Aalmouti kódovací systém otázku

S

shakeel006

Guest
Vážený pane
I stáhli Alamouti kód z MATLABu central.I nejsem schopen pochopit následující dekódovací část prosím explain.I zadali Q komentáře na můj dotaz

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Dekódování%%
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%dh = sqrt (2) * [1 -1] / 2,% Q: Proč je tento použit odkud pochází?% Výpočet vzdálenosti pro první symbol%

D11 = ((dh (1)-reálný (S (1))) ^ 2 (IMAG (S (1))) ^ 2), což není vzdálenost vzorec mezi dvěma body
D12 = ((dh (2)-reálný (S (1))) ^ 2 (IMAG (S (1))) ^ 2);D1 = [D11 D12];% vzdálenosti obdržel symbol% Stavební rozhodnutí vektor pro první symbol%

pro k = 01:02

X1_dec (k) = ((abs (dh (k))) ^ 2) * suma (součet ((abs (H)). ^ 2) -1) D1 (k);

konec

% Výpočet vzdálenosti pro druhý symbol%

D21 = ((dh (1)-reálný (S (2))) ^ 2 (IMAG (S (2))) ^ 2);
D22 = ((dh (2)-reálný (S (2))) ^ 2 (IMAG (S (2))) ^ 2);

D2 = [D21 D22];

% Stavební rozhodnutí vektor pro druhý symbol%

pro x = 01:02

X2_dec (x) = ((abs (dh (k))) ^ 2) * suma (součet ((abs (H)). ^ 2) -1) D2 (x);

konec

% Rozhodnutí!Zvolili jsme maličká%

[Scelta1, posizione1] = min (X1_dec);
[Scelta2, posizione2] = min (X2_dec);

Jestli můžu psát v jednoduchých slov, co je ML detektor je taktoarg min (přijímaného signálu - reference symboly) ^ 2

kde minimalizace je přes všechny odkazy symboly.

Viděl jsem jiný příklad pro BPSK, které provádí ML dekódování jako follows.highlighted s větším písmem

jasné% jasné MATLAB plochu
CLC% jasné příkazového okna
tic% intialize čas začátku simulace
M = 2;% pro BPSK potřebujeme jen dva symboly 0 nebo 1.
snr_db = 0:12;% Rozsah 0-12 dbs, během níž budou Pe se vypočítá v této simulace
% LEN = [1e 6 * ty (1,5), 1e 6 * ty (1,5), 1e 6 * ty (1,3)];% počet bitů, tj. 10 ^ předávaných 6 = 100,0000.
LEN = [1e 6 * ty (1,13)];% počet bitů, tj. 10 ^ předávaných 6 = 100,0000.
SRF = exp (j * 2 * pi * [0, 1] / 2);% referenčního signálu
pro k = 1: délka (snr_db)
bit_err = 0;
pro kk = 1: LEN (k)
SNR = 10 ^ (snr_db (k) / 10);%, SNR ve skutečné hodnoty
varn = 1 / (2 * SNR);% hluk rozptylu
data = randint (1,1, [0 M-1]);% náhodných dat generovaných
s = exp (2 * j * * data pi / M);% signál Tobe předány
n = sqrt (varn) * (randn (1,1) j * randn (1,1));% Komplexní Gaussova distribuovaných náhodných dat ???????
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Dalším způsobem, jak ML dekódování v jinak
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
x = y n;% signál Tobe předány
f = (abs (x * ty (2,1)-SRF)). ^ 2;% abs ((přijímaného signálu - reference symboly)) ^ 2
[FMN, argd] = min (f);% pro komplexní f = min (abs (f)), takže [počet index] = min (f)
dr = argd-1,% dostat index
bit_err = bit_err (dr ~ = data),%, pokud jsou přijaté se nerovná data pak zvýšení počet chyb
konec
poe_n (k) = bit_err / LEN (k);% Počet errors/100, 0000
poe_n_exact (k) = qfunc (1/sqrt (varn));

Prosím, vysvětlit rozdíl mezi těmito dvěma implementace ML dekódování.

S pozdravem

Shakeel

Byl jsem viděl vaše téma bez odpovědi nějaký čas, tak jsem chtěl napsat něco, co může být mohu pomoci.Našel jsem kód příliš dlouhý a znepokojující stejně, to je divný způsob kódování.Proč dont pokusu napsat vlastní kódy v Matlabu, alamouti systém by neměl být příliš složitý na realizaci.Pokud chcete dokument, který vypráví, jak alamouti systém funguje můžu post zde a můžete implementovat na MATLABu sami.Ahoj a sorry za to, že vám pomůže s kódem si posta zde.

Pokud máte dokument, který říká,
jak alamouti systém funguje tak, prosím, pošlete to sem. pokud je almouti IEEE paper.then i třeba pochopit matlab provedení. Takže pokud jste prostě decoding.I musí být vděčný, že jste.

Musím plot nařízení o blokových výjimkách versus SNR křivky pro MRC a Almouti kódování.

Shakeel

Omlouváme se, ale jeho IEEE papíru, který mám.Pokud máte vymyšlené stačí se podívat, pokud jste dont již to bych řekl, že to je dobrý říct, jak více antén práce.Obsahuje také nařízení o blokových výjimkách pozemek pro Alamouti, které vám mohou pomoci k zkontrolovat své výsledky také.

Mimochodem, pokud nechcete, aby si jej stáhnout zde, aby nedošlo k nakládání s stahování bodů, můžete také najít to z následujících IEEE odkaz.

http://ieeexplore.ieee.org/xpls/abs_all.jsp?arnumber=1341259

shakeel006 napsal:

Pokud máte dokument, který říká,

jak alamouti systém funguje tak, prosím, pošlete to sem. pokud je almouti IEEE paper.then i třeba pochopit matlab provedení. Takže pokud jste prostě decoding.I musí být vděčný, že jste.Musím plot nařízení o blokových výjimkách versus SNR křivky pro MRC a Almouti kódování.Shakeel

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back