89c51 reset problém

R

ronydc

Guest
Vážení přátelé,

Udělal jsem jednoduchý projekt s 89c51 a jsem v maléru.
Projekt je -> 8 relé, 8 přepínačů., když je stisknuto jedno wsitch, jeden relé becoms na a všechny ostatní off.
tak jednoduché.
ale problém je -> na začátku, když jsem za prvé při dodání, ( 5 V z regulované dodavatelské), všechny kontrolky blikat, jakmile a zhasne.Po že program pracuje jemně.
Můj problém je, jak odstranit tuto blikáním všech LED diod na začátku ..?Je to zdroj problém ..?nebo něco musí být dont se na reset pin z MCU ..? (to Tyme jsem, že "moc na reset" na pin 9).
jaké změny nebo dodatky musím udělat, aby veškeré mikrokontroléru CKT se vyhnout tomuto problému začíná ....

prosím poradit ..přátelé.
-Rony.

Re-design vašeho obvodu (a software) takovým způsobem, že relé (nebo LED) se aktivuje při 8051 je pin jde nízká ..
Kdy (a to vždy děje), na Power-On kolíky jít vysoké nemusíte dělat nic, pokud je to jejich hodnotu reset (# FFh pro všechny porty), a pro vás je to jen neaktivní fázi ..

S pozdravem,
IanP

Díky přátelé ...
představu o použití brány nebo změnou software s vysokou počáteční a opatření tím, že nízká je opravdu dobrý.
Vaše suggessions opravdu mi pomohl.

ale je nějaké řešení pro obvody ty jsou již na PCB a není žádný prostor pro hardware či software změnám ..?
Může něco udělat s reset pin ..?nebo napájení v tomto druhu případů ..?

poraďte.
díky.

Žádnou šanci vůbec.Jednou jsem se setkal s touto prob.

Jen tak jsem zjistil, je, aby se malá deska.

Jde o
Nandhu

není brána je opravdu dobrý nápad, BT, aby mi je trochu prob na ur kód.

Ne Toto je výchozí chování ATMEL 8051.Všechny čepy jsou vysoké zpočátku trvá poměrně dlouho na ně jít nízké.

je to chování, které ATMEL nevýhodou považovány za Atmel, I dont vědět, jak to může být řešeno??, ale ve vašem případě myslím, že byste měli použít jednoduchý časovač pro všechny relé před jejich aktivaci, aby časovač načasování mili sekundu.

ahoj
jak ru zapnutí relé, ru používat některé tranzistory řídit relé nebo ur pomocí ULN ovladač IC, která je Darlington dvojice, jako horní hranice normy řidič IC je s otevřeným kolektorem a výstupy logické jednu, jestli u dát nízké úrovni na vstupu, takže to by mohlo vyřešit ur problém na reset, jak výstupní piny jsou na vysoké úrovni reset
jde o
Shakeel

ahoj

použití vysoké hodnoty z křišťálu OSC.ravichandran

Citace:ahojpoužití vysoké hodnoty z křišťálu OSC.
ravichandran

Je to opravdu tak kritická??

Tak proč nepoužívat aktivní dolní obvod?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back