ASK ..tx / RX vysílač přijímač dálkového ovládání

L

lightstar007

Guest
I postaven jako systém, v němž jsem použil více TX / RX moduly pro přenos dat.Data byla kódována pomocí AVR mikrokontroléry s kódy jsem napsal sám.Zdálo se, že ideální, když jen 1 TX bylo dál a mohla vybrat adresy a odesílat data na jakýkoliv ze 3 jednotlivých modulů RX s ohledem na adresu zaslána TX.Ale když 2 TX modulů byla na RX přijatá data pouze z nejbližšího modul TX.

1.I nevyužila přerušení v mé kódování.
2.Všechny TX / RX moduly pracují na stejné frekvenci, tj. 434MHz.

Existuje nějaký způsob, jak mohu překonat tento problém prostřednictvím kódování.?

Chci závodní auta pomocí tohoto systému wirless kontrolní metody.Ale nemohu tak učinit, pokud RX moduly přijímat data pouze z nejbližšího modul TX.

Existují jiné DIY dálkové ovládání metody mohu použít pro tento účel?

Těšíme se na Vaši velkorysou pomoc.

Pokud chcete vidět u kódu Stačí zaklepat mi budu mail vám to.nebo nahrajte ji sem v případě potřeby.

Pokud je to možné použít různé frekvence pro každou jednotku.
To by pravděpodobně nejčistší řešení.

Neumím si představit jiné, ale všechny jsou docela "chaotický".
(Jako vysílání "hlavičky", která se promění všechny ostatní moduly off
na krátkou dobu)

honza

díky ... nemůžu opravdu užívat ... nejčistší řešení .. coz pak bych neeed ... ASK vysílače 15 různých frekvencí ..., které arent k dispozici ........

Takže bych rád slyšel něco více ABT chaotický .. řešení

Kód pro příjemcewhile (1)
(
sync = getchar ();
if (synchronizace == 25)
break;
)
add = getchar ();
data = getchar ();
chksm = getchar ();
if (přidat == 20)
(
if (chksm == (přidat data))
(
PORTA.0 = (data>> 7) &0b00000001;
PORTA.1 = (data>> 6) &0b00000001;
)kód pro transmitteer

putchar (sync);
putchar (přidat);
putchar (Data2);
putchar (přidat Data2);whre si u naznačují, vložím do záhlaví .. nd Jak bych mohl, aby to fungovalo .. jen trochu vysvětlení by pomohlo

To vypadá kód PIC pro mě ...Každopádně - Zrovna jsem přemýšlel nahlas, jak jsem napsal, že, ale skutečná odpověď je buď různých frekvencích a velení kódy nějakého druhu identifikovat odesilatele / recievers.

Pokud je ve vašem případě (z toho, co vím - nemám plným vědomím svého projektu samozřejmě) - není možné měnit frekvenci tak, že ponechává nějaký kód
jako další nejlepší řešení.(Pokud někdo zná lepší způsob)

Opět - myšlení přes jak píšu ...Jak jste skutečný problém, se zdá být RF interference mezi 2 nebo více jednotek na stejné frekvenci vysílání současně Myslím, že bych zvážit možnost dočasně umlčel všechny ale velitel jednotky.

S abstraktními pojmy, které potřebujete, aby se všechny jednotky síť "mistři" na krátkou dobu.

Z praktického hlediska (I dont know how to možné to je pro váš projekt) něco jako

1.Ping kódové slovo do přijímače - pokud se dostane zpět ozvěnou jeho bezpečné pro tuto jednotku to talk.Pokud se, že to není - dát všechny data do vyrovnávací paměti a zkuste to znovu po krátké periodě časového limitu.

PŘEVZÍT
Nyní máte prostředky, aby se jednoduché sdělení, ale vy havn't vyřešit skutečný problém.Nicméně to nic nevypovídá jiného je vysílat právě teď, pokud to dělá ping zpět.

Takže - neprodleně zašle kód na všechny ostatní jednotky, které jim způsobuje uložit všechna data - a dát přenos v pořadí buď: -

a) za dané časové období
b) až do "go ahead" kód probudí jedno nebo více jednotek do

On Wake-Up-li jednotka potřebuje poslat data - musí ping získat odpovědi a stát se "master" sám.

To vše předpokládá, že ne-vysílací jednotky jsou schopné přijímat po celou dobu kurzu.

V závislosti na vašich potřebách můžete také chtějí zavést "kolize" a využití nějakého druhu.

Stále existují problémy, závisí na tom, jak "fail-safe", budete muset udělat, ale že
by vám něco myslet, abyste mohli začít.

honza

Ano, je to micro řadič kód, ale jeho AVR ne PIC.

Snažím se kontrolovat a závod kolem 10 vozů (model auta) použitím Tento způsob přenosu se můj.

Vzpomněl jsem si na nový způsob, kde jsem poslat všechny data přes jeden TX modul pro všechny RX moduly.By to fungovat, pokud mohu zaslat 4bits adresu a 4 bit data v každém byte i poslat.Pošlu na 10 bytů pro 10 aut 1 po jiném.

Existují jiné metody předávání DIY bych mohl použít pro tento účel.Musím kontrolovat všechna auta současně.

Časové multiplexování je vaše jediná volba.
(Vymyšlené jméno pro to, co jsem již uvedl - provedení se může lišit, ale to je
účinně, co děláme.Váš návrh by mohl fungovat - je to jen další způsob, jak implementovat řešení)

To je skutečně bude "současně", pokud se žádost
je hračka závodní automobily.Zatímco oni mají fenomenální zrychlení I pochyb o tom, že
mohl udělat hodně, že je rychlejší než odeslání 10 pečlivě strukturovány RF příkazy v pořadí.(Jak dlouho bude trvat, než poslat všech 10?)

Dalo by se fronta příkazů pokud se vám líbí, ale k tomu, že jste ještě odeslat z každé jednotky - shromažďují centrálně a pak poslat znovu.Zdá se, že osoby samostatně výdělečně porážet se mi - zejména pokud sbírka stále trpí stejným problémem.

Pamatujte, váš problém je interference RF není řešení problému.

Do trochu matematiky a práce, jak dlouho to bude trvat poslat příkazy - možná stavět listu aplikace Excel a hrát s časování.

Práce z příkazového jazyka, který chcete použít - definovat ji v bit / bytech.
Vypočítat real-time příkaz sekvence čas a pak simulovat, co se stane v nejhorším případě scénáře (Všech 10 posílání najednou průběžně možná)

Pak se práce na to, jak dlouho trvá autem reagovat.(Dekódovat jeho adresu, a aktivovat příkaz a stát se svobodně přijmout jinou)

Jakmile vás práce v požadované době nejhorší scénář by byl zapotřebí k vyřešení (IE všech 10 jednotek kontinuální) a jak dlouho auta přijmout v reakci na "Robbin příkaz kole sekvence můžete vyhodnotit, co vlastně consititutes" real time "
pro tento systém.

Možná zjistíte například, že v nejhorším případě by se najednou dává smysl
jednoduše ignorovat některé příkazy (kolikrát druhý můžete odeslat "jít rychleji" příkaz a na jaké rozlišení - to nejhorší senario třeba zcela proti selhání a proces každý jednotlivý příkaz ... Možná zjistíte, nikoli)

Pokud nemůžete měnit frekvenci musíte časového úseku.Křupání čísla je další nejlepší problém k řešení, jak které vám pomohou rozhodnout, nejlepší realizaci.

Vidím věci pro centrální sběr pak sekvenování jejich vysílající přes extar MAS a práce s tím spojené - ale mám podezření na pomalé mechanických systémů, jako je řízení malých vozů.Pochybuji, že jejich doba odezvy, že to dovolují.

Pokud jste si chcete jít tímto způsobem byste mohli zavést další metody, které pomáhají
komunikace - možná použití IR signálu pro jednotky "na Vás, abyste Poslat nyní" období, nebo tak něco, ale že se začnou brát "chaotický", a probbably není tak rychlý jako tak.

Mohu se mýlit - asi víte lépe než já o tom ale to je moje
aktuální odhad.

Citace:

Vidím věci pro centrální sběr pak sekvenování jejich vysílající přes extar MAS a práce s tím spojené - ale mám podezření na pomalé mechanických systémů, jako je řízení malých vozů.
Pochybuji, že jejich doba odezvy, že to dovolují.

Ano, sběr všech 10 příkazů a pak jim zašle bez prodlení v pořadí bude pravděpodobně nedá žádné znatelné prodlevy.Nepochybuji o tom, že to bude fungovat skvěle.

Mým úkolem tady byl -

Na to, že tak máte stále k
1.spínač 9 Balení off
2.přepínač unit01 na
3.odeslat příkaz buffer
4.spínač unit01 off
5.přepínač unit02 na
6.odeslat příkaz buffer
7.spínač unit02 off
8.Spínací jednotky 03 na .....etc etc, dokud nebudete mít všech 10 pufrovaný příkazy

pak ...
A. mlčení všech 10 jednotek (nebo 9, pokud je zdvojnásobení fungovat jako vyrovnávací paměť)
B. aktivaci vyrovnávací paměti a poslat 10 příkazů.
C. ticho buffer

Jde o to, - pokud si chcete jen posílat příkazy z každé jednotce přímo
vám dont potřeba vyrovnávací paměti vůbec.Kroky AB a C nejsou potřeba.
(Pokud jsem missunderstood něco o tom, co děláte?)

Jak jsem pochopil, že - máte 10 nezávislých RF jednotky zaslání na stejné frekvenci až 10 aut.

Vozy jsou adresy vybrán, ale 2 nebo více jednotek na stejné frekvenci bude
korumpovaný signály

Požadovaného výsledku je pro všechny 10 aut dostat vyčistit-určeno signál

Problém je, RF rušení.

SO

10 ruční jednotky - RF signalizace případně současně
10 aut, každý s unikátní adresou a RF přijímače
1 RF frekvence k dispozici pro všechny 10 aut

Pokud výše uvedené chápání je správné - vložení buffer pro sběr 2 nebo více
RF příkazy jsou zasílány současně bude jen produkovat stejné zkorumpované signál.

Nejsem si jistý, kde drát je potřeba, nebo co by to mohlo udělat, aby pomohla s rušením RF?Jste nyní říkají všech 10 ruční jednotky připojit na jeden řídící jednotka po drátě?

Pokud ano, která by fungovala dobře, ale já myslel, že jsi dělal 10 RF ruku jednotek.

honza

Mám zkažený signály pouze při použití více jeden vysílač.Použití jen 1 centrální vysílač znamená, že přijímače nedostává zkorumpované signály.

To chtěl, aby to zcela bezdrátový, ale s problémem jsem se myslím, že nemám jinou možnost, pak s použitím pouze 1 vysílač, který nutí e k použití drátů.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back