7 seg. zobrazit desce FPGA

K

keremcant

Guest
ahoj, já se snažím používat 7 segmentový displej o Digilent Basys desce FPGA. má čtyři 7 segmentový displej spojí dohromady. každý displej má jinou hodnotu anoda špendlík, ale všechny displeje mají stejné hodnoty katody pin. Jak si mohu vybrat na displeji chci použít? V UCF souboru nebo v verilog kód?

Obvyklý způsob ovládání více monitorů je střídáním kterými jednotlivé displeje je 'aktivní'. Takže, pokud hledáte pro zobrazení 1234 na čtyřech displejích, byste: Zapněte nejprve zobrazí výstupy Set, které odpovídají číslo 1 v 7-seg kód Vypnout první displej Nastavení výstupů, které odpovídají číslo 2 v 7-seg kód Turn na druhém displeji a tak dále. Pokud to dostatečně rychlý, zdá se, jako by všechny čtyři svítí ve stejnou dobu .. Nalezeno této úžasné animace (s laskavým svolením Seiichi Inoue) vysvětlovat, jak přesně je to asi do práce:
pic6_732.gif

v pořádku, ale moje otázka je, skutečně, jak zapnout a vypnout displej. Mám na mysli mám přiřadit 0 na anodě a 1 na kolíky katody? ? Nebo naopak

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 20:38 ---------- Předchozí příspěvek byl v 20:34 - ---------</span></span>
například v animaci to vypadá jak anody a katody piny jsou přiřazeny 1, ale neměly by být jinak polarizovaný?

Ty červené jsou ty, které mají proud, který teče přes ně, není ochranná známka, která jsou pinů na logice 1.

tak mohl bys mi malý příklad toho, jak na to? říct, že jsem dvě anody: an1: P32, an0: P33 a P25 jsou katody, P16, P23, P21, P20, P17, P83 jako v ABCDEFG. Jak mohu zobrazit, například 12 na displeji? Mám na mysli jak mohu zobrazit 1 na první a 2 na druhou? Například když chci ukázat pouze 1 na prvním displeji, je to něco jako, že:
Code:
 reg [06:00] seven_seg_pins, reg [01:00] anody, vždy @ (posedge hodin) začíná anody

Ahoj. Mám Basys2 vývojové desce od Digilent a začal programovat ve VHDL asi před 2 týdny. Udělal jsem pár projektů, které již pomocí sedmi segmentů. Můžete si přečíst o nich, viz video a stáhněte si kód na můj blog: [url = http://elec.tkjweb.dk/blog/2010/09/first-project-with-fpgas-seven-segment-display/ ] TKJ Elektronika »První projekty s FPGA [/url] S pozdravem Tomáš Jespersen

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back