| Autor | Zprávy |
|---|
abasir
Datum registrace: 16 březen 2002 Příspěvky: 39 Pomohl: 1 Poloha: Malajsie
| 30 listopadu 2004 8:55 Použití TV Tuner jako front-end pro komunikaci přijímač | | |
|
| Narazil jsem na tyto stránky (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) pomocí TV tuneru jako komunikačního přijímače. Uvedené tuner je obtížné zdroj nyní. ) : S dostupností levných TV karet pro PC (s vestavěným TV tunerem výstup videa a zvuku přímo na něj), může být provedeno následující (tuner bude odstraněna z PCB a řízené přímo s mikrokontrolérem / PC pomocí I2C):
TV tuner Video výstup -> Mixér (s DDS LO) -> filtr 455kHz -> Demodulátor (FM, AM, CCW, atd.) -> Audio.
Hlavním důvodem pro h (at) ck je umožnit 1Hz usnesení změny frekvence. Většina tunery umožňují pouze 50kHz rozlišení.
Thanks & Regards, |
|
| Zpět na začátek | |
 |
IanP
Datum registrace: 05 Oct 2004 Příspěvky: 6490 Pomohl: 1542 Poloha: West Coast
| 30 listopadu 2004 9:25 Re: Používání TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač | | |
|
| Nemyslím si, že to lze udělat tímto způsobem. Výstup z TV tunery z počítače karet je baseband video signálu (po-demodulace AM) a bude usless pro vás. |
|
| Zpět na začátek | |
 |
cozturk
Datum registrace: 02 Apr 2002 Příspěvky: 110
| 30.listopadu 2004 11:06 Použití TV Tuner jako front-end pro komunikaci přijímač | | |
|
| Jemné ladění může být užitečná pro audio POKUD fázi. Takže můžeme krok v kroku 50kHz. Pro režimu FM rádia, může být tuner je krok z 31kHz. a může být snížena pro změnu 4MHZ xtall na 3.58MHZ také.
Samozřejmě, že můžeme podniknout, pokud signál z míchačky IC AM a demodulace pro naše úzké pásmo POKUD fázi. Možná levné AM / FM rádio je možné použít. Snažil jsem se to pro FM demodulace. Úspěšný. AM ale nebyl testován. Rádia LO by měla být tunned pro 30 MHz.
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight = |
|
| Zpět na začátek | |
 |
Google AdSense

| 30.listopadu 2004 11:06 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Zpět na začátek | |
 |
abasir
| 30.listopadu 2004 15:42 Re: Používání TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač | | |
|
| | IanP napsal: | Nemyslím si, že to lze udělat tímto způsobem. Výstup z TV tunery z počítače karet je baseband video signálu (po-demodulace AM) a bude usless pro vás. |
Díky za zvýraznění výše ke mně. Budu otevírat tuner modul a mít výstup VIF pro daný úkol. Každý dobrý stránky popisující operace TV tuner? Vždycky jsem byla 'digitální' tak tohle RF není moje doména |
|
| Zpět na začátek | |
 |
abasir
| 12 prosince 2004 7:07 Použití TV Tuner jako front-end pro komunikaci přijímač | | |
|
| Guru,
Mohl bych použít intercarrier signál místo VIF? Tuner jsem se používá TDA9801, že výstup video / audio intercarrier. Mám v plánu použít intercarrier, promícháme s DDS signálu a krmiv výstup na 5.5MHz filtru a FM IQ jednotky TDA9801. Nechceme opakovat okruh již existuje 
Díky |
|
| Zpět na začátek | |
 |