široký rozsah ladění VCO problém

G

gggould

Guest
Ahoj, já jsem návrh VCO s varactor a spínací čepici pokrýt široké 800MHz. Ale zjistil jsem, že VCO zisk a amplituda odchylky jsou velké problémy. Oba Kvco a výstupní amplituda zvýší se pracovní frekvence ... Nějaké tipy nebo rady? Velice vám děkuji ...

Nejlepším řešením by bylo přidat smyčku AGC. Změřte výstupní napětí po vyrovnávací zesilovač a použít jej pro změnu zaujatosti na oscilátoru tranzistoru. Další věc, na to, aby řízení by děliče.

Můžete použít více ** ** varactor, nějaké místo u BJT-E, některé téměř BJT-B, a vy byste měli být pečlivě navrhnout vyrovnávací paměť v pracovní skupina, také přidat smyčku AGC.

Díky za všechny vaše názory ... Ale pořád nevím, jak se dostat více konstantní Kvco. Právě teď Kvco na horní pásmo (~ 4GHz) je téměř 1,7 krát vyšší než Kvco v dolní pásmo (~ 3 GHz). Ahoj IICCEE, nemám úplně pochopit, co máte na mysli. Mohl byste vysvětlit pojem trochu víc? Právě teď jsem umístění pár back-to-back varactor mezi křížem spojené BJT-C pro jemné doladění. Kromě toho je tu něco, co jsem měl podívat do vyrovnávací paměti, zatímco ty deigning (vysílač následovník)? Já jen vím, že jsem si pro kontrolu parazitární čepice. Ještě jednou díky!

Mám na mysli nejen nechat varactor mezi křížem spojené BJT-C pro jemné doladění, ale také z copuled BJT-E.and používá více než dva varactor. (Jako mini-okruhy výrobků), a také můžete pomocí ADS Designer návod k tomu, a některé modifikovat pro vás aplikace.

Váš VCO je naladěn více než o 23% Frekvenční rozsah (800 MHz/3.5 GHz). Změna citlivosti VCO Kvco o 1,7 není neobvyklé v tak velkém rozsahu nastavení frekvence. A změna výkonu, jako oscilátor Q změn během ladění. Které varacor dioda používáte? Jak je velká změna ladění napětí potřebné pro 800 MHz tuning? Jaká je změna výstupní výkon?

Děkuji vám, IICCEE. Teď jsem to. Já používám NMOS v varactor N_well s 0,3 ~ 2,5 Vtune. "VCO" (bez vyrovnávací paměti), výstup změní z 0,4 na 0,7 Vpp VPP. Páni, změna Kvco je opravdu velké bolesti hlavy ke mně. Jak mohu navrhnout loop filtr nahradit Kvco variace. Kromě toho + - 20% varactor variace procesu (což způsobí posun o 300 MHz), také mě srát ...

Pokud jde o tuning citlivost jde, máte dvě možnosti. Jedním z nich je, aby se smyčka parametry dostatečně široký, aby byl stabilní se všemi hodnotami. Na druhé straně je, aby Kompenzační obvod, který snižuje nebo zvyšuje zesílení na nízké nebo vysoké úrovni. To lze provést pomocí dělič napětí s řadou diod a odporů v paralelní dráhy. To může také být hotový s diodou, odpor sítě zpětné vazby zesilovače op.

Co takhle použít hrubé ladění kompenzovat procesu Temp variace?

Nejste si jisti, co přesně vaše frekvenční rozsah. Snažil jsem se navrhnout VCOs na 3 GHz a to není snadné. Pokud se jedná o jednorázové provedení, zvažte koupi komerční. Pokud potřebujete linearizovat vaše tuning Ujistěte se, že používáte hyper náhlé varactor. Vy jste zmínil spínání kondenzátorů k pokrytí rozsahu ve skupinách? , Která zaručí vaše Kvco změní. Lepší ale dražší způsob je přejít ve dvou nebo třech VCOs pokrýt celou oblast. Pravidelné Schottky diody lze provést jednoduše i když PIN diody budou mít nižší ztráty a poskytují vyšší výkon. Pokud chcete linearizovat Kvco, protože máte obavy o stabilitu cyklu, ne. Řada Kvco o 1,7 není špatné. Vyberte střední Kvco a navrhnout loop filtr na 56 stupňů na okraj střední a zjistíte, že jste zřejmě ještě lepší, než 45 stupňů rozpětí na jeden extrém.

Jedním z řešení je použití 2 nebo 3 MOS varactors paralelně s různými upřednostnění bodů. To vám pomůže, abyste měli lineární C-Vtune (nebo vlastně potřebujete lineární frekvence-Vtune), charakteristické pro nádrž varactor MOS. Existuje několik topologií pro tento problém, můžete zkontrolovat několik patentů. Byl jsem takový desinging VCO na 2,45 GHz ISM, můžete najít některé z čísel v příloze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back