8051: Vstupní dotazy

H

Harold S.

Guest
Jsem úplně nový mikrokontroléry.Rozhodl jsem se začít moje zkušenosti s 8051 kompatibilní MCU (Atmel 89S52).

Před učení programování assembler mi to velmi důležité, aby se plně pochopit vnitřní architektura, ale tam je
to matoucí pro mě:

V 8051 učebnici jsem četl následující věta:

"Nikdy nezapomenu na nastavení portu (piny) na'1 'před jakýmkoli pokusem o čtení!"

Dovolujeme si předpokládat, že čep je zahnutý na Vcc přes externí rezistor 10K Pullup a Switch přímo na GND.

case 1)
Port pin nastaven na'1 ': (např.: SETB P1.0; Port 1, Pin 0 = 1)
Switch otevřeno: Pin zůstává vysoký ( 'logiky 1')
Switch uzavřena: Pin snadno zbořen na GND (z důvodu velmi slabé vnitřní Pullup), takže je nyní závora 'logika 0'

Otázka: Je to typický "active low" - konfigurace?case 2)
Port pin nastaven na'0 ':
Switch otevřeno: Pin zůstává vysoký (odtažen do Vcc přes externí pullup rezistor).=> Závora ='1 '
Switch uzavřena: Pin zbořeny až na GND, takže závora je'0 'teď.

Podle různých zdrojů, 8051, případ 2) nefunguje.Ale proč?

Otázka: Prosím, vysvětlete, proč případ 2) je nemožné?Já opravdu nerozumím ...

Thx in advance!

Rozwiązanie Veeam Availability Suite, które będie dostępne w lecie 2014, to pakiet gwarantujący dostępność wszystkich aplikacji i danych w dowolnym czasie i miejscu. W ten sposób Veeam wprowadza nową kategorię rozwiązań, która pozwala na osiągnięcie tego, czego nie potrafią tradycyjne rozwiązania do ochrony danych i zarządzania kopiami zapasowymi - zapewnia ciągłość funkcjonowania firmy (Always-on Business).

Read more...

Nejsem obeznámen s částí, která se používá, ale obecně mikrokontrolérů lze nastavit směr IO piny.Skutečně existuje druhý registr pro každý pin který stanovuje pin do tristate.To musí být to, co vaše učebnice je ti to udělat.Pokud nechcete nastavit pinovou tristate (nebo vstupní stav), použití jakékoli vnější signál by mohl mít v krátké.

1 vašem případě je určitě typický aktivní nízké nastavení - pokud je vstupní režim nebo tristate aktivuje.

Dokonce je možné zvážit použití 20k - 100k pullup.Tato hodnota je závislá především na vaši žádost.

Vaše specsheet vám vysokou nebo nízkou úroveň.
Ve stavu 2, produkující jedno'0 'způsobí pin propadat.Ty by pak potřeba rychloběhem je to ztroskotání schopnost vytvořit vysoce stavu.Nedoporučuje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back