze rozpětí na rohu frekvence je 45 stupni. Roh (pole) frekvence, které jsou na-3dB v absolutní hodnotě respons. Říkáme, že bod-3dB frekvenční rozsah je propustnost takový převod funkci.
Zpět na začátek
View user's profile
maharshi_qis

Pomohl: 6

Post 10 března 2007 7:55 Re: 3 dB Bandwidth

3 db ž.hm. je frekvence, při které zisk sníží o 3 dB spatřují jeho max. hodnota ..
Zpět na začátek
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Elektronické základní otázky -> 3 dB Bandwidth
Strana 1 z 1 Časy uváděny v GMT 2 hodiny

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | sitemap
téma RSS