7-segmentový displej pomůže! (Řeší se)

D

Deepak350

Guest
Dobrý den všem, I'v začalo jednoduchý projekt pro zobrazení alfanumerických znaků na 7-segmentový LED displej připojení k MCU. Problém jsem se směrem postavy jsou velmi nudné. Číslo 1 "je jasné, ale číslo 8", je velmi hloupá. Já používám dva displeje pro zobrazení 0-99. Díky předem.

Musíte používat odporu jako omezovač proudu. To, co potřebujete, je zdroj konstantního proudu pro pohon segmentů.

Vlastně si myslím, že problém je, že všechny segmenty jsou napájeny přes stejný omezovacího odporu. Jako další segmenty jsou zapnuty, další proud teče přes odpor, a proto je větší úbytek napětí na rezistoru. To je důvod, proč při zobrazení 8, jas je velmi nízká. Chcete-li vyřešit tento problém, místo odporu není na společné linii, ale na každém z 7 řádků (8 Pokud je váš displej má také. "Charakter) řízení jednotlivých segmentů. Čím lepší je typ 7-segmentový displej, podle mého názoru je přinejmenším typu se společným uzemněním. Pro tyto můžete snadno použít tranzistor (NPN normální typ), přepnout na každém segmentu. To zajišťuje, že mikroprocesor nebere příliš mnoho zátěže, a všechny segmenty jsou pěkné a jasné - vždy.

zkuste použít zesilovač IC jako ULN2003 zesílit proud a tvrdí, že současný když všechny LED jsou zapnutí

Zdravím všechny a díky moc za odpovědi a upřímně se omlouvám za pozdní odpověď. No můj problém je vyřešen.
Já jsem jen, že je vyřešen (jednotlivé odpory místo jednoho společného), a problém. Opět díky moc všem za odpovědi. S pozdravem, Deepak350

To je ideálně špatně. Emitor PNP tranzistor by měl být připojen k napájení a + jsem sběratel by měl jít na obyčejný 7-segmentový displej CA

V diagramu použít tranzistor PNP, naši tranzistor je NPN. Omlouváme se za chybu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back