877a a 4x20 LCD tmavé čtverce ..

J

jungardc2

Guest
Ahoj mistrů .. B4 Mám program s PIC16F628A s LCD 4x20, a to dělalo práci .. ale když jsem se přejít na PIC16F877A .. všechno, co mám, jsou tmavé čtverce .. Můj program je v základním pic .. Změny, které jsem přidal WD pic zahrnuje i 4MHz xtal, vytáhnout odpor MCLR na +5 V a nothn více .. dnes .. Prosím pány o pomoc ..

Může být problém se o kontrast? Čtverce jste zmínil, se obvykle objevuje o tom na 2x16 LCD.
58_1271407198.jpg
[/img]

sir .. Mám kontrastu d stejné Wen jsem programmn WD d PIC16F628A .. a to je stil WD d 877a .. tak i thnk to není problém ..

tmavé čtverce znamenají LCD není správně nastaven, a to buď PIC neodesílá nastavení rutinní nebo PIC odesílá je příliš rychlý. Zkuste snížit hodinové impulsy na LCD, a můžete použít rozsah a zda PIC posílá vůbec nic. Nakonec zajistit připojení jsou v pořádku, a také kontrolovat kód a zjistit, zda kolíky jsou správně konfigurovány.

1. jak snížit hodinové impulsy? Můj čas frequencly WD My program 4MHz a já 4MHz xtal WD 877a. 2. působnosti? im workn doma, tak jsem žádný prostor .. 3. spojení se kontroluje .. několikrát .. 4. kód? Je správné, když jsem simulovat na simulátoru PIC

Přišel jsem přes ten problém, když rozdíl není správný a je-li LCD členění. Pokud je váš obvod 16F628 stále existuje, můžete se připojit k LCD, že okruh pro testování LCD. Také problém může být na elektrické přípojky na LCD, protože není třeba připojovat napájecí přípojky na simulaci Proteus (Pokud používáte Proteus pro simulaci samozřejmě). Poznámka: Můj návrh se vyrábějí na 2x16 LCD. hodně štěstí.

O taktovací frekvenci jsem měl na mysli rychlost, kterou je pulzní Povolit pin LCD. Jak možná víte umožňují pin LCD nutné přepínat (od nejdražší) podle údajů, musí být zaslána na LCD, je-li to přepínání je velmi jednoduché, pak modul LCD nemusí být schopen zachytit Data, která je . Tak zkuste zpomalovat to, zvýšit dobu, po kterou PIN umožňuje vysoká. Snažíte se to na simulátoru? nebo skutečný hardware? Jste si jisti, že rozdíl PIN je správně připojen.

ale když jsem se přejít na PIC16F877A .. všechno, co mám, jsou tmavé čtverce ..
pomocí SMS jazyka / KRÁTKÝ RUČNÍ Psaní je nejsou povoleny. Dostali jste tmavé čtverečky ve všech čtyřech řadách nebo v první linii? Pokud se vám to v první řadě jen, pak je inicializace problém. Dostanete-li se ve všech čtyřech řadách pak je problém v nastavení kontrastu Nandhu

No já mám problém, nebo v našem jazyce .. problema! Koupil jsem si nový PIC a dostal pracoval. Díky vám všem z mých pánů a nápady .. Nevím, proč můj starý 877a je deffective tak, že je to čitelné a programovatelný, ale nevadí .. Já mám projektu pracovat!

Dobrý den! jako u řečeno, že tmavý náměstí problém je způsoben, nastavení kontrastu LCD, pokud nejste připojeni k nastavení kontrastu LCD, připojení 10K pot na LCD a úpravou hrnce můžete získat nejlepší výsledky ....... ..... PIN č.: 3 z LCD do hrnce centra PIN jeden pin je připojen na VCC a další na zemi. Myslím, že to bude fungovat.

Přečtěte si příspěvek výše, OP vyřešil problém tím, že nahradí PIC.

Dobrý den všem, doufám, že vše dělá dobře ur mám stejný problém, a já jsem použít stejný PIC mluvíš, a mám stejný problém: (Můj problém je, že jsem napsal ukázkový kód pro připojení LCD a vyšlo to, ale když jsem upravil kód trochu, všechno co mám je tmavé čtverce s vědomím, že jsem se snažil kód na trenažéru protus PIC a funguje to !!!!!! Můžete mi poradit, prosím:) Děkuji ve vyspělých

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back