štěrbinové optické přepínače

J

jayanthyk192

Guest
Ahoj, já jsem s použitím štěrbinové optické přepínače, které jsem zajištěné z diskety drive.i také dostal list komponenty podobné mine.the přijímače je tranzistor. může někdo prosím, pomozte mi design přepínání pomocí tohoto? to je to, co jsem si myslel: když IR světlo je max. vce tranzistoru je 0V.when IR světlo je min. Vce = Vcc (5V). Tedy odpor může být 1KΩ hodnoty tak, že maximální hodnota proudu = 50 mA. prosím vás help.thank.

Nacházíte se v podstatě správné, tranzistor neprovádí, pokud světlo z LED prochází slot a padá na něj. Když ne vedení, bude VCE vést k napětí, kdy je provádění by měl klesnout na asi 0.2. Vaše matematika je špatný i když, z 5V, proud přes rezistor 1K bude 5 mA, 50 mA ne! Brian.

Ty jsou v podstatě správné, tranzistor neprovádí, pokud světlo z LED prochází slot a padá na něj. Když ne vedení, bude VCE vést k napětí, kdy je provádění by měl klesnout na asi 0.2. Vaše matematika je špatný i když, z 5V, proud přes rezistor 1K bude 5 mA, 50 mA ne! Brian.
děkuji za odpověď. tak bude mé okruh práci? a ano, proud je 5 mA, jak jste řekl, a ne 50 mA. :-D

Máte neprokázaly žádné okruh! Pokud nemáte místo, nic do slotu, to funguje stejně jako normální opto-vazební. Při průchodu proudu přes LED straně, tranzistor strana začne chování. Jediný rozdíl mezi normálním opto-vazební a drážkou jeden je možnost přerušení světelného paprsku externí štít. Takže pokud LED byla procházejícího proudu a také umístil něco do slotu, protože žádné světlo dosáhne tranzistoru, to by ještě ne chování. Brian.

Omlouváme se, tady je jednoduchý obvod a datasheet.the obvod pracoval opravdu well.thank vás.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back