230 napájen síťovým Led

R

rahnette

Guest
Dobrý den, Má někdo nějaké návrhy na jednoduchý obvod pro napájení LED od 230 V 50 Hz Napájecí napětí (UK). vděčný Díky za každou odpověď rahnette

Použití kondenzátoru odpor Rc = 1/ωC. 10 mA pro použití 150nF, 20 mA pro použití 300nF. Jde. Mr.Cube

Díky mrcube_ns ale mohl byste vysvětlit výpočet Jednodušeji řečeno moje matematika je trochu rezavý ;-) Předpokládám, že máte na mysli umístění capactor v sérii s LED? Omlouvám se, jestli jde o rahnette ptám dvakrát, ale šel po odpověď dříve, než si přiložený soubor načtený v prohlížeči.

Budete muset připojit další silicond diodu (1N4004 nebo podobný) na ochranu proti přepólování LED. Máte-li předpokládat, že vedl proud bude 10 ma pak k poklesu 220V budete potřebovat přibližně 22000Ω. Jak navrhl mrcube_ns můžete použít kondenzátor (žádné teplo) namísto odporu. Tak tady jsou údaje potřebné pro výpočet performe: RC (na 10 mA @ 220 V) = 22000Ω ω = 2 * Π | ff = 50 Hz C = 1/ωRc = 1 / 2 * Π * 50 * 22000 = 144nF kondenzátor closesed dispozici 150nF/400V ...

Pomoc je velmi ceněn. Byl jsem trochu zmatený symbolem ω v rovnici, to bylo dlouho, co jsem používal tento druh matematiky. Nicméně jsem stále trochu zmatený. Vím, že LED diody jsou aktuální řízené zařízení, ale to, co bude dopředu napětí? a jaký druh kondenzátoru by bylo třeba? rahnette

Já používám 100kOhm připojení série s LED a obvod pracovat správně

Já vím, že LED diody jsou aktuální řízené zařízení, ale to, co bude dopředu napětí? a jaký druh kondenzátoru by bylo třeba?
1. Potřebujete bez polarisated kondenzátor 2. Pokud dáte 1N4004 dioda v antiparalel s LED, bude maximální závěrné napětí je 0,7 V doufám, že to pomůže, / /

CAPACITOR: Dobrá volba bude Class'X2 "nebo třídy 'Y' 250Vac metalizovaný papír kondenzátory, které jsou k dispozici, například z komponenty RS. Další věc udělat, by bylo pro kontrolu proudu LED. Pro většinu běžných LED-li (max) je někde kolem 25-30mA, ale tam jsou některé nízké spotřebě LED diod, které pracují s proudy pod 3 mA.

Buď odpor nebo čepici v sérii s LED bude fungovat. Odporu bude levnější, ale poběží horké. Bych použil 1N4007 dioda přes LED (opačné polarity LED). 1N4007 má vyšší napětí, než 1n4004 a přibližně stejnou cenu. Použití hi-Brite, nebo ultra-hi-Brite LED, protože je potřeba nižší proud. 10 mA bude více než dost. Přední napětí 2V LED je typicky v závislosti na barvě, ale na napájení 230V, to je irrelavant. Jak bylo uvedeno výše, použijte 150N čepici nebo 22K odpor (5W). Dalo by se možná dostat pryč s odporem 47K 68N nebo čepici Pokud používáte ultra-hi-Brite LED. Vzpomeňte si na SZP elektrického napětí jsou obvykle DC, pokud není uvedeno. Použití 250V AC nebo 600V DC hodnocení.

haha - hop Myslím, že jsem hrozně špatně přečetl otázku. 4001 souběžně s LED, 100k v sérii hodně. Jo, že bude fungovat dobře, myslím, že jsem měl interpretovat jako 4001 souběžně s R + D, která by nefungovalo. hej Poznámka myslím, že by měla být v tu však je, že ztrátový výkon, který 100k bude 144mW, není to pravé pro region něco 1 / 8 W odpor. použít větší výkon, nebo dát 5x500k (1/8W) paralelně, takže nebudete kouřit.

Děkuji vám všem za váš zájem Důvod otázka: mají velké chladiče jednotky v bramborovém obchodě s mnoha ukazatelů, neon tyto musely být nahrazeny mnohokrát v důsledku poruchy nebo stmívání v průběhu času. Bych nahradit LED indikátory, ale tito jsou relativně drahé. Jelikož jsem již zásoby LED, diody atp. Myslel jsem, že by bylo hezké vytvořit vzdálený displej, který bych mohl umístit vedle regulátoru, který je mnohem přístupnější než chladnější jednotka sama. Já jsem nyní k dispozici dostatek informací a budou se experimentovat. rahnette

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back