AD8067 v Multisim - problém s dodávkou!

M

micard

Guest
Zdravím všechny! Mám docela zvláštní problém. Chtěl jsem použít operační zesilovač AD8067 na můj návrh, ale přesto je určená pro až 5-24V napájecí napětí, když jsem jí poskytla něco nad +-5.42V, pak je výstup invertujícího zesilovače v topologii se rovná téměř-Vcc a tam jsou vlny z podobného tvaru vstupního signálu. Jak překonat že být schopni simulovat obvod s +-12V napájení, jak to může jít? S pozdravem, Micard

To nedává smysl .. Pokud můžete, po vaší *****. msxx soubor .. IanP: |

Jistě, ty jsi tady. Při změně napětí zdroje DC 5V udělat všechno je, jak se očekávalo. Ale když jsem dal +-6V. Mám-~ Vcc a malé zvlnění signálu frekvence. Mikrofon

Základní otázka: Dual nebo jediného plnění? (Možná jste použili jediné plnění bez řádného ovlivnění?). Moje otázka je, protože nemohu přečíst soubor - dokonce i po rozbalení. Je opravdu nutné na zip?

To je dvojí. Bohužel ano - edaboard kontroly rozšíření. Můj soubor je opamp.ms10 soubor v této post je jen jeden s příponou *. změnil na R00

Další otázka: Které zisk budete realizovat? (Jak jsem ještě neumí číst váš soubor). Víte, že operační zesilovač je stabilní pouze pro získání hodnoty větší než 8 (v souladu s AD list).?

Ještě jsem, neviděl ji .. děkuji moc za ukázal mi tuto věc. Ale stále jsem se použít větší zisk. Se obrázky níže - pouze napájení se změní

Je to simulátor, takže budete muset dodržovat pravidla, a pravidlo říká, že odpor by měl být připojen na vstup (+) a její hodnota by měla být ekvivalentní impedance (nebo odpor) "vidět" do vstupu (-), což v podstatě znamená R2 a R3 paralelně .. Přidat R1 a všichni by se měli vrátit do normálu .. IanP: D

úplně pravda! Děkuji moc .. Už jsem strávil nějaký čas na ten hloupý omyl: /

Neexistuje žádný požadavek (pravidlo), že odpor "by měl být připojen na vstup (+)". Takový odpor je dobrá pro kompenzaci stejnosměrné vstupní proudy, aby se zabránilo posunu pracovního bodu. Nicméně, pokud vím, používá operační zesilovač má vstupní FET fázi, že?. V tomto případě není třeba kompenzovat stejnosměrného proudu a byl bych překvapen, že právě to bylo příčinou výše zmíněných problémů. (Dokonce i pro vstupní etapy BJT a získat 1k odpor stejnosměrného vstupního proudu by měla mít liitle vliv). Prosím, informujte mne o výsledcích.

To je simulátor, takže budete muset dodržovat pravidla, a pravidlo říká, že odpor by měl být připojen na vstup (+) a její hodnota by měla být ekvivalentní impedance (nebo odpor) "vidět" do vstupu (-) , co v podstatě znamená, R2 a R3 paralelně .. Přidat R1 a všichni by se měli vrátit do normálu ..
úplně pravda! Děkuji moc .. Už jsem strávil nějaký čas v této hloupé chyby: /
Toto vlákno jde špatným směrem a závěr je falešný. LvW má pravdu. Není tam žádný takový pravidlo v simulátoru přidat odpor v non-invertovat vstup. Mohli bychom přidat malý odpor, aby pomohla simulátor konvergují k řešení, ale to není tento případ. Pravidlo platí v reálném životě pro operačních zesilovačů s velkými proudy vstupní klidový pomoci snížit posun, které by jinak vytvořené úbytek napětí na invertujícím vstupu odpory. Ne pro AD8067 s proudy picoamp zaujatost. AD8067 model je rozbité, nebo Multisim neinterpretuje správně. Pokud vložíte proudové sondy v non-invertovat vstup najdete obrovský proud. Navrhované řešení s odporem v non-invertovat vstup kompenzuje tento problém, ale posun je stále velký. Doporučuji vám vytvořit si vlastní model chování pro AD8067 z jeho listu.

Díky, AdrianN! Takže, operační zesilovač model obsahuje chyby, jak jste to zjistil. Teď mé pojetí analogového světa je opět obnovena.

Díky AdrianN pro zúčtování případu. Jsem opravdu měl problémy konvergovaný někdy (bez použití rezistoru) na neinvertující vstup. Znáte nějaký tutoriál vysvětluje, jak vytvořit vlastní Spice modely operační zesilovače (či jiné zařízení)? S přátelským pozdravem, Micard

Multisim má Průvodce součástmi pod Nástroje. Spustíte průvodce, pak klikněte na pouze simulace, pak zvolte počet pinů (5 v tomto případě), zvolte symbol (operační zesilovač, kopie z databáze). Na model, start Model Maker. Vyberte si operační zesilovač a pak vyplnit tabulku s komponentou specifikace. Nápověda Multisim má také oddíl "Přidání komponenty se Vytvořit Průvodce součástmi systému". Dalo by se také koupit knihu, SPICE Kniha Andrei Vladimirescu. Hledat to na www.Amazon.com , nebo si odkaz ze seznamu knih v mých webových stránkách na adrese www.MasteringElectronicsDesign.com . Můžete si také vytvořit "vizuální" modelu, elektroinstalace jeden z Multisim. Začněte s VCVS s velkým ziskem (vyberte AD8067 otevřené smyčky zisk), pak přidat dva vstupní proudové zdroje pro Ib, jeden zdroj napětí pro Vos v sérii se vstupem, jeden diferenciální odpor mezi vstupy, dva obyčejné rezistory režim vstupu, Série výstupní odpor pro Ro. Můžete také přidat jeden pól s VCCS a kombinaci RC. Můžete také simulovat napájení. Mimochodem, příliš dlouho vysvětlovat zde. Kniha by vám měl pomoci. Budu mít brzy krátký návod na mých webových stránkách. Dávat pozor na to (RSS to).

Jsem vyslán tento návod. Naleznete jej zde: [URL = "http://masteringelectronicsdesign.com/buildi-an-op-amp-spice-model-from-its-datasheet/"] Budovat operační zesilovač SPICE model od jeho list - část 1 [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back