Astronomie a Astroimaging

N

nandopg

Guest
Zdravím všechny,
Má tady někdo, jako je astronomie a astrophotography?Pokud ano, pojďte si o tom promluvit.

To je činnost, která opravdu dává mi nezbytnou rovnováhu jít!Pokud chcete vidět některé z obrázků jsem si na začátku letošního roku, prosím, následujte odkaz:

http://www.flickr.com/photos/12330269 (at) N02 /

S pozdravem všem,

NandoPG

Zpráva msg 5 bodů

Vážení NandoPG,
Ahoj,

Mám zájem o astronomii a začít na výzkum v této oblasti (nástroje, jako dalekohled a CCD kamery atd..).

Hlavním problémem pro mě je astronomie místo nálezu.V typicky ruky, která kritéria jsou dobré pro astronomii stránky,

Můžete představit mě zdroj, pokud jde o astronomii místě kritéria a podmínky?
díky

Zpráva msg 5 bodů

Ahoj Manasiri,
Díky za Vaši odpověď.
Dependig o jaký typ aktivity, kterou chcete udělat výběr místa je více či méně vliv.Samozřejmě budete mít k lepším výkonům žádné astronomické činnosti v prostoru s konstantní atmosféry, bez světelného znečištění, a s velmi dobrou úroveň transparentnosti.Nicméně, jak bylo řečeno výše, každý z těchto parametrů bude mít vliv více či méně podle toho, co máte v úmyslu udělat.
Níže budu seznam některých z nejběžnějších astronomické činnosti v rámci amatérského astronoma a na základě mých zkušeností, analyzovat dopad webu parametrů:

1 - komet, planetek a supernov lovu a proměnná hvězda fotometrie / vizuální pozorování: Nejdůležitější parametr je zde atmosféra transparentnost a na druhém místě, nízká úroveň světelného znečištění.Stabilní atmosféra nehraje důležité pravidlo v tomto případě.Pro tuto činnost Uvidíš, chcete vidět dimest hvězda velikosti je to možné, a obvykle je práce hotova v rozumné široké oblasti.

2 - Galaktické evoluce: Zde stabilní atmosféra začíná být důležitou otázkou, jakmile budete chtít na studium galaxií s malou zdánlivou velikost.Světelné znečištění přichází na druhém místě a transparentnosti třetích kvůli šeru budete muset dobýt.

3 - Planetární zobrazování / vizuální pozorování: Zde stabilní atmosféra je král.Obvykle jeden pracovat s méně než 1 minutu oblouku zorné pole tak, že druh turbulence budou veškeré být nesmírně veliké a obraz bude jevit jako rozmazané, bez detailů.Al ostatní parametry jsou téměř irelevantní zde.

4 - planetární mlhoviny zobrazování / vizuální pozorování: skoro stejný případ jako výše, ale průhlednost a světelné znečištění platit důležitou roli.

5 - Widefield zobrazovací obecně: Zde transparentnost je král následuje světelné znečištění.Atmosféra stability téměř nezáleží.

Některé náměty, pokud jde o pořadí pozorování webu lze najít v několika knih o zpracování obrazu CCD, jako například: CCD Astrophotography: High-Quality Imaging z předměstí tím, Adam Stuart nebo Příručka CCD Astronomy, 2nd Edition Steve B. Howell.

Omlouvám se za tento dlouhý post, ale astronomie je tak vzrušující pole, které mohu použít, aby ztratil kontrolu, jakmile začnu chating.

NandoPG

Zpráva msg 5 bodů

Ahoj přátelé,
Jsem jen dokončovací zpracování i nějaké obrázky roku 2008 Jupitera zjevení.

Dostal jsem tento obraz ukazuje některé podrobnosti o Ganymed, jeden z měsíců Jupitera, když to bylo coming out tranzitu.Atmosféra tento den byl mimořádně klidný, a zůstal až takhle ne více než 8 minut.

Velmi vzácný jev, že bych se rád podělil.

NandoPG
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Ahoj,

Nice shot, byl dělá astrophotography roky.Ne každý latley, ale rád to já také.Jaký druh působnosti máte a zobrazovací zařízení?

Jde o

dfullmer

Zpráva msg 5 bodů

Ahoj dfullmer,
Díky za kompliment.

Pro planetární zobrazovací jsem použít dalekohled LX-200 GPS - 10 palců f/10 shromáždil na rovníkové klínu, focuser je TCF z Optec, disk kola z Atik, RGB filtry z Astronomik a CCD Skynix 2.0m od Luminera.

Já také použít pravidelně Powermate x4, ale v některých výjimečných nocí jsem použít i jiný Powermate x2 což je celkem x8 fokální poměru prodloužení.

Mám zařízení sestavených trvale v malé hvězdárny, kde jsem znovu moje bilance, když věci nejdou, že dobré!

S pozdravem,

NandoPG
Naposledy upravil nandopg na 6.ledna 2009 12:50, editovaný 1 krát v celkové

Zpráva msg 5 bodů

nandopg,

Také jsem LX200 i když je to asi 15 let.Většina mých astrophotography byl s filmem 35mm.ASA 1000 film s 20-45 minuta expozice.Můj systém je F6.3, protože jsem chtěl rychlejší prostor pro hluboký vesmír věci.Vzdal jsem se v blízkosti sluneční soustavy usnesení, které bych dostal s F10.Nedávno jsem dostal D300 Nikon, že chci pokusit se působnosti.Moje krátké pokusy byly velmi vzrušující.Jsem velmi záviděl stálé místo pro vás systém, který vám popsat.Rád bych si to.

S pozdravem

Dfullmer

Zpráva msg 5 bodů

Dfullmer,
Bože to je tak hezké vědět, že stále máte svůj prostor!S 6,3 a Powermate x5 jste schopni dělat velké obrázky planet a, jak jste řekl, je ve velmi dobrém stavu pro hluboký vesmír zobrazování.Myslím, že bys měla zkusit.

Chcete-li planety Chtěl bych doporučit, abyste si webovou kameru a nejlepší jsou ty, vyrábí Phillips.Můžete GAT jeden z jakéhokoli astronomických obchodě s adaptérem pro 1,25 palcové vstup vaší působnosti.Softawer zpracovávat vytvořené AVI jsou zdarma, REGISTAX, že byste měli už znát.Víte, pro planety, které již dobře rozsahu, měli byste udělat minimum incestment: Powermate X5 a webkamery!

Když máte nějaké výsledky z pokusu v hluboké nebe, post zde.Rád bych ho vidět.

Chcete-li vytvořit malé hvězdárny je věc mít nějaký prostor na zahradě.Důl je budova 3x4 metrů s válcování střechou.Celkem jsem vynakládané US 700,00 dolarů.Pokud chcete, můžu poslat nějaké fotky z dolu ukazující některé konstruktivní detaily, které můžete použít k navrhnout vlastní.Chlape, to je nejvíce vyplatí investice jsem kdy udělal!

NandoPG

Zpráva msg 5 bodů

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back