algebra problém

W

WCZ

Guest
může někdo mi pomáhá řešit následující otázky

^ 2 - 1 = ^ 3 / 2

Co je to?
Je to rovnice lze vyřešit?
Díky

pokusit se vyřešit numericky

Zde je způsob:

metodou pokusů a erreor

(nový) = (starý) ^ (3 / 2)-a (starý) ^ 2 1

a dal inital hodnotu v pravé straně (tj. = 0,5) a získat nové hodnoty pro (nové) ..sub s touto hodnotou, opět v pravé straně ...a tak dále až u statisfied s přesností ...

pokud u najít řešení přesměrování, zkuste změnit (nový)

např.

(nové) = ((starý) ^ 2 (starý) -1) ^ (2 / 3)existuje r mnoho jiných způsobů, jak numerické řešení těchto problémů ..

Další možností je použít FX2 algebra Casio kalkulačka: P: b: p

Nemyslel jsem si, že on je uvedeno (nový) a (staré).

Budeme-li předpokládat, že máme jen jeden "A":
Srovnat obě strany:
[^ (3 / 2)] ^ 2 = (a ^ 2 -1) ^ 2
^ 3 = a ^ 4 ^ 3 - ^ 2 a ^ 3 a ^ 2 - - ^ 2 - 1
^ 4 ^ 3 - ^ 2 - 2a 1 = 0
Myslím si, že tato forma rovnice může být faktorizoval, ale já jsem si vzpomenout, jak se: ':)' (

eng_Semi je na správné cestě!Nemusíte faktoru rovnice.Jakékoliv algebra kniha bude mít vzorce pro stanovení uzavřený tvar řešení.V podstatě vám vyřešit rovnici 4. řádu v kubickou rovnici se změnou proměnné.Ty pak řešit kubické pomocí kloubové to vzorců.
.
Viz například "Handbook matematických tabulek a Fourmulas" od Burington, nebo CRC Matematický tabulky (ne přesný název, ale nemám svůj výtisk po ruce).
.
S pozdravem,
Král

Set x = a ^ (1 / 2).Pak Vám rovnice stává
x ^ 4 - x ^ 3 x ^ 2 - 1 = 0
které mohou být zapracovány jako
(X - 1) (x ^ 3 x 1) = 0

Proto, máte řešení x = 1, což znamená, a = 1.

Pokud jde o x ^ 3 x 1 = 0.Algebra vám řekne, že jakékoli racionální řešení musí být faktorem const pojem, který je 1 v tomto případě.Proto, máte jen dvě volby, 1 nebo -1.Přímá substituce ukazují, že žádný z nich je řešení x ^ 3 x 1 = 0.Tak, jste vynechal pouze iracionální řešení.

Další analýza může být děláno takto.Soubor
f (x) = x ^ 3 x 1
Take derivát
f '(x) = 3 * x ^ 2 1> 0
což znamená, že f (x) je rostoucí funkcí, a proto má pouze jednu reálné řešení.Další dvě jsou komplexní řešení.

algebra polynomial rovnice, které obsahují stupeň 4 nebo méně může být vyřešen pomocí vzorce z hlediska radikálů.

Ahoj, vím, že mnozí lidé mají různé metody a chtějí solveit algebraicky, ale lze odpovědět snadno najít pouze nastavení grafiky, a ^ 2 - 1 = ^ 3 / 2 změna ^ 2 - ^ 3 / 2 = 1, budete seee, že pouze číslo "a" k dosažení těchto omezení bude číslo jedna, co můžete udělat, je také odvodit, že

Nechť f (a) = a ^ 2 - 1 - ^ 3 / 2 a pozemek funkce matlab nebo rovnice grafu program.
Přečtěte si průsečíky mezi f a - osa t (f = 0) pak to dá odpověď.
Pokud není k dispozici inersection takže není odpověď na tuto eguation

mas

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back