ARM SoC Design, Potřebujete pomoc začínáme

T

tariq786

Guest
Ahoj kluci, já jsem ASIC / FPGA designer, který může psát Verilog kód, syntetizovat a Place & Route ji. Jsem nový ARM světě. Jsem zvědav, jak mohu vzít kód Verilog a převést jej do ARM sestavy. Co je to nástroj potřebný řetězec a kde se dostat, že? Jsem také zmatený, co použít, když jsem slyšel tolik termínů, jako je ARM Artisan tělesné IP, Logic IP, standardní buňka, vestavěné paměti kompilátorů, rozhraní IP. Může někdo zdůraznit, co jsou, když a kde se použití každého z nich. Jakékoliv ukazatele nebo konzultace bude vysoce ocenil. Díky S pozdravem,

Ahoj tariq786, ARM je procesor, který potřebujete nějaký kód assembleru spustit program, není tam žádný vztah s Verilog! Verilog se používá ke kódování chování procesoru ARM. Logic IP = standard buněčné paměti překladač je A Název řekl nástroj pro generování paměti instanci, kterou je třeba použít v návrhu. Rozhraní IP je například ip USB, v tomto příkladu obvykle dvě části jedna fyzická důsledku zvláštní podložky potřebné pro USB a druhá část na úrovni RTL nebo makro již uvedena, které obsahují vše potřebné pro USB protokolu. ale to mohlo být I2C, SPI, UART ...

Hi RCA Dude díky za odpověď. Vlastně, mám kód Verilog pro kůra procesor M0. Jsem zvědav, jak bych měl využít to? Díky za vymazání obrázek o trochu.

ARM procesor použitý autobus Amba pro přístup k paměti (RAM / ROM / EEPROM) a rozhraní (přes registry mapování). Očekávám, že CM0 má také bit-bandáž adresu? Očekávám, že se CM0 díla jako cm3, pak na adresu 0x000 máte ukazatel zásobníku adresu, 0x0001 obnovit přeruší vektor ...

rca vaše poslední reakce není mi jasné. Řekni mi, jak se co nejlépe využít mozkové kůry M0 Verilog jádro, které mám. Díky

eh, že projektant práce! Musíte si přečíst ARM dokumentaci, která vysvětluje, jak jádro funguje. První vaše jádro potřebovat reset a hodiny. Když je obnovit deasserted a čas běží, bude jádro přečíst adresu 0x00000000, které obsahují resetovací vektor přerušení, což znamená, bude jádro přejít na tuto číst hodnotu, aby i nadále spustit program, v kódu ARM sestavy. Pokud je moje pamatovat, je opravit další adresa je inicializace zásobníku adresu ukazatel. Pak se na toto všechno, bude jádro provést čtení pomocí kódu autobusové AMBA, raději autobusem do přistupovat ke kódu. Musíte definovat, jaký typ pamětí bude obsahovat resetovací vektor přerušení a kód assembleru ..., RAM nebo ROM nebo EEPROM, nebo propadák, nevím. pokud jste již instanci jádro, bude dělat tenhle bude jako obvykle, projít rozhraní vědět, co jádro potřeba.

pane, chci se učit na ARM Cortex M0 Verilog kód, ale já to nechápu code.please odeslat kód na me.any pomoci bude vysoce ocenil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back