Archtitecture napětí Low zesilovače

M

mallikarjun

Guest
Ahoj,

Chtěl jsem navrhnout zesilovač s ziskem 90 dB, šířka pásma 850MHz, napájecí napětí 1,8 V a vstupní swingu 0.5V.vstup common-režim napětí je kolem 0.8v.Libovolné počítačové architektuře této specifikace by appriciated.

Díky předem

Mallikarjun

Obvykle, pokud chcete získat velké s nízkým napájecím napětím, je třeba použít (alespoň) dvoustupňový zesilovač.Nakonec získali posílení techniky mohou být použity v první fázi.

Nicméně proveditelnosti a volba architektury závisí na počtu požadavků:

- Druh nákladu (pouze kapacitní / pouze odporové / obojí)
- Typ zpětné vazby (odporových / sw Capac.)
- Hodnota zatížení
- Šířka pásma, které jste zmínil, je, s níž uzavřené smyčky zisk?
- Má zesilovač musí být stabilní v zisk konfiguraci jednotky.
- Diferenciální / single ended výstup?
- ...

Jde o

Druhý pól frekvence je definována transkonduktančních na koncovém stupni a břemene kapacitní.Pokud chcete zvýšit DC zisk až 90 dB budete muset použít dlouhý kanál přístroj na výstupu pro dvoufázové design.To by vytvořilo třetí pole z brány SZP a transkonduktančních výstupu etapy.Takže existuje přirozený konflikt.Řešením by mohlo být pouze paralelní 2-fáze a 3-scénografie.Viděl jsem integrovaný bipolární design s podobnými spec na 5V před několika lety.Ale s 0.18u by bylo možné realizovat.

Myslím, že to chcete udělat ADC zesilovače tak, aby speci je 90 dB, * 50MHz, I thinnk můžete odkaz
proud-režim zesilovače, ve více papíru.nízký výkon / vysokorychlostní ADC, používají stávající-amp módu

Ahoj,

* Zesilovač uzavřený cyklus je zisk 2.
* Plně diferenční vstupní swing diferenciál 1Vpp.
* Zatížení je capactive a je kolem 1pF
* Ano, to musí být stabilní získat zpětnou vazbu jednotě.

Chcete-li mít f-3dB = 850MHz s ziskem 2, zesílení-šířka pásma musí být výrobek GBW = 1,7 GHz (já jsem za předpokladu, že zpětná vazba faktor 0,5 - pokud tento zesilovač má být použit v capacitor obvod SW to bude nižší z důvodu na vstupní kryt zesilovače - situace dostane nejhorší).Pokud chcete získat stabilitu zesílení jednotce druhý pól musí být větší než frekvence f2 = 3 * 1,7 GHz = 5,1 GHz ....

V dvoustupňový zesilovač Miller druhý pól je dán f2 = 1 / (2Pi) gm2/CL kde GM2 je transkonduktančních výstupu etapy.Pro CL = 1pF jste GM2 = 53 ms, což je docela impozantní hodnota -> velký proud.

S tímto velký proud, zřejmě kapacita výstupní tranzistory jsou srovnatelné s vaší CL ...

Všimněte si, že pokud budete používat zesilovače vždy mít zisk ve výši 2, zesilovač může nemusí být stabilní v zisk konfiguraci jednotky.To znamená, že f2 = 3 * 850MHz = 2,55 GHz, který je nižší než předchozí hodnota (ale stále docela "chalenging" hodnoty).

Nakonec Dalším problémem je, že velké proudy, které budete potřebovat bude zisk vašeho zesilovače být nízká.To se stane, protože když si zvýšit stávající, GM se bude zvyšovat, ale r0 z tranzistorů bude klesat rychleji -> Vzhledem k tomu, zisk zesilovače závisí na gm.r0 podmínek, bude nízká.

Cant relaxovat specifikace ????[/ kód]

Vážení Maxwell,

Je nám líto, UGB = 850MHz a f-3dB = 425MHz.
zesílení je konstantní (2).Mám na mysli použití dvoustupňové Miller vyrovnáno zesilovač, se založenými vstupní fázi cascode a společný zdroj druhé etapy.Vaše jsou správné, jak bychom mohli zvýšit současný zisk zesilovače půjde dolů, protože, že jsem přemýšlel o použití zisku booster na skládaný cascode první fázi.Takže co se své myšlenky na toto
Maxwell.

Ok, takže nejsou požadavky, které blázen.Vaše řešení má smysl.Souhlasím s tím, že pravděpodobně budete potřebovat získat zvýšit v první etapě.Moje rada je, že byste nejprve zkontrolovat, design, aniž by ji a uvidíte, jak velký zisk je "chybí".Jak pravděpodobně víte zisk zvýšit komplikuje četnost odškodnění kvůli Polákům / nuly zavedena, takže je to dobré řešení, jít jeden krok v době.

Signál houpačka na výstupu z první fáze je nízká vzhledem k zisku druhé etapy.Takže, pravděpodobně (v závislosti na vstupní a výstupní common-režimy), můžete i nadále používat cascode zesilovač (ne složený cascode), protože sekundární pól je na vyšší frekvenci.Můžete rychle analyzovat, pokud je to možné.

Pokud se chystáte použít zesilovač vždy se ziskem 2, nemusíte k zajištění stability v UGB.V podstatě máte pouze pro zaručení dobré fáze rozpětí na 425 MHz, tj. sekundární tyče, musí být na 3 * 425 do 4 * 425 a ne na 3 * 850-4 * 850.

A konečně existují alternativy k mlynáři odškodnění ve dvou zesilovačů, které mohou dát lepší výsledky.Můžete zkontrolovat Razavi knihy na toto (to má vysvětlení a myslím, že to má rovněž odkazy byste měli zkontrolovat).

Doufám, že to pomůže.

Jde o

Hi maxwellequ

Mám nějaké otázky, co se týká f2 = 3 * 1,7 GHz = 5,1 GHz -> mohu vědět, jak se máš?Co vzorce se u použití?dostanu trochu zmatená.

díky.

Chcete-li mít f-3dB = 850MHz s ziskem 2, zesílení-šířka pásma musí být výrobek GBW = 1,7 GHz (já jsem za předpokladu, že zpětná vazba faktor 0,5 - pokud tento zesilovač má být použit v capacitor obvod SW to bude nižší z důvodu na vstupní kryt zesilovače - situace dostane nejhorší).Pokud chcete získat stabilitu zesílení jednotce druhý pól musí být větší než frekvence f2 = 3 * 1,7 GHz = 5,1 GHz ....

Ahoj, protože napájecí napětí je 1,8 V, I dont think cascode fázi nebo teleskopické fázi je vhodný.Mám pravdu?thx

Ano, to je zřejmě pravdu, v teleskopické amp existuje 5 tranzistory od VDD na GND a 1,8 V je trochu stehna ...

Pokud se týká 3 * faktor, to je pravidlo palce používané ve fázi návrhu.Máte-li dva tyč systém, ve kterém chcete použít zpětnou vazbu, měli byste mít druhý pól na frekvenci ~ 3 krát uzavřené smyčky-3dB frekvence.Tím je zajištěno přiměřené fázi rozpětí (60-70s nebo tak ...).

Myslím, že složil Cascode topologie splní vaše potřeby.Jak se o rychlost přeběhu, spotřeba energie, PSRR, CMRR ...nejste omezeni pouze těmito?

Zdá se, že jste si uvědomit, plně differantial zesilovač která došla k závěru, že je třeba okruh CMFB taky.Musíte však být opatrní, když vás vyzvednout tomto okruhu.To znamená, může CMFB omezit výstupní swing

Pro tento návrh, měli byste používat zapnutý kondenzátor CMF z důvodu úspory energie.Jak o arquitecture bych raději vstupní fáze složené cascode s druhou fázi výstupu.Cascode náhrady poskytuje větší šířku pásma.

Bastos

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back