ATMEGA32L a PPI (8255) interface otázku

N

NTFS

Guest
Ahoj V projektu bych se s mnoha I / O (GLCD, K / B, mnoho světla, bzučák, 2 ventilátory, 4 čidla, topení a DC motor). Tak jsem použil dva PPI (8255) a mikro porty. Nyní Mohu s PPI řídící signály? (A0, A1, RD, WR, CS) Myslím si, že bych měl udělat ručně mikro porty, protože jsem nemohl najít způsob, že když píšu pro PPI, mikrovlnka, se [WR, A0, A1, CS] Signál automaticky. Takže dvě otázky: 1) Jaký je nejlepší způsob propojení těchto mnoha I / O na micro? Moje metoda je dobrá? 2) Jak zacházet s řídicí signály? Pokud jsem aktivní tyto signály současně, to PPI práci? nebo co musím udělat, je v oddělené časy? Například Nejdříve jsem měl aktivní CS, A0, A1 pak dal údaje o port (datová sběrnice) a aktivní WR (zápis) signálu díky předem.

Tento mikrokontrolér ATmega nebyl navržen tak, aby spolupracovaly se staršími PIO, jako 8255, takže možná můžete zvážit již vestavěný dvouvodičové rozhraní, a to I2C, a rozšířit počet informačních povinností přidáním některých PCF8574-S nebo jiné I2C kompatibilní expandéry .. http://www.i2cchip.com/pcf8574.html Používání 8255s je stále otevřená možnost, ale to může být trochu složitější, zvláště pokud nejste obeznámeni s multiplexní A / D paralelní sběrnice .. Rgds, IanP: D

Dalším jednoduchým způsobem je použití sériové paralelní z posuvných registrů Existuje mnoho příkladů LCD používání těchto čipů, Google a najít Nandhu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back