aktuální jednotky motoru pro robota

G

garg29

Guest
Vážení přátelé, m takže všechna čtyři kola vozu v podobě robota. Použil jsem dva jet na zadní straně kola. motor běží na 12 V a 200 min každý. Jak mohu spočítat proud z každého motoru, abych mohl dělat jeho ovládání pomocí výkonové tranzistory. Já vlastně chtějí, aby auto formuláře robot zapnutí obou stranách v případě potřeby. může někdo prosím, pomozte mi s pozdravem Amit

Ahoj Garg, zkuste se podívat na specifikace motoru maximální jmenovitý výkon. To je maximální výkon motoru může spotřebovat při maximálním zatížení - EI maximální točivý moment produkce. Rozdělte napětí z maximálního výkonu, získáte maximální proud možné projít motor. Doufám, že to pomůže

se amperometer, nastavte ji na nejvyšší měření proudu (např. 10A minimum, netuší, co tam máte motor), připojení motoru k baterii přes amperometer a zkontrolujte si, kdy se zastavil motor (např. jste ji drží pevně, takže to může " t otáčet). Toto je vaše nejhorší proud (to může být menší než maximální proud motoru, je-li vaše baterie není schopna poskytnout větší proud ... Samozřejmě, že to znamená, že vaše bezpečí jako tranzistory už nikdy nebude muset vydržet vyšší proud pak dodává baterie ) Většina robotů hobby použití motorů s nízkými požadavky na proud (ze 100 ma do několika, kdy zastavil) - v těchto případech jít o připravený k použití obvodu jako L293C, L293D nebo L298. Některé motory (zejména vysoce kvalitní motory Model Hobby lodí automobily a letadla) používat od několika až po 100A proudu ... To jsou velké motory, ale opravdu pro robota, pokud chcete vytvořit velmi těžké a / nebo rychle robot.

Proud je mnohem sensitive.When chcete spočítat proud motoru pro kontrolu movement.You měli vědět it.I se shodují: rozdělí napětí z maximálního výkonu, získáte maximální proud možné projít motor.

Myslím, že U do'nt musí počítat. Snadný způsob, jak poznat proud z každého motor běžet motory od zdroje DC (12V) bez přímé připojení libovolného elektroniky a U může měřit proud, který vstoupí na každý motor.

Jen zálohování, co každý říká: P = VI-li P = výkon V = napětí I = proud (Omlouvám se, pokud Im výuku, kouřit vejce)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back