>

T

tjak

Guest
Chci ovládat malou vibrační motor z 5V úrovně TTL.Motor by měl běžet na samostatném 3.7V napájení, který je schopen zvládnout zátěž.(Řídící signál je buď 0 nebo 5V, nikdy mezi nimi ale možná PWM modulovaný.)

Jaká je nejlepší / nejsnazší způsob, jak dosáhnout tohoto?

Bude standardní NPN tranzistor umožnit kontrolu menší napětí (3,7 V) s vyšším napětím (5V), signál (a možná vhodný odpor) nebo je tam výhoda při použití jiné metody (jiný tranzistor typu možná, MOSFET?)?

Pomoc ocení.Díky.

Tomáš

Tranzistor NPN s vhodnou základnu odporu by měl udělat pro nízký výkon motoru, pokud chcete kontrolovat své současné přímo s PWM na úrovni TTL signálu.Nevidím žádnou výhodu z MOSFET nad BJT v tomto druhu aplikace.

Dalším (a dražší), přístup by byl pomocí ovladače IC.

Jde o

Díky za odpověď.

Myslela jsem, že to by mohl být problém s větším napětím na základně než na kolektoru BJT (většinou proto, že jsem se opravdu setkají, že situace před rokem).

Pokud BJT dělá trik, budu určitě nechat, že.Motor je poměrně malý, ale 5V napájení stále nemůže řídit, protože současné omezení.

Tomáš

tjak napsal:

Díky za odpověď.Myslela jsem, že to by mohl být problém s větším napětím na základně než na kolektoru BJT (většinou proto, že jsem se opravdu setkají, že situace před rokem).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back