>

W

waiheng318

Guest
Já jsem nový na obvodu, stejně jako aktuální zrcadlo design.

Já jsem za použití 2 různých PMOS (1,2 & 2,5 V), aby design proudové zrcadlo obvodu.Oba bulk / body jsou sdílejí stejné připojení, zatímco ventily jsou připojeny ke stejnému uzlu.

Moje otázka je:

1.Mohou tyto 2 PMOS sdílející stejný NWell?Proč?

Prosím pomozte.Mnoho být zavázán.

Bulk (substrát), spojení jsou zkratovány, takže je jasné, že si můžete dát tranzistory ve stejném N-dobře.
Samozřejmě, můžete umístit tranzistory v samostatných studní-N, a připojte kovovým dva-jamek n.Neexistuje žádný elektrický Výhodou tohoto přístupu.Kromě toho, nevýhodou je oblast nárůst.pravidla pro návrh rozložení zeptat, obecně na poměrně velké vzdálenosti mezi dvěma samostatnými-jamek n.To pochází z technologie - n-i je hluboká implantát, s dlouhými žíhání čas, proto velká šíření po implantát.

Druhá nevýhoda je nesoulad.Umístění tranzistory v samostatných studní-n Ould vyústit velkou vzdálenost mezi nimi, tedy špatné párování.

Bavte se!Přidáno po 2 minutách:Čtení pečlivěji na vaši otázku, mám otázku:
Proč chcete vytvořit aktuální zrcadlo s dvěma různými tranzistoru typu?

Je lepší postavit zrcadlo použití pouze jednoho typu (lepší vyrovnání), ve vás případě, pravděpodobně z důvodu omezení napětí, 2.5V typu.

Nemyslím si, že shoda je problém: od 2 PMOS má jiné oxid thikness, jsou zcela diffent podle constraction.
Chcete-li místo, ve stejném dobře je možné, ale musíte se ujistit, že VGS nízkého napětí přístroj nikdy nepřekročí 1.2V (nebo alespoň 1.4V), jinak to bude vyhodit do povětří.

waiheng318 napsal:

Já jsem nový na obvodu, stejně jako aktuální zrcadlo design.Já jsem za použití 2 různých PMOS (1,2 & 2,5 V), aby design proudové zrcadlo obvodu.
Oba bulk / body jsou sdílejí stejné připojení, zatímco ventily jsou připojeny ke stejnému uzlu.Moje otázka je:1.
Mohou tyto 2 PMOS sdílející stejný NWell?
Proč?Prosím pomozte.
Mnoho být zavázán.

Pokud je mi známo, různé tranzistoru napětí neznamenají různých jamek, ale liší se tloušťkou pouze oxid.
Takže, pokud používáte 2.5V pro oba tranzistory můžete vyhodit do povětří 1.2V tranzistor, pokud VDS> 1.3V nebo VGS> 1.3V.
Používáte-li 1.2V pro vás může mít 2.5V tranzistor v lineární oblasti místo saturace.

dalraist napsal:

Pokud je mi známo, různé tranzistoru napětí neznamenají různých jamek, ale liší se tloušťkou pouze oxid.

Takže, pokud používáte 2.5V pro oba tranzistory můžete vyhodit do povětří 1.2V tranzistor, pokud VDS> 1.3V nebo VGS> 1.3V.

Používáte-li 1.2V pro vás může mít 2.5V tranzistor v lineární oblasti místo saturace.

Díky každému za odpověď!

Umožňuje diskutovat o více základní a jednoduché proudové zrcadlo obvodu, pro RF IP.

Budu používat pouze 1.2V RF PMOS typ vybudovat proudové zrcadlo.

1.Mohu dát všechny PMOS ve stejném NWell?Z mého chápání výše, ano.
2.Mohu kole celou PMOS pomocí jednoho N kryt kroužek, nebo musí být samostatné pro jednotlivé PMOS.Jakéhokoli dopadu na výkon RF?

Prosím vzdělávat.díky.

Chcete-li vaše poslední otázka - protože PMOS tranzistory jsou zrcadla a budete připojovat všechny jejich Větší objemová množství na stejný potenciál, ano, můžete dát všechny 1.2V PMOS tranzistory ve stejném n-dobře.Ale zabránit uvedení samostatný prstenec kolem jednotlivých tranzistorů.
Spíše byste se měli postarat o to, vidět, že tam je dobrá shoda mezi nimi (ex: interdigitisation).
Takže navrhuji, abyste první zápas tranzistory, surround všechny tranzistory s jedinou n-ring a dát je všechny do jednoho velkého n-dobře.
Doufám, že to pomůže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back