Čekací doba na jak dlouho DC řízení motorů s PWM

B

boon1987

Guest
Dobrý den, mám dotaz ohledně čelí pomocí PWM řídit otáčky motoru. Já používám DSPIC30F4013 z mikročipu ke generování signálu PWM. Signál je přiváděn do L293D, který je populární H mostu motoru řidič. Moje otázka je, chci se změnit otáčky motoru accroding na určitých podmínek. Chcete-li změnit rychlost, vím, že je třeba měnit pracovní cyklus PWM. Moje otázka je, , jak dlouho musím odložit poté, co jsem nastavit různé pracovní cyklus o PWM. Jsem zmatená, protože jak víme Mikrokontrolér je mnohem rychlejší než reakce motoru. Tak, jak dlouho musím odložit poté, co jsem změnit pracovní cyklus PWM v programu čekat na motoru reakce na tento změn? Děkuji předem za Vaši pomoc. Mimochodem, pokud někdo máte zkušenosti s dobrá frekvence PWM, že Fed na L293D motoru řidiče , prosím, nauč mě. Děkuju.

Ahoj, Je to vaše přání, jak dlouho chcete. Můžete počkat, časovač přetečení jednou, dvakrát nebo tak dlouho, jak budete chtít. Rozumné zpoždění by mohlo být do 100ms 500ms, myslím. To je to, co dělám pro většinu svých motorových obvodech DC řízení. Zkuste 100ms na první pohled, a uvidíme, jestli to funguje správně. Doufám, že to pomohlo. Tahmid.

Dobrý den Mr.Fvm , je zpoždění mám na mysli uvedeny jako příklad níže, int main (void) {/ / Nastavení pracovní cyklus až 50% PWM v tomto řádku programu / / Pak zpoždění po určitou dobu po nastavení pracovního cyklu na 50% / / Pak pokračujte na další instrukce linky} Takže, mám na mysli zpoždění je prodleva po nastavení PWM cyklu na 50%, než přistoupit k jiným programem? Je čekat na odezvu motoru na programu. Jak dlouho se za zpoždění je třeba nastavit v programu? Je becasue musím řídit otáčky stejnosměrného motoru.

Pořád ještě neřekl, co jste přesně čeká. Je zřejmé, že po změně žádané hodnoty otáček, skutečná rychlost se začne měnit, s největší pravděpodobností exponenciálně otáčení do nového rovnovážného stavu rychlosti. Takže pokud Chcete čekat na motoru k dosažení nové rychlosti (neřekl jsi ale pokud ani proč), pak byste také měli vědět, na rozdíl od přijatelnou ustálené rychlosti. Doba odezvy dosáhnout např. 80%, 90%, 95% konečné rychlosti závisí hlavně na inerciální okamžiku zatížení připojené k motoru a také na typu motoru. Časové konstanty lze v zásadě vypočítává z motorových listech, ale myslím, že je to mnohem jednodušší empiricky sledovat otáčky motoru při změně žádané hodnoty. Pokud však nejste potřebná k dosažení určité otáčky motoru při pokračování k dalšímu kroku, proč čekat vůbec?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back