ADC voltmetr NiMh článků

N

NFHertz

Guest
Dobrý den. Potřebuji poradit. Stavím vlastní NiMH nabíječky a dělám ADC rutiny pro detekci maximální napětí NiMH (nezávislý mobilní nabíječky). Problém je, že hodnoty nejsou stabilní / přesné. Snažil jsem se Vref + 1.800v, ale čtení je 20mV off, pak se 4.5vi získat správné hodnoty někdy, ale není to stabilní, dokonce se snažil na průměrnou hodnotu, ale je to skáče pořád. Snažil jsem se 15nP čepice s GND a série odpor 1k v AN0, ale je to stejné. Jaké jsou správné postupy získat stabilní hodnotu? Jsem četl příliš rychle? S Vref + 1.800vi dostat (1,8 / 1024) = 1,7578125 rozlišení čarodějnice je velmi dobrá, ale čtení ADC si, že je špatné o 20mV čtení jedné buňky nevím proč. Některé ideias PLZ. Díky

Chtěl bych využít 2.50V a 4,96 V na V-ref Nejlepší způsob, jak by bylo vzít 16 nebo 64 vzorků, pak přijít na průměr a použít, pokud je to PIC, pak tyto učinit pouze 10bitové A / D, která 20mV není špatné vůbec, pokud budete potřebovat Beter přesné readng proč nepoužívat 12/24bit A / D čip

[Quote = wizpic] bych použil 2.50V, nebo 4,96 V na V-ref Nejlepší způsob, jak by bylo vzít 16 nebo 64 vzorků, pak přijít na průměr a použít to, jestli je to PIC, pak tyto učinit pouze 10bitové A / D které 20mV není vůbec špatné Pokud potřebujete Beter přesné readng proč nepoužívat 12/24bit A / D chip [/quote] Ahoj wizpic. Díky za odpověď. Ano, je to PIC 16F876 / 886 a já mám nějakou 18F2550, ale myslím, že jsou 10bit. Pokusím se váš přístup a zjistit, co můžu dostat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back