útlumové> a zesilovače

P

Pane Loh.

Guest
V blokovém diagramu většiny nástrojů je uvedeno v mé učebnice, vidím atenuátor následuje zesilovač.

Co je potřeba pro to?Proč ne poskytovat nižší zisk zesilovače bez předchozího útlumem nebo nižší útlum atenuátoru bez následných zesilovač?

Nenašel jsem žádné uspokojivé vysvětlení pro to kdekoliv.

Díky předem.

Mnoho zařízení ...Osciloskopy a analyzátory vlna začít s ...

Ano, oba jsou variabilní v osciloskopy a tam byla žádná zmínka o variablity ve vlně analyzátorů.

Osciloskopy nebo vlny analyzátory jsou univerzální nástroje.Jsou vybudovat pro určité maximální citlivost, například 5mV/div a má 8 div pro vertikální zobrazení.Pokud chcete pozorovat signál s amplitudou 5Vpp potřebujete zeslabovač v přední části takové nástroje, aby mohli vidět signál.Bez atenuátor budete moci sledovat pouze signály, které má amplitudu menší než 40mVpp.

Má to citlivost není závislá na accelration elektronů v CRT.

Nikdy jsem nebyl schopen přijít na to, přibližnou hodnotu, která je třeba krmit do CRT vytvořit jednotku průhyb.je v rozmezí MV nebo to vyžaduje několik voltů ...

Pane Loh.napsal:

Má to citlivost není závislá na accelration elektronů v CRT.Nikdy jsem nebyl schopen přijít na to, přibližnou hodnotu, která je třeba krmit do CRT vytvořit jednotku průhyb.
je v rozmezí MV nebo to vyžaduje několik voltů ...

To je často správné technické praxe (stability), aby se zesilovač v / výstupy podívat do stabilní dobře definované impedancí, které se nemění (útlum se může změnit, ale impedance zůstat stejný) s operačním či zaujatosti podmínek.Také jeho navržením musí být 50 nebo 75 ohm umožňuje pohodlné použití standardní RF zkušební zařízení, jako jsou VNA, spektrální analyzátor, atd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back