Členění triak v obvodu Dimmer, Help!

P

Picstudent

Guest
Hai Udělal jsem světla stmívače cum ventilátoru regulátor obvodu pomocí PIC. Nařízení změnou Úhel záblesku. Použití optočlenu MOC3021 řídit triak BT136. To funguje v pořádku, ale triak se leeky často. triak začala rozvíjet o něco bez pohonu. Takže zátěž zvyklý být kompletně odříznut a musím vyměnit triak. Co může být příčinou takového triak škody? Je to má co do činění s nevhodným úhlem střelby jsem dodávající triak? Prosím .. Díky Picstudent

Hai Díky za odkaz a info. Musím se toto zařízení tak kompaktní, takže se vejde do rozvaděči assembly.So budu šťastný, když mohu vyhnout objemné cívky a všechny, pokud je to možné. Pokud se jedná o citlivé bráně triak máme jakékoliv jiné triak možnosti nahradit tak, že můžeme mít v compramise, alespoň pro malé zatížení, jako fanoušek. Primárně jsem pomocí tohoto triak pro regulaci rychlosti stropní ventilátor. jde o picstudent

Na tom není nic špatného na citlivé brány triaky .. že stačí méně "síly" pro spuštění je .. Můžete uvažovat o zvýšení hodnoty odporu v sérii s MOC-Gate smyčku .. Při práci s indukční zátěže ujistěte se, že to není proti přehřátí, malé chladiče, malé cívky do série a 100nF/400V pomoci .. S pozdravem, IanP

Můžete zkusit vysokou di / dt hodnocené triak od SGS Thompson (BTA série)

1) Neřekl jste nám hlavní napětí (220 nebo 110V), který používáte. 2) BT136 je obecný název pro triak, ale měl by mít následující dopis capitol tohoto počtu. Tento dopis má přímou korespondenci s opakovaným vrcholem ve vypnutém stavu napětí. BT136A, BT136B, BT136F, BT136M, BT136S, BT136X, atd. Přečtěte si odpovídající napětí v datovém listu. Zkuste to s jiným triak s vyšší přípustné napětí. humber555

hai BT136 600D je jméno mé a napájecí napětí 230V. 600D je AC 600 V věřím. Lokálně žádné vysoké napětí triaky jsou avilable. Vysokého proudu je k dispozici. Může někdo veď mě, pokud jde o součást počet dostupných vysokého napětí triaky zde v Indii? Co se týče Picstudent

Zde jsou některé typy jsou k dispozici v Indii z RS-komponenty ( www.rsindia.com ): TIC225M a rodina .. BTA08-400B a rodinné .. BTB10-600BW a rodinné .. S pozdravem, IanP

Přejít na žádném obchodě elctronics v Indii Získáte BTA16-600 BW (W znamená snubberless) obecně univerzálních BTA 16 je k dispozici méně než 30 rupií. dokonce si můžete vyzkoušet BTA12 série, která je o něco levnější. Nenechte zkusil koupit z komponent RS, bude účtovat desetinásobek ceny i snadno dostupných komponent.

Já jsem takový stmívač světla pomocí obvodu PIC a já zmínit některé důležité informace o tom, jak to: 1 - Musíte použít externí přerušení, INT0, odhalit nulou ze zásuvky poté, co odstoupil od 220 do vhodné napětí, ne Foret dát zenerovy diody na PIC vstup pro větší bezpečnost, protože jsou interní diody celý PIC na vstupu, tak po které můžete zvolit vhodnou dobu zpoždění, tj. pokud frequecy je 50Hz -> T = 20 ms, 10 ms + 10 ms, takže máte na výběr z 0 ms až 10 ms. 2 - Použijte hardwarové přerušení, TMR0, aby se zpoždění. 3 - máte provést některé LC obvod, aby ji zachránil před hlukem .. 4 - Bavte se: D

hai Díky za všechny pokyny. Můj systém pracuje nyní (v zásadě!), Ale rád bych si ještě pár pokynů. Nyní se hlavní cíle jsem se setkat, je 1. Ochrana triak bez velkých zvýšení nákladů. 2. Snížení velikosti celého jednotky na maximální možné rozšířit, že to může být vybaven v případě přepínače. BT136 je pípání zde. (Pouze 10 IRP). Tak to triak s snubber okruhu (0,1 uF a některé 100R je série) celé to může poskytnout přiměřenou život pro řízení stropní ventilátor? Jinak jsem se jít na nějakou názor snubberles versions.Your? pro zmenšení velikosti, jaká je nevýhoda řídit triak přímo z I / O MCU? V případě izolace pohledu mé jednotky ia již s žádnou izolaci, protože se pracuje na transformátoru napájení. Můžeme očekávat další failiure sazba, pokud jedeme triak přímo z MCU bez optočlen? Co se týče Díky Picstudent

Předpokládám, že PIC 0V = neutrální, takže můžete ovládat triak bráně "téměř" přímo zasahují pin. Řekl jsem "skoro" jako bych dal 5,1 zenerovy diody mezi tento pin a 0V a používají malé, řekněme 22-47Ω, odpor mezi PIC PIN a Triac brána .. V tomto případě se zátěž se připojuje mezi Active a MT1 .. BT136 by měl fungovat s induktivní zátěže, jako jsou ventilátory, ale já bych ho namontovat na malý kousek kovu (chladiče, která se vejde do přepínač) .. Měli byste vyzkoušet okruhu důkladně před pokusem o "squeeze" do přepínač .. S pozdravem, IanP

Hai Chystám se postavit Optočlen menší verzi. Ale jedna věc. V současné verzi opticky jsem sériově připojení triak v silovém obvodu. Jen snížení zatížení obvodu a vložením triak bez ohledu na živé nebo neutrální, nebo na které straně je zátěž, atd. .. to funguje tímto způsobem. Ale v opto-méně verze myslím, že na straně zátěže bude mít zásadní význam. Jak jste zmínil, třeba zatížení mezi aktivní (fáze) a MT1? s ohledem picstudent

Pokud chcete mít jeden společný pól 0V jako referenční (Neutral), u obou MCU a triak pak máte na "tah" zatížení od neutrální k Active (fáze) straně triak .. S pozdravem, IanP

Ahoj lidi pěkné fóra! Im snaží udělat AN236 mikročipů aplikace, ale pro stropní ventilátor a mají stejné problémy komentoval před ... nevím přesně, co moc použít s tím, co triak (snubberness nebo ne) .. nejprve uvažoval o moc3021 a btb04-400. .. bydlím v Arg (220v. ... 50 Hz), má někdo celou proyect hotové alespoň začít používat stejné složky, kterou jste použili pro část řízení otáček?? Je tam všude můžete stáhnout i tato informace? Uvidíme online!!

může být použití filtru v obou vstupů a výstupů může sloužit váš problém.

Na mikročipy aplikací moc302x canbe používá i pro triak i použité BTA12 stále mají nějaký problém, WLL nahrát, když jsem skončit úplně.

Dobrý den, pokud vaše slabší obvod funguje teď, můžete nahrát okruh a program pro PIC, im snaží vybudovat digitální stmívač ztlumit světlo, myslím, že můj nulou je v pořádku, ale mám příliš mnoho problémů se snaží oheň triak BT136-600E, jeho dávat podivné výsledky, takže musím trochu pomoci díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back