89V51RD2 s 64 reléovým výstupem

A

ARoque

Guest
HI,

Chci začít projekt, který bude mít 64 do 128 relé.Mám jednu nebo dvě myšlenky na to, ale rád bych zkontrolovat některé názory:

1 - Použijte I2C expandér s IO LM2803
2 - Použijte zámky jako 74LS573.

Můžete použít I2C IO expandéry, ale ty budou dražší, PCB složitost však bude méně.

74LS573 bude levnější, ale zvýší složitost PCB do značné míry.

Rovněž můžete zvážit 8255 PIO ..

Tento IC byl navržen pro připojení k 8051-derivátů prostřednictvím 8-bit multiplexní A / D port (P0) a má 24 univerzálních I / Os ..
Máte-li nakupovat, neměli byste platit víc, že U $ 3 za IC ..

http://www.datasheets.org.uk/search.php?q=CP82C55&sType=part

Pro kontrolu 64 Relé budete potřebovat 3 z nich, a bez dalších 2-to-4 multiplexer, extra adresních linek, 3 např. P1.0, P1.1 a P1.2, připojení k CS kolíky ..

S pozdravem,
IanP

Ahoj

Nejlepší, co můžete udělat, je použít obyčejný CMOS sériový posuvný registr na každých 8 relé, které chcete přidat do systému.Sériový výstup z každého posuvného registru krmí ostatní, takže si vlastně kaskády je.Allegro má řešení, které zahrnuje také relé výkon řidiče.
Co jsem udělal, že v některých desek jsem prodávat.Každá deska má 8 míst a tam je výstup (pro další deska), vstupní konektor.Rada má 220 až 12 voltů napájení, který mohu použít k napájení MCU rady.

Díky, zdá se být goog Idea, jsem šek IC od Allegro a zdá se být perfektní.
Ale pokud se rozhodnete pravidelně posuvný registr, co špatného se vaše volba?

Mohli byste zkusit PCA9535 16 bit I2C expandérů.8 z nich může být připojen na stejnou sběrnici I2C, takže můžete mít až 128 výstupů

S pozdravem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back