Žádost o Doporučit FPGA a CPLD

A

atmaca

Guest
Hii všechny, jsem nováček v FPGA a CPLD. A chci se naučit tyto předměty. Můžete mi poradit způsob začátku a prosazování. Děkuji moc,

Máte záměr použít buď jednu technologii? Pokud ano (a věřím, že to, o), pak je nejlepší způsob, jak získat levné CPLD nebo FPGA Kit, který má nějaké LED diody a tlačítka (nebo více jemné rysy, jako je PS2, VGA atd.). Jak jsem začal se se softwarem Cypress který přišel s knihou VHDL ... ale to bylo delší lety (o; Pro hodnotící komise, že je nejlepší, když se podíváte na webové stránky výrobce, co se ... za předpokladu, že uvedené budete buď Xilinx nebo Altera ... Xess také má některé příjemné FPGA obvody, které jsou poměrně levné ( www.xess.com ). Pro projektanty vstupu sám se musíte rozhodnout, která cesta je pro vás nejlepší ... buď nějaký pěkný vysoké úrovni jazyk VHDL nebo Verilog jako aneb schematický vstupní cestu. Schéma položka může být rozumné pro začátek, pokud jste již obeznámeni s generickými logických obvodů TTL, protože většina nástrojů, které obsahují TTL knihovny LBNL ...: Pokračujte ve čtení toto fórum a hledat CPLD / FPGA témat nebo použitých jazyků ...

Možná, že něco může pracovat pro vás stejně jako pro mě (o; můžete třeba u svého dodavatele, pokud mají některé starší CPLD / FPGA sestavy, které nejsou oficiálně podporovány už ale čipy jsou stále k dispozici ... jako v rodině Altera APEX pro instance ... Můžete skončit mít sadu FPGA zdarma (o (je to "FPGA kit" nebo "sada FPGA", o) PS: jestliže si vybrat mezi CPLD a FPGA .. vyberte FPGA. .. tak mnohem větší zábava ... hlavně běží Pacman na 2-čipů (o;

Je možné, aby se učili dva způsoby najednou, nebo je lepší soustředit se na jeden. Pokud odpověď je druhý, který z nich nabízíte? Díky

Z návrhu vstupu není žádný velký rozdíl v Verilog / VHDL / schémata vstupu ... jen to, že CPLD mají své limity ve velikosti a speciální vestavěné funkce, jako je RAM, PLL, násobičky nebo dokonce jader CPU ... Začal jsem nejprve s CPLD jako starého 16V8 a pak přešel k ispLSI1016 (oba od Lattice). CPLD jsou dobré pro jednoduchou konstrukcí, jako je adresa dekódování, jednoduché státního stroje pro PC Card rozhraní apod. A konečně letos jsem přešel na FPGA, protože v našem návrhu jsou stále více a více funkcí potřeba uvnitř ... a opravdu jsem si pomocí FPGA. Jste závislí .. dostat se "co ještě mohu vejít". Na CPLD raději hit konstrukce omezuje velmi rychle (o;.. Pokud máte v plánu udělat si vlastní design pak FPGA není snadné zvládnout, protože oni jen přišli v pěkném TQFP nebo BGA balení CPLD najdete snadno v socketable PLCC balení také více CPLD jsou k dispozici ve verzích 5V tolerantní než FPGA IO Co myslíš tím "Vám nabízí" (o.?;

Mám MAX II plus software. S tím, který může být naprogramován CPLD. Jaké konstrukční sady Vám nabízí ke mně? Díky

Nevím whch zařízení podporuje ... záleží na verzi máte ... podívejte se na webové stránky pro Alteras podporovaných zařízení ... nebo by měla existovat určitá zařízení, možnost konfigurace, kde uvidíte podporovány jednou v závislosti na verzi / licenční ... Altera doporučuji vám přejít na Quartus II ... jako software pro novější zařízení MAXII ... Design Kit nabídka? Já jen nabídnout nějakou radu (o., ale myslím, že máte na mysli "naznačují" (O, to záleží na vašich potřebách ... co rozpočet .. konečném aplikace ... Altera má seznam vlastních a 3. sady stran hodnocení: hxxp :/ / www.altera.com / products / devkits / sestava-dev_platforms.jsp

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back