A WebCam projektu

B

berko3000

Guest
Ahoj, jsem dostala projektu, které těží z obrázků z webkamery na bílé roviny a spočítat počet míčků černý na bílém rovině a nalézt postavení koulí na plane.First se dostává obrázků z webových kamer a transformovat je do 8 bitů šedi režim a použije několik filtrů pro zpracování obrazu v obrazu (detekce hran, Práh). Jak to udělat, a které webcam mám použít?

Poznámka: I musí používat Visual C 6.0

S VisualC je mitgh být těžké to udělat.Moje poradit se používat Matlab, už budovat v knihovnách pro přístup ke webkamera a zjištění není příliš obtížné udělat.Zkontrolujte své internetové stránky a udělat www.mathworks.com vyhledávání.

Díky za odpověď, ale musí používat Visual C bec.Jeho můj odborný project.Is nějaké webové stránky o tomto tématu?

Možná to bude na nějakou pomoc a inspiraci:

http://www.avrfreaks.net/phpBB2/viewtopic.php?t=22662

http://www.jrobot.net/RobotProjects/RobotProjectsIndex.htmlAVRcamV AVRcam je malá, nízká-náklady, real-time zpracování obrazu motor schopen sledovat barevné objekty.Založený na mikroprocesoru AVR mega8 procesor a Omnivision OV6620 barevný CMOS senzor obrazu se AVRcam má následující možnosti:
Track 8 různých předmětů 8 jiný uživatel-definované barvy na 27 snímků / sec

Zajistěte real-time statistika sledovaných objektů (barva, vymezovacího okně středu objektu a více) přes standardní sériový port (UART)

Pásové rozlišení obrazu až 88 x 144 (při 27 snímků / sec)

Nízká spotřeba energie (pro celý systém čerpá 5V na pouhých 53 mA běží na plné rychlosti)

Malá velikost (experimentální verze s prkénko na krájení plocha: 3,5 "x 3,1" Konečné verze: 2,3 "x 2,0")

In-obvod programovatelností pro rozšíření svých kapacit

Kromě toho je podporováno AVRcam pro demonstraci a kalibraci, které AVRcamVIEW PC software.
Tento software umožňuje uživateli:Take full-barevné momentky (176 x 144 pixelů), se systémem a zobrazení obrázků (oba surový Bayer data a interpolovaná data)

Snadno vytvořit Barva Mapa barvy na stopy založené na snímku (klikněte na barevné zájmů a přidejte je do Barevná mapa)

Upravte přesnost jednotlivých sledovaných barvu (tj. stanovit rozsah přijatelných hodnot RGB pro každou barvu), která umožňuje uživateli nastavit barevné mapy k dispozici světelné podmínky

Displej je real-time sledování výsledků jednotlivých sledovaných objektů (s barvou a vymezovacího rámečku informace)

Nahrávání sledování relace pro přehrávání později

Test systému v každém OS podporována Java 1.4 (Windows, Linux, Macintosh, apod.)

V AVRcam je ideální vize systém pro malé autonomní roboty, jejichž provozní prostředí lze definovat různé barevné objekty.
Jeden skvělý příklad toho je mezinárodní Robocup robot fotbalové soutěže konají každý rok.
Já jsem vždy byl fascinován této soutěže, takže nebuďte překvapeni, když uvidíte AVRcam vedoucí týmu místní-vision roboty v F-180 ligu jeden z těchto let!

Použil jsem MATLAB hledat zelené kehera robot s jiným khepera robot.Je velmi snadné se matlab7, má toolbox pro fotoaparáty.

Chci použít Logitech QuickCam Pro 4000 pro tento project.It má také SDK.

berko3000 napsal:

Chci použít Logitech QuickCam Pro 4000 pro tento project.It má také SDK.

Nazdar

Udělal jsem něco podobného.Použil jsem VPEYE, velmi levné webcamera.Navrhuji, aby používání těchto kinde kamery, které mohou být accesed z Průzkumníka Windows.
Když jdete na koupit, zkuste to ve skladu, a pokud funguje, je velmi snadné, aby program pro Windows, protože jim pomůže s řidičem problém.

ahoj všem
v mém senior projekt i do obraz sledovat, opravdu chci vědět o jakékoliv informace o grafické zpracování, které C , ale i použití MATLABu i tvář nízké rychlosti problém i do areálu čase & i nutnost velmi rychlosti prcessing, co Matlab7 , je to lepší, než 6,5 v tomto bodě? i využití MATLABu v určitou dobu, může udělat i paralelní proces na něj (na zlepšení rychlosti)?
O AVRCam iam ne zcela pochopili, může ji najít objekt & odhalit bez zpracování signálu z PC?
Doufám, že u nějaké odpovědi na mé dotazy ....
SZ

Šerife zakaria napsal:

O AVRCam iam ne zcela pochopili, může ji najít objekt & odhalit bez zpracování signálu z PC?

wow to vypadá, jako něco, co by mohl použít v budoucnosti nebo na zapomenuté projektu ..
Ale tenhle chlap chce peníze pro kód hein .....kontrolují se o webové stránky a tam není nic ke stažení ..Jak mohu vědět, jak dobrá je jeho tvrzení?

eltonjohn napsal:

wow to vypadá, jako něco, co by mohl použít v budoucnosti nebo na zapomenuté projektu ..

Ale tenhle chlap chce peníze pro kód hein .....
kontrolují se o webové stránky a tam není nic ke stažení ..
Jak mohu vědět, jak dobrá je jeho tvrzení?

Všechny AVR soutěž údaje byly již zveřejněny v plném rozsahu zdrojového kódu.

AVRcam projektu přichází s oběma uC firmware a PC software (Java).

Byly vytvořeny jako fórum pro AVRcam zde: www.jrobot.net / Fórum tak používat toto fórum klást otázky o AVRcam.
Sourcecode a schémata byla rovněž uvolněna v www.jrobot.net / Projekty / AVRcam.html výjimkou pro sourcecode pro ATtiny12, která nebyla dosud zveřejněna.Ale sourcecode pro ATmega8b hlavní MCU byl zveřejněn.

Jsem docela facsinated s vaším zajímavý projekt, ale nevím o tom moc a chtěl bych se dozvědět o tom.Je možné používat jazyk C pro zachytávání videa a obrázků z webové kamery?Pokud ano, je jakákoli informace nebo skvělý tutoriál pro mě učit této věci?

Maverick Max

SZ řekl ", ale i použití MATLABu i tvář nízké rychlosti problém"
Většina problémů v MATLABu rychlost pochází z přidělení paměti & deallocation
u může překonat ji predifining pole nulové hodnoty s maximální očekávaný objem dat, který má být použit, zatímco u ur spuštění projektu.
Použil jsem to v mém projektu byl to dat pomocí USB & se používá fotoaparát jako naše čidlo

hi amraldo
im velmi zajímá ur projektu, prosím, můžete mi poslat u bližší informace o něm
thanx
SZ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back