70 db zisk @ 1 Ghz operační zesilovač

S

sonaiko

Guest
Kluci, musím navrhnout operační zesilovač, který trvá 1 GHz AC vstup a zesílit ho získat větší než 70 dB. BW potřeba, je větší než 15 MHz. Prosím, řekněte mi, jestli tyto specifikace jsou možné nebo není v 0,18 um CMOS, jak jsem viděl mnoho dokumentů má zisk 70 dB ve DC, ale pouze jednota zisk kolem 1 GHz. Chtěl bych appreciare-li odkaz mi pomáhá Publikace / Knihy / závity .. Děkuju.

Je to ani práci, ani operační zesilovač pro jeden zpětnovazební zesilovač. Obávám se, že budete čelit problémům realizovat zisk 70 dB @ 1 GHz na čipu. Ale RF IC kluci měli říct.

Hai Pro jaké aplikace jste obvodu určen? Myslím, že několik sérií LNA je možné dosáhnout zisku 70 dB na 1 GHz.

Takže se zdá, to je práce pro LNA? Jaký je rozdíl mezi LNA a operační zesilovač? Arent oba měly zesílit? Pomůžete mi s odkazem na podobné průzkumy a dokumenty / knihy na toto?

Tak se zdá, to je práce pro LNA? Jaký je rozdíl mezi LNA a operační zesilovač? Arent oba měly zesílit? Pomůžete mi s odkazem na podobné průzkumy a dokumenty / knihy na toto
Ano -? Oba zesílit signál. Vezměte si jakoukoliv knihu o mikroelektronice RF - zjistíte, odpovědi na všechny vaše dotazy.

Pro LNA je jednostupňový obvykle používá. Je to také zaměstnává indukčnost jako náklad. Všeobecné použití operačního zesilovače se často používá diferenční vstupní fázi + nějaký zisk etap.

Proč je LNA obvykle navržen jeden vstup? Také jsem nemohl najít papír nebo knihy pro LNA s 70 dB zisk na 1 GHz ..!

70 db zisku na 1 GHz na jednom čipu CMOS? Jak máte v plánu se dostat na čipu a vypnutí bez zpětné vazby spojky způsobí to, aby osciloval? Hodně štěstí.

Já jsem třeba navrhnout operační zesilovač, který trvá 1 GHz AC vstup a zesílit ho získat větší než 70 dB.
Zajímalo by mě, pokud se jedná o zadání projektu? Pokud ano, kolik ignorance musí uvolnit, aby student? Navrhuji přeformulovat ho: "Ukaž, proč to není možné navrhnout ..."

Co tím myslíš, že bude oscilovat? Samozřejmě je to na jediném čipu .. Jaká je maximální zisk v současné době dosahuje v 0.18um LNA? Im očekával bezdrátovou vstup bude ve většině několika mV amplitudy na 1 GHz.

Co tím myslíš, že bude oscilovat? Samozřejmě je to na jediném čipu ..
Nemyslím si, že termín vyžaduje další vysvětlení. Můžete si spočítat, že s 70 dB několika pH společný základ pro indukčnost a výstupní postačí splnit podmínku oscilací. Všichni přispěvatelé do současnosti předpokládat, že 70 db/1Ghz není možné na jediném čipu. Ale vy jste byl přezkoumání současné literatury. Jaký je maximální zisk hodnoty můžete najít? PS: Zdá se, že jsou dostupná produkty dosáhnout 30 až o 40 dB.

Ve skutečnosti to bylo 20 dB při použití aktivní induktory místo na čipu cívky. Ale jak mám rozumět mé přijímaného signálu, pokud jeho amplituda je několik stovek malých voltů pouze s LNA o 20 dB?

Ale jak mám rozumět mé přijímaného signálu, pokud jeho amplituda je několik stovek malých voltů pouze s LNA o 20 dB?
Chápu, že jste se ptal, jak dosáhnout požadovaného celkového zisku za citlivý přijímač? Problém existuje pouze GHz nosný kmitočet. Citlivý přijímač mix signál až do frekvence rozumné, pokud po nanesení zisk.

100 je UV je velmi silný příjem signálu! 200uV by přemoci nejvíce FM POKUD detektor čipy ... říkají, MC3361. To by musel být oslabené před odchodem do čipu. přibližný obrázek (bez osvěžující paměti z datového listu), by ~ 50uV většina slušných přijímačů budou mít citlivost až do 0,5 - 0.2uV @ 12 dB SINAD to, co všichni výše se snaží říct, že to wil být prakticky nemožné dosáhnout zisku 70 dB na Singel čip, aniž by se stala velmi nestabilní a vloupání do oscilace. (Používat starý výraz ... to bude citlivější než zub bolí;)) Normálně hi zisk je rozšířen v několika etapách každé etapě s maximální výše může být ~ 20 dB. na zdraví Dave

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 13:10 ---------- Předchozí příspěvek byl v 12:49 --- -------</span></span>
, i když jeden nebo dva úplně nové 1GHz operačních zesilovačů tam jako ADA4817-1, které jsou provozovány při velmi nízkých zisku z jednoty ~ G = 5 Dave

Oh Už chápu, FMV! Takže na stejném zesílení-šířka pásma produkt AMP, je vyšší zisk ahcieved, když je dopravce se převede do zisku fázi, řekněme na 100 MHz. Tímto způsobem se zvýší zisk 10 krát za stejné AMP design (theoritically). Plz opravte mě, jestli se mýlím. Davenn, práh pro Čt digitální okruh je okolo 0,7 voltů. A s 20 dB pouze 0.2uV dopravce nestačí k provozu digitálního okruhu. Mohl byste vysvětlit, jak proces pokračuje?

Chci jen, aby se vyjádřil k frekvenci, je to pro wifi, nebo video? Mohu vám říci, že právě teď 1.4-2.7 GHz (v tuto chvíli si nejsem jist přesným frekvence) signálu z kamery, zabezpečení domácnosti, je dost jam notebooku Wi-Fi, nebo přesnější signál z routeru. Takže váš návrh vyzkoušejte si, že nejen kolem obvodu, které chcete ovládat, ale jiných obvodů musíte ležet.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back