>

P

psi

Guest
Mám několik otázek týkajících se komunikačních systémů ...

Jaký je rozdíl mezi úzkopásmovými a pásmo signály?
Jakékoli adresy URL, které mohou vysvětlit rozdíl mezi těmito dvěma?Mám-li ax (t) = 5 v osciloskop budu pravděpodobně vidět přímky na aplitude 5.Jak by to vypadat jako v analyzátoru kmitočtového spektra ...Snažím se porozumět pojmu DC, a jak by to jako v osciloskop a spektrální analyzátor.

Děkujeme!

Ideální spektrální analyzátor ukáže svislá čára s nulovou frekvencí pro konstantní napětí.Reálný svět z nich nelze zobrazit až na nulu frekvenci.

Obecně platí, že základní skupina signály sahat od DC nahoru.Výstup logické hradlo by produkovat takové signály.USB a RS232 jsou takové signály.

Úzkém pásmu signály v důsledku modulace nosiče s kapelou signálu základny.

Úzké pásmo je signál, který poměrem bettwen jeho nejvyšší a nejnižší frekvence je malý (pod 1000).Například lidský hlas má nejnižší spektrální složky o 100 Hz a nejvyšší kolem 5-6Khz, a pásmu kompozitní video signál má nejnižší harmonických na 25Hz a nejvyšší výše 5MHz.Hlas je narowband (poměr je pod 100) a TV signál je širokopásmové připojení (poměr je 200 000 EUR), ale v případě, že televizní signál je modilated na nosič 500MHz to je stát se narowband (poměr pět sto pět pět setiny).
Pásmu obecně znamená, že nejnižší freqency je posunuta na nulu.

hmmm ..Zdá se, jako existuje příliš mnoho definic.

Někde jsem četl, že úzkopásmové signály nejsou modulovaný ..a pásmu signály jsou modulované signály ..

Záleží na použité modulace.

modulated signal.

Ale pásmu není
modulovaný signál.Můžete si přečíst některé knihy o radiokomunikaci nebo pravděpodobně (a těžší ;-)) somthing jako Signály a soustavy "z Allan Oppenheim. Hledat v ebook oddílu. Můžete se také podívat na t Stanford EE-webové stránky www-ee.stanford.edu / class_directory.html Tam je spousta informací.

Budu rád dodal:

Pásmo v komunikačních systémech obecně je kapela kmitočty používané jako zástupce původní signál doručit zdroj informací.V oblasti digitálních komunikací, může mít podobu diskrétních pulsu, jak je popsáno v nadmutá.Například viz:

http://www.csupomona.edu/ ~ apfelzer/405/405-15.pdf

Úzkopásmové obecně, je-li šířka pásma modulovaného signálu je malá ve srovnání s jeho midband frekvenci.Mnoho výzkumných prací byla napsána tvrdit to, co je vlastně považováno za úzkopásmové.Ale já jsem po dohodě s mechem.

Element7k

Po přemýšlení o tom, chci se přidat k mé předchozí informace.Pásmu je v kontrastu s pásmovým.Pásmovým je modulovaný signál.

Úzkopásmové je relativní pojem.Úzkopásmové rušení je užší, než signál, který chcete získat.Úzkopásmové FM modulace je index, který produkuje jen jednu sadu sidebands.

Vzpomínám si dobře, jednoznačná definice a ilustrace na tyto otázky v příručce System View.Nepoužívá se už léta, takže nevím, kde jeho sběr prachu.Možná ji najdete v jiných fórech.

Element7k

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back