žádající o informace o tom, jak porozumět zesilovač

C

caedrean

Guest
Ahoj,

Jsem se snažil pochopit teorii o tom, jak zesilovač (tranzistoru) funguje.Bohužel, infomations jsem shromáždil přes internet jsou kousky.Ví někdo, které webové stránky mohou poskytnout mi informace o zesilovač jasně a jednoduše?Doufejme, že pochopení teorie zesilovačů, budu moci navrhnout svůj vlastní.Díky!

Chcete praktickou stránku zobrazit?
nebo teoretické?
Máte elektroniky na pozadí?
V závislosti na připojení tranzistor může pracovat v 1 z 3 regionech.aktivní, uříznout nebo saturace.

v odříznout tranzistor je Vypnuto.to je tak, když žádný proud procházející jeho základu tak, že základní emitor napětí je menší než 0.6V tedy žádný proud procházející z kolektoru do emmeter.

Pokud VBE> = 0.6V tranzistor je v aktivní regeon proudu v kolektoru je betaIb.Tak jako Ib zvýšení proudu v kolektoru budou zesíleny.Ale ne pro nekonečno existuje bod, kdy se dostanete, že tranzistor bude jít do odříznout regeon.V mezní regeon žádné další Ic = beta IbObvykle první a poslední regeons jsou používány dohromady a se nazývá tranzistor pracuje jako přepínač.V takovém případě, pokud by základní napětí je nízké VC je vysoká = ap.Vcc
jinak Vcc je nízká.To je používáno jako přepínání režimu.v případě 2 je použit jako zesilovač.Existuje několik konfigurací jednotlivých použitých v určité aplikace:
společný základ
společný kolektor
společný emitor.Doufám, že jsem odpověděl na vaši otázku v rychlý způsob, jak
Naposledy upravil pakitos dne 18. května 2008 14:54; edited 1 krát v celkové

Ahoj caedrean,

Samozřejmě, dostanete nějaké odpovědi na Váš dotaz a - doufejme - některé z nich budou užitečné pro vás tím, že nařídí vaši pozornost na něco dobrého web příspěvků.
Nicméně, z mé vlastní zkušenosti bych naléhavě by vám doporučení používat nějaké dobré učebnice místo čtení "kousky", přes web.

Ale - pokud si pamatuji - a to i učebnice jsou k dispozici na internetu.Budu jméno vám nějaký odpovídající odkazy co nejdříve.

Hodně štěstí
LvWPřidáno po 20 minutách:Zde je poměrně dobré a skutečné reference, nicméně, nejsem si jistý, jestli je vhodné pro začátečníky.Stačí se jen podívat.

designinganalogchips.com [/ url]

caedrean,
Kapitoly 2, 3 "The Art of Electronics" od Horowitz a Hill dávat dobrý úvod do bipolárních tranzistorů a FETs resp.
S pozdravem,
Král

Chcete říct, že nechcete praktické věci?

věci, které jsem se snažil vysvětlit, je kombinací dvou

Můžete si shromáždit zdroje o design z operační zesilovač, operační zesilovač a aplikace.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back