16f877a CCP (PWM) vydání

S

sysysy

Guest
Z listu, K dispozici jsou 2 TŘ, které jsou CCP1 a ccp2 multiplexované s čepem C1 a C2. Smím vědět, jestli budeme generovat PWM od toho a použít v jiných kolík jako kolík PORTB? Pokud tomu tak není, to znamená pouze PWM, které můžeme použít? * (Dělám dc motor projekt nyní, učil používat PWM pro řízení různých otáček motoru) Díky. S pozdravem, sysysy

PWM vyjde na čepy RC1 a RC2. Nemůžete změnit. PORTB kolíky mají jiné funkce.

Smím vědět, pokud chci používat více než 2 pwm, tak co mám dělat?

HI přítel Pokud chcete použít poru než 2 pwm, pak navrhuji, abyste PIC18F4431 Mikrokontrolér, mám použít tento řadič, protože poslední tři roku. To má ==> Dvě Capture / Compare / PWM (CCP) moduly: ==> Až 8 kanálů POWER CONTROL PWM MODUL: její aplikace, jako je: • tři-fáze a jednofázový střídavý indukční motory • Spínané reluktanční Motors • Brushless DC (BLDC) motory • nepřerušitelného napájení (UPS) • Více DC kartáč Motors Doufám, že to je vám pomoci. Shyam INDIE

Žádný skutečně můžete dělat PWM v jakémkoli přístavu chcete .. používám PROTON IDE ... .. základní jazykové i lze použít libovolný port se PWM port ..

Ahoj, můžete použít modul ČKS PWM funkce pouze pro přiřazené kolíky, tj. CCP1 a CCP2 a na žádné jiné čepu. Používáte-li porovnat modul a nastavit PWM sami, můžete jej použít pro jakýkoli pin. Totéž platí, pokud používáte software PWM. Mějte však na paměti pomocí modulu ČKS PWM funkce můžete používat pouze účelově kolíky. Dobře, i pro více než 2 PWM, to záleží. Máte-li pouze 1 časové základny a mnoho pracovní cykly, pak je to velmi snadné. Nicméně, pokud budete potřebovat PWM na různých frekvencích, se věci složitější. Můžete použít PIC je uvedeno výše. Pokud můžete použít AVR, zkuste se ATMEGA48 který má 6 PWM, tj. 3 časovače s 2 porovnat na každém. Můžete také použít kódování využít různé časovače a vyrobit si vlastní časové základny a frekvence, i když to může být lehce dotknout a matoucí, např.. přeložení časovače každé přerušení a neustále se měnící porovnat zápas hodnot, atd. Doufám, že to pomůže. Tahmid.

Ahoj, thx za u všech pro návrh. Vlastně, i učit PWM becoz chci řídit otáčky motoru. Dnes jsem juz postavit mé DC motor a řidič (L298), ale i můj motor nefunguje, z listu, je říci, že aby juz h-bridge (l298) umožňují kolík vysoko, aby 1 vstup kolík vysoká a 1 zadání PIN nízká, pak se motor poběží. Ale to nefunguje, moje otázka je, zda si i juz jednoduše nastavit v mém programu, aby se to spustit?
Code:
 # include # pojistky HS, NOWDT, NOPROTECT, NOLVP # použití zpoždění (hodiny = 4000000) # include "LCD.C" void main () {LCD_Init (); lcd_putc ("\\ fMotor Testování"); output_high (PIN_A2 ); / / Zapne kolík output_high (PIN_A0); / / INPUT_1 output_low (PIN_A1); / / INPUT_2 while (1);}
nebo radu? promiň, já jsem opravdu nový vše. díky moc. :) Jde, sysysy

Ahoj, Nemáte nastavit směr piny A2, A0 a A1. Máte také tak, aby byly digitální.
Code:
 # include # pojistky HS, NOWDT, NOPROTECT, NOLVP # použití zpoždění (hodiny = 4000000) # include "LCD.C" void main () {LCD_Init (); lcd_putc ("\\ fMotor Testování"); PORTA = 0 , / / jasné, co je v PORTA ve výchozím nastavení ADCON1 = 7; / / Vypne ADC TRISA = 0, / / Udělat PORTA výstup output_high (PIN_A2); / / Zapne kolík output_high (PIN_A0); / / INPUT_1 output_low (PIN_A1); / / INPUT_2 while (1);}
Doufám, že to pomůže. Tahmid.

Díky za odpověď. Za účelem testu s programem PIC, může Vím, že mohu přímo připojit umožní kolík a 1 vstupní pin 5V VDD a další vstup do země? Má to logiku stejného s logikou, že to, co mám dělat v mé program? vysoko nasazený a nízko? becoz zatím chci vědět, je to můj hardware (h-most ic a motor), práci nebo ne, protože i nejsou obeznámeni s softwarové řízení dosud. doufám, že to práci a dovolte mi může přistoupit k mé strany ovládacího softwaru.

Díky za odpověď. Za účelem testu s programem PIC, může Vím, že mohu přímo připojit umožní kolík a 1 vstupní pin 5V VDD a další vstup do země? Má to logiku stejného s logikou, že to, co mám dělat v mé program? vysoko nasazený a nízko? becoz zatím chci vědět, je to můj hardware (h-most ic a motor), práci nebo ne, protože i nejsou obeznámeni s softwarové řízení dosud. doufám, že to práci a dovolte mi může přistoupit k mé strany ovládacího softwaru.
já opravdu nedostal to, co jste měl na mysli, ale to by jistě pomohlo, kdyby si můžete nahrát schéma tak, abychom zjistili, zda tam je hardwarový problém.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back