4-20 mAmp okruh problém

K

KiranVSutar

Guest
Zdravím všechny, jsem musel stáhnout tento obvod někde z této stránky. Poslední 4 dny jsem bojovat, aby si to 4-20 mAmp okruhu do práce. Jsem upravil vstupní fázi první operační zesilovač. V původním obvodu rezistory R3, R4 chyběly. Proto první operační zesilovač pracoval jako komparátor. Po uvedení R3, R4, této první fázi pracuje OK. [Url = http://images.elektroda.net/48_1245688074.gif]
48_1245688074_thumb.gif
[/url] jsem dostat lineární napětí 0 ~ 10 VDC na pin 1 první operační zesilovač. Mám foukané 2 tranzistory, ale tento obvod nefunguje. Pokud někdo má jiný okruh, pak prosím, informujte mne o tom, musím se dostat k řešení rychle. Požadavky jsou: +12 V zdroj (jeden polarity). 0 ~ 10 V DC analogový vstup, 4-20 mAmp nebo 0 ~ 20 mAmp výstup. Operační zesilovač má být použit: LM324 nebo LM358. Díky od Kiran V Sutar.

Jak jste se vypočítat odpory? Obvod může v podstatě pracovat, ale dimenzování je nesprávné. Pokud R8 hodnota musí být udržovány (zdá vhodné), pak R2 musí být mnohem nižší, např.. 500 .. 800 ohm. Také poměr R4/R3 musí být změněn, aby výstupní proud 0 nebo 4 mA. Máte-li nastavit rozsah na 4 .. 20 mA. pak je napájecí napětí slouží jako referenční a musí mít dostatečnou stabilitu.

[Quote = MKO] Jak jste se vypočítat odpory? Obvod může v podstatě pracovat, ale dimenzování je nesprávné. Pokud R8 hodnota musí být udržovány (zdá vhodné), pak R2 musí být mnohem nižší, např.. 500 .. 800 ohm. Také poměr R4/R3 musí být změněn, aby výstupní proud 0 nebo 4 mA. Máte-li nastavit rozsah na 4 .. 20 mA. pak je napájecí napětí slouží jako referenční a musí mít dostatečnou stabilitu. [/quote] Takže jaká by měla být hodnoty odporů? Nemůžu jejich výpočtu. Můžete mi prosím, informujte mne o tom? Po odeslání tohoto problému, jsem jen tento odkaz: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=350068 # 1160321 jsem změnil Výstupní tranzistor z TIP127 (PNP), aby BC547 (NPN), s nezbytnými změnami, jak ve výše uvedeném odkazu .... A okruh začal pracovat ... a s přijatelnou linearitou. Takže děkuji MKO, mi pomohl. Budu se po závěrečné práce okruh s hodnotami každého odporu, když jsem finalyze to zítra. Jeho 23:00 teď, rodina na mě čeká @ home.

Pokud nepotřebujete důvod odkazuje zatížení, respektive npn NMOS zdroj proudu je vhodnější pro své jednoduchosti. Také odkazoval se na zem smysl odpor slibuje vyšší accuray.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back