Číst a psát bitmapový obrázek ve VHDL

M

mawais

Guest
Nazdar!
I am tryint psát VHDL kód pro downsampling image.Musím vlastně napsat, že zkušební stolici CNA můžete přečíst ve stupních šedé bitmapový obrázek a potom napsat downscaled verze obraz jako výsledek bitmapového formátu.Jakékoliv informace?.
Díky předem.
Awais

Myslím, že budete potřebovat na testbench, aby mohla působit jako behaviorální model svého návrhu a downsample obrázku, takže můžete srovnávat je s návrhem výstup.Pokud je to váš záměr, můžete použít jakýkoliv jiný scénář, jako perl, shell skripty nebo C / C nebo MATLAB downsample na obrázku.Skladujte na výstup v normálním textovém formátu.Použijte svou testbench pouze číst obraz, krmiva konstrukci vstupů a zachytit výstup.Pak pomocí jiného skriptu můžete porovnat designu výstupní soubor se skutečnými downsampled výstup skriptu.

díky za odpověď.Ale to není to, co hodlám udělat.Spíše je mi líto, myslím,
že jsem se zeptala, který byl nejednoznačný sama.
Vlastně chci můj zkušební stolici pro čtení souboru s obrázkem a projdou pixel data na designu s ostatními kontrolními signály.A konstrukční výměnou projdou pixelelů zpracovaného obrazu (a dolů vzorkovanou obrázek) na zkušební stolici.Pokud se zkušební stolici napíše nový bitmapový obrázek.Zkušební stolici nemusí downsample na obrázku, bude provedeno podle návrhu samotného.
A za druhé chci přečíst bitmapový obrázek přímo na zkušební stolici namísto prvního konvertujícího to textového souboru.
díky.
Awais

OK.vyžaduje soubor číst normální provoz od svého testbench.ale čtení bitmapa je zcela odlišný od běžného textového souboru.musíte rozumět formátu bitmapy, která je k dispozici na mnoha internetových stránkách (wiki).Původní několik bitů je hlavička, která poskytuje informace o souboru.Čtěte původní X bytů, které jsou hlavičky.dekódovat tyto informace a konfiguraci testbench pochopit skutečnou obrazových dat.Od teď je to jako normální soubor číst.Já také myslím, že normálně bitmapa údajů je vlastně invertovanými údaje,
tj. poslední pixel data první.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back