7 Segment řízený problém

S

sn_burki

Guest
Zdravím všechny

Právě jsem udělal hodiny RTC na malé 7segments displeji, ale chci, aby bylo gaint digitální hodiny.Můj problém je, že Jak mohu použít velký displej??Dělám 5LEDs v každém segmentu (ommand anoda) a chcete používat ULN 2003 s tranzistory PNP na výběr společných pin ze 7 segmentový displej,,,

Jsem hodně zmást, že jak jsem to?rád, jak odvedené tranzistory?Co bych měl použít rezistory v sérii ULN 2003 na každou část ze 7 segment displej jít dost brightnes na LED??

Plz pomozte mi v detailech ...pokud někdo ví revelent stránek na čisté plz typu tady dole.

Ahoj,
U lze použít 5LEDs sériové s 100ohm odpor 0,25 w (5LEDs & odpor všech v sériové)
a můžete používat 2SB560 tranzistor pro společnou
uln2003 pro segmenty
zásobování shloud být 12V použití AN7812 s chladičem

vzpomenout, jestli použít 5V u k u integrovaných obvodů se nemůže připojit b560 základny přímo na IC. (emiter 12 V základní 5 V. vždy jeho podmínkou)
tak u by měly používat malé NPN tranzistor k zaujatosti to.jako 2SC1815 (NPN-pnp darlinton) používat 10K odpor mezi C1815 základnou a IC outsjde o
Samitha

samithadodangoda napsal:

Ahoj,

U lze použít 5LEDs sériové s 100ohm odpor 0,25 w (5LEDs & odpor všech v sériové)

a můžete používat 2SB560 tranzistor pro společnou

uln2003 pro segmenty

zásobování shloud být 12V použití AN7812 s chladičemvzpomenout, jestli 5V u použití u integrovaných obvodů se nemůže připojit b560 základny přímo na IC. (emiter 12 V základní 5 V. vždy jeho podmínkou)

tak u by měly používat malé NPN tranzistor k zaujatosti to.
jako 2SC1815 (NPN-pnp darlinton) používat 10K odpor mezi C1815 základnou a IC outsjde o

Samitha

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back