elektronika forum

Pravidla | Poslední příspěvky | RSS téma | Hledat | Registrace | Přihlásit se

Použití TV Tuner jako front-end pro komunikaci přijímač

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> Použití TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač
Autor Zprávy
abasir

Datum registrace: 16 březen 2002
Pomohl: 1
Poloha: Malajsie

Post 30 listopadu 2004 8:55

Narazil jsem na tyto stránky (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) pomocí TV tuneru jako komunikačního přijímače. Uvedené tuner je obtížné zdroj nyní. ) : S dostupností levných TV karet pro PC (s vestavěným TV tunerem výstup videa a zvuku přímo na něj), může být provedeno následující (tuner bude odstraněna z PCB a řízené přímo s mikrokontrolérem / PC pomocí I2C):

TV tuner Video výstup -> Mixér (s DDS LO) -> filtr 455kHz -> Demodulátor (FM, AM, CCW, atd.) -> Audio.

Hlavním důvodem pro h (at) ck je umožnit 1Hz usnesení změny frekvence. Většina tunery umožňují pouze 50kHz rozlišení.

Thanks & Regards,
Zpět na začátek
IanP

Datum registrace: 05 Oct 2004
Pomohl: 1542
Poloha: West Coast

Post 30 listopadu 2004 9:25

Re: Používání TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač

Nemyslím si, že to lze udělat tímto způsobem.
Výstup z TV tunery z počítače karet je baseband video signálu (po-demodulace AM) a bude usless pro vás.
Zpět na začátek
cozturk

Datum registrace: 02 Apr 2002

Post 30.listopadu 2004 11:06

Jemné ladění může být užitečná pro audio POKUD fázi. Takže můžeme krok v kroku 50kHz. Pro režimu FM rádia, může být tuner je krok z 31kHz. a může být snížena pro změnu 4MHZ xtall na 3.58MHZ také.

Samozřejmě, že můžeme podniknout, pokud signál z míchačky IC AM a demodulace pro naše úzké pásmo POKUD fázi. Možná levné AM / FM rádio je možné použít. Snažil jsem se to pro FM demodulace. Úspěšný. AM ale nebyl testován. Rádia LO by měla být tunned pro 30 MHz.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight =
Zpět na začátek
Google
AdSense
Google AdSense

Post 30.listopadu 2004 11:06

Reklamy

Zpět na začátek
abasir

Post 30.listopadu 2004 15:42

Re: Používání TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač

IanP napsal:
Nemyslím si, že to lze udělat tímto způsobem.
Výstup z TV tunery z počítače karet je baseband video signálu (po-demodulace AM) a bude usless pro vás.

Díky za zvýraznění výše ke mně. Budu otevírat tuner modul a mít výstup VIF pro daný úkol. Každý dobrý stránky popisující operace TV tuner? Vždycky jsem byla 'digitální' tak tohle RF není moje doména Úsměv
Zpět na začátek
abasir

Post 12 prosince 2004 7:07

Guru,

Mohl bych použít intercarrier signál místo VIF? Tuner jsem se používá TDA9801, že výstup video / audio intercarrier. Mám v plánu použít intercarrier, promícháme s DDS signálu a krmiv výstup na 5.5MHz filtru a FM IQ jednotky TDA9801. Nechceme opakovat okruh již existuje Úsměv

Díky
Zpět na začátek
Arabské znění Bulharská verze Katalánština verze Česká verze Dánská verze Německá verze Řecké znění Anglická verze Španělská verze Finská verze Francouzská verze Hindština verze Chorvatská verze Indonéská verze Italská verze Hebrejská verze Japonská verze Korean version Litevské znění Lotyšské znění Holandská verze Norská verze Polská verze Portugalské znění Rumunská verze Ruská verze Slovenská verze Slovinské znění Srbská verze Švédská verze Tagalog version Ukrajinština verze Vietnamské verze Čínská verze
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> Použití TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač
Strana 1 z 1

subj

text

Všechny časy jsou v GMT 1 hodina
Podobná témata:
FM tuner přední design-Primer potřeba. (10)
RF front-end a tuner je stejný koncept? (1)
Pomoc při ukončení přijímač před design_which BPF bych měl použít (5)
Receiver Front-End, "Phase Shifter"? (11)
Jak udělat BPSK pomocí přijímače AM tuner? (2)
Rozdíl btw Zpět konec fronty a skončí v VLSI (5)
Efektivní IC front-end pro back-end nástrojů (1)
co je přední a zadní konec? (3)
Předek & Back konec? (6)
Front-end pro back-end přechodu (8)

Zneužití | | Administrátor | | Moderátoři | | Podpořte nás | | mapa stránek
téma RSS