120Vdc na 12V a 5DC bez použití konvertorů?

D

darla1

Guest
Vážení může mi někdo říct, jak odstoupit 120Vdc na 12DC a 5DC dodávat mikroprocesoru a MOSFET řidič obvodu. bez použití převodníků. Díky předem

Možná HV lineární regulátor, jako [url = http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tl783.pdf] tento [/url] vám pomůže. Záleží na aktuální spotřebu.

Typický microcontroller a řidič okruhu by neměla čerpat více než 20 mA. K poklesu napětí 120Vdc na 12V (or5V), můžete použít 4.7K @ 4W odpor a 12V (nebo 4.7V) Zenerova dioda.

Děkuji Vám, pane červy a Drwhof můj mikro a řidič obvod je při alomost 60mA proudu, díky Ramesh

Tato metoda není efektivní, protože většina energie se ztrácí v sérii odpor (P = R * I ²) .. ale je to jednoduché .. Takže pozor na příkon rezistoru .. Na druhé straně, tam jsou spínané zdroje, které lze snadno vzít 100Vdc/ac vstup a převést ji do 5Vdc/100-500mA, jsou velikosti Mach-box (ne o moc větší než high-výkon odpor) a Také oni jsou efektivní a nevytvářejí mnoho tepla .. Možná, že to je cesta .. Rgds, IanP

[Quote = IanP] Tato metoda není efektivní, protože většina energie se ztrácí v sérii odpor (P = R * I ²) .. ale je to jednoduché .. Takže pozor na příkon rezistoru .. Na druhé straně, tam jsou spínané zdroje, které lze snadno vzít 100Vdc/ac vstup a převést ji do 5Vdc/100-500mA, jsou velikosti Mach-box (ne o moc větší než high-výkon odpor) a Také oni jsou efektivní a nevytvářejí mnoho tepla .. Možná, že to je cesta .. Rgds, IanP [/quote] Ano, já budu souhlasit s tímto, ale já nechci, aby tento typ .. musím jednoduché a efficiant techniky. moc děkuji Ramesh

Vážení může někdo navrhnout lepšímu zásobování dostat své požadavky .. Darla

Darla, můžete nahradit odpor v kondenzátoru pomocí vzorce: XC = 2 x PI x F x CC = 1 / (2xPIxFxXc)

Ahoj plz naleznou v příloze dokument, který já používám pro návrh napájení ... Tady jsem pomocí druhého schématu, který je včetně tranzistoru a diody .... V té dokumentu jsou stále Vaux 14V, ale když jsem testování tohoto jsem stále jen 2V. všechny hodnoty jsou stejné, jak je znázorněno na obrázku ..... může někdo pomoci ... Darla

Můžete to udělat okruhu jako je tento. Jen jsem simulovat s MicroCap. Nebyly testovány. Tranzistor navrhuji použít MPSA42. C1 musí být 3uF 450V. V simulaci je pro zatížení 60 mA. Vstup je 220 50H. R2 je pouze pro simulaci. Nepoužívejte v posledním okruhu! D1 je 13V Zenner dioda

Díky panu penrico To je méně transformátor napájení ze sítě .....( Nechci používat obvody, které se projevuje vás) Vezměte prosím na vědomí, že jsem regulované 120DC, chci, aby odstoupil, a to na 12V pro napájení 5VDC do mikrokontroléru a řidič obvodu. celkový proud je 50mA reuired maximum. Díky Darla

Nejsem si jistý, jestli to bude fungovat, ale proč ne podmiňují odpory v sérii a stáhněte si napětí z nich, za předpokladu, že nepotřebujete tolik aktuální.

Pokud si nechcete používat Buck, nebo diskrétní lineární regulátor můžete použít. TL783C HV tři svorky regulátoru. http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tl783.pdf Jedná se pod dva dolary. Digikey má je http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=296-20687-5-ND bych doporučil použít odpor na vstupu regulátoru k poklesu napětí a některé rozložit sílu dissipation.You bude muset rozptýlit 5.4W rozdělit jej mezi výkonové rezistory a sbalit regulátor použít vlastní chladič na regulátor! Pak stačí použít 7805 z TL783 pro 5V. [editovat] Omlouvám t_maggot nevšiml jste již navrhl 783.

Získejte počítač napájení! +5 -5 +12 -12 Vše na dosah ruky

o tom přemýšlet ... Nemůžete snížit voltů bez odvádí všichni pryč .. Existuje milion způsobů, jak to udělat, ale všichni se spálí ve stejné výši a jsou samozřejmě neefektivní, protože vaším cílem je odstranit ENERGY. a všechny jednoduché způsoby, jak odstranit energie je teplo .. Nebo můžete použít DC-DC převodník .. transformátor bude převádět V i víte .. Tam jsou malé 0,5 "X.5" DC-DC takto: je možné pouze v 70V, ale odstoupil na 70V, a pak používat toto by zdvojnásobil účinnost .. navíc by to izolovat vše od powerside jsem v této jedné lodi, jen jsem použil MOSFET zapnutý částečně se pustit do 70V, a pak jiný model DC-DC převodník, který má zcela plovoucí +15 V a-10V .. . protože im řízení 600amper IGBT a potřebujete negativní napětí vypnout IGBT dobře.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back